W podziękowaniu za miłe życzenia imieninowe zapraszam na ciasto Ekspres już włączony jeśli ktoś ma ochotę na kawę, a samowar (czyli czajnik) w gotowości więc i herbatka może być Procenty może troszkę później jak M. wróci to będzie polewał...
Zbyszku, nie wiem czy do 100 lat dożyję,
ale za życzenia serdecznie dziękuję
Haniu, dziękuję i Tobie
kto poliglota to po czesku powie
Aniu, dzięki za piękne róże
po takich życzeniach dobrze sobie wróżę
Eluś, motylka na imieniny pierwszy raz dostałam
i bardzo się tym tym bardziej uradowałam
Irenko, serdecznie Ci dziękuję
i zapach piwoniowy wokół siebie czuję
Gosiu, zapracowana istoto
pamiętałaś i dzięki za to
Bożenko, miło dostać życzenia rymowane,
za to DZIĘKUJĘ ciśnie się na usta samo
Czy jednak zlikwidować to niby połączenie i zrobić tę rabatę dalej?
Początek byłby za dużą kulą bukszpanową
Tak jak tu opłotkowane, tylko szeroko jak teraz
Czosnki z lawendą świetnie...tylko muszę popatrzeć jak by obwódka bukszpanowa wyglądała z przodu.
Czy mi nie zaburzy symetrii frontu.
Tu widać kawałek tej rabaty...
Pamiętacie kliwię mojej mamy? Otóż po przeczytaniu porad po pierwsze została rozsadzona w dwie różne doniczki, po drugie jedna z tych doniczek wylądowała u mnie i od kwietnia była dokarmiana a po trzecie wczoraj zobaczyłam, że MOJA KLIWIA będzie kwitła
W dniu 02 lut 2012 pisałam o kolejnym kwitnięciu mojego storczyka, wówczas wątpiłam , że zawiąże wiecej niż 2 kwiatki...a tu kwitnie nieprzerwanie od lutego i wygląda na dzień dzisiejszy tak! :
Kwitnące roślinki od Ani an_tre, tylko jeszcze proszę Aniu przypomnij nazwę
naparstnica Ani asc
przetacznik coraz ładniejsze
Ja miałam ten dzwonek skupiony,ale nie kwitł jeszcze i łapała go rdza to wyrzuciłam A to ładne jest
Przetacznik też bardzo ładny i różowy ktoś zaprezentował też fajny
Idę na zakupy.Łyknęłam deczko wiedzy i teraz muszę zmienić klimat
Pozdrawiam ciebie Miła i wszystkich twoich gości
No nie mów, że to werbena patagońska już kwitnie? Cudna jest - jak w ogóle cała ta rabata tętniąca kolorami.
Gabrysiu-pięknie,sielsko i anielsko.Róże wiadomo już brak mi do nich słów,takie piękne.Rodgersja zachwyca mnie kwitnieniem/czekam cierpliwie aż moja dojrzeje do kwitnienia/.Werbena góruje jak latarnie ,apetyt na nią rośnie ale czy ja ją zdobędę /wschód jest zapóżniony/.Do wysiania nie spotkałam,skąd zdobywałyście sadzonki?/widzę je w kilku zaprzyjażnionych ogrodach/.Twoja rabata jest ogromna ,moje nawet razem wzięte to tylko jakaś jej część.Z taką bym sobie nie poradziła,no i brak takiej ilości słonecznego miejsca.