Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:00, 06 cze 2012

Do góry
to zdjęcie, żaden ogrodnik nie chce pokazywać, ale rabata powstaje, widać jak tam M. wymyśla i w końcu się doczekam finalizacji; to w rogu!

a bliżej moje wysiane lawendy, róże i wiciokrzewy, ale co najbardziej widać..chwaściory!

nowa róza zaraz zakwitnie, brzmi obiecująco, na nazwę zerknę jak zakwitnie w pełni

i róża Flamentanz, którą widziałam u Basi

do towarzystwa dołożyłam 8 traw i rycynusa
W cieniu - zacieniona 12:58, 06 cze 2012

Do góry
Szałwia trójbarwna ...uszczknęłam za drugim listkiem w celu rozkrzewienia,w ubiegłym roku wyrosła za wysoko...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:56, 06 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

a tu trawka w zbliżeniu, jeszcze sobie dokupię i cały brzeg rabaty nią wykończę; mam problem z

sadzeniem, bo wszędzie korzenie sosen i wykopanie dołka graniczy z cudem

Irenko, właśnie nazwę tej pieknej trawki zapisałam sobie, jak byłam u Danusi- bardzo atrakcyjnie wyglada
szybko kwitną Ci jasminowce i piwonie - u mnie dopiero pąki ( no, z wyj. białych piwonii)

Marzenko, ty masz wielki piękny ogród i uważam, że u ciebie trawy będą bardzo pasować, i jak będzie wiało, to takie falowanie traw będziesz podziwiać
jaśminowce zakwitły zgodnie z kalendarzem i piwonie też, czyli gatunki, które u nas dobrze zimują

i dalej kwitną i coraz piękniej, a potem jak dołem biały kobierzec z płatków, też jest pięknie

a u mnie w tym roku coś biednie wygląda jaśminowiec

a u mnie jak co roku dorodne, tylko mszyca atakuje, ale prze tę zimnicę jakoś i tak lepiej wyglądają
myślisz nad logem?

Myślę nad czymś innym ale też związanym z 24.06
Ogród Ewy :) 12:55, 06 cze 2012

Do góry
Cd ..

W cieniu - zacieniona 12:54, 06 cze 2012

Do góry
Dzwonki irlandzkie...do kwitnienia jeszcze im daleko...
Ogród Ewy :) 12:52, 06 cze 2012

Do góry
Wczoraj nareszcie popadało Pierwszy solidny deszcz tej wiosny, szkoda, że tak mocno lało jak zaczęły kwitnąć róże, mnóstwo kwiatów opadło bo przez 20 minut pompa była solidna.
Teraz różyczkowa relacja.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:51, 06 cze 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

a tu trawka w zbliżeniu, jeszcze sobie dokupię i cały brzeg rabaty nią wykończę; mam problem z

Irenko, właśnie nazwę tej pieknej trawki zapisałam sobie, jak byłam u Danusi- bardzo atrakcyjnie wyglada
szybko kwitną Ci jasminowce i piwonie - u mnie dopiero pąki ( no, z wyj. białych piwonii)

Marzenko, ty masz wielki piękny ogród i uważam, że u ciebie trawy będą bardzo pasować, i jak będzie wiało, to takie falowanie traw będziesz podziwiać
jaśminowce zakwitły zgodnie z kalendarzem i piwonie też, czyli gatunki, które u nas dobrze zimują

i dalej kwitną i coraz piękniej, a potem jak dołem biały kobierzec z płatków, też jest pięknie

a u mnie jak co roku dorodne, tylko mszyca atakuje, ale prze tę zimnicę jakoś i tak lepiej wyglądają
myślisz nad logem?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:50, 06 cze 2012

Do góry
Alinko, traw 100, a gatunków mniej wiadomo, że też w ilość szłam, ! polatałam, liczyłam, i wychodzi, że tak 60 gatunków! zaczynam przygodę z trawami

i mam dziewannę, malutka, ale kwitnie, jest jeszcze jedna ale ta z kolei nie kwitnie!
kiedy to ja sadziłam, nie wiem, dopiero jak Ela z Wichrowego wzgórza pokazała dziewanny, cos mi kliknęło, że też mam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:49, 06 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ogródkowe perypetie:) 12:45, 06 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

a dokładnie..złapać kwiatostany i ciachnąć..? nigdy tego nie robiłam
jak ściełam babci kiedyś włosy to jej pół roku nie rosły

Dokładnie tak!
A pissardi jak ze szkółki w donicy, to można sadzić.

GRATULEJSZYN Z OKAZJI 100!!!!!!!!!!!!!

no patrz, nowy avatarek, a ja się zastanawiam kto zacz?)
dziękuję Aguś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:43, 06 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Lektura obowiązkowa na dobranoc..... fajny avatar

lepiej odpuść tę lekturę, bo nie chcę być winna, jak padniesz!!! avatar stray, bo tę fote pokazywałąm, kwiaty prezent od synusia

i u mnie są i żurawki i tiarelki i brunery, a wczoraj kupiłam takie pomarańczowe żurawki, śliczne, radosne i mają wielkie liście

Moje roślinki 12:42, 06 cze 2012

Do góry
ŁADNE!!!Zestawienie kolorystyczne -bardzo ciekawe.Pozdrawiam i podziwiam przepiękne sałaty.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 12:41, 06 cze 2012

Do góry
Puskaogrodniczka napisał(a)

Czy jest jeszcze szansa dla moich okazów?

Obraz nędzy i rozpaczy.

Drugi krzaczek w nieco lepszej formie- ale też niezdrowy.

Chciałam pokazać jak walczą moje Rh.
Dostają nawóz, dbam o podlewanie i nawet gadam czasem do nich.
Jest efekt:

a to najsłabszy chorutek:

śliczne prawda?
Te krzaczorki mają ogromną wolę przetrwania.

Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 12:40, 06 cze 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Dzięki kochane, że o mnie pamiętacie, mam dzisiaj chandrę jak stąd do Wiednia, moja córcia odleciała i przyleci dopiero na święta buuuuuuuuuuuuuuuuuuu
W takich chwilach mówię że wszystko jest do du........
A teraz zdjęcie na mojej ławeczce, rodzeństwo w komplecie

Witaj Polu

Moja dwójka też już wyfrunęła!! w domu został ostatni- mamusi cycuś!
Ale wierzaj kobieto mnie!! To że wyfruwają to Twój sukces!! Nie podcięłaś skrzydeł.! nauczyłaś latać!!!
I to Twój sukces! Tak musisz na to patrzeć!
Będą do Ciebie kukać częściej niż Ci się teraz wydaje.
Ściskam ciepło
Hirutkowy raj:)) 12:38, 06 cze 2012

Do góry
Krysiu,życzę Tobie jeszcze wielu setek i gratuluję pierwszej

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:31, 06 cze 2012

Do góry
marzena napisał(a)

Hirutkowy raj:)) 12:27, 06 cze 2012

Do góry
Witaj Krysiu
Pierwsza setuchna za Tobą! kolejnych życzę i ściskam cieplutko

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:27, 06 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Nabieram traw mam około 100 gatunków, większość młode, że ledwo co je widać, ale z czasem może zostanę mianowana ogrodowym ekspertem ha, ha

ILE?????? Matko Kochana, Irenko!!! Ty sie Boga nie boisz??? 100 gatunkow traw????

A jaki fajny nowy avatarek Co nie zajrze to nowa Ty

no właśnie, jak nawiedzona zmieniam avatarek! dobrze, że pod gust przypadł!
dużo, ale mizerne, chociaż niektóre nawet bujne! pracuję na status eksperta ws traw

moje niecierpki z liśćmi variegata, nowość zakupiona na Opolskiej

i niech ktoś powie, czemu biała hortensja zrobiła się różowa i taka brzydka!

i dalej niecierpek ale z tradycyjnym liściem, uwielbiam te kwiaty
W cieniu - zacieniona 12:24, 06 cze 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Moje begonie...bardzo je lubię bo kwitną do pierwszych przymrozków.

Bogusiu a te begonie to kupujesz co roku ,czy sama pędzisz?
Dostalam kiedyś i faktycznie kwitły całe lato.Sąsiadka doradziła,żeby na jesieni wykopać a bulwy przechować przez zimę zawiniete w papier.tak miałam zamiar zrobić.
Wykopalam, ale korzenie sie rozsypaly!!,no zupełnie na wiórek!!
Co mogło być nie tak?Podpowiedz proszę,jak z nimi działasz bo bardzo mi sie podobają
Begonie,które mają bulwki,wykopuję po pierwszych przymrozkach i zakopuję w żwirku,w piwnicy.Na początku lutego,po ukazaniu się malutkich kiełków,wsadzam pojedyńczo do średnich doniczek i zaczynam podlewanie.To wszystko,są niekłopotliwe w uprawie i u mnie się sprawdzają.
Moje roślinki 12:21, 06 cze 2012

Do góry
Cukinie

Pierwsza skromniutka róża
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies