Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 09:00, 06 sie 2012

iwona100na napisał(a)
Moi rodzice kupili tam dom i szykują się ogrodowe rewolucje
Musze zrobic rozeznanie gdzie jechać po zakupy

oooo, jak fajnie

taaa ,rozeznanie koniecznie trzeba zrobić
beta 22:03, 06 sie 2012

moje słoneczniki gigantusy

beta 22:15, 06 sie 2012

dziś próbowałam kanciki robić

powiem wam, że to wcale nie takie proste

chyba że ja coś źle robię?

wbijam szpadel i.. no właśnie co dalej? podważam? zrywam darninę? robię wgłębienie? no co i jak powinnam zrobić ? ja chyba za ciemna jestem?

czytałam już o tych kancikach, ale chyba cuś nie tak robię
trudno, będę życ bez nich
beta 22:24, 06 sie 2012

najpierw wkleję zdjęcie potem wytłumaczę

poradźcie mi proszę co posadzić za tarasem tak mniej więcej na całej jego szerokości żeby jakoś zasłonić się troszkę od okien sąsiada? w tle widać tuje, ale one nawet jak urosną to tarasu nie zasłonią

co proponujecie?

ja myslałam albo o cisach, tyle że one wolno rosną

o tujach też myślałąm, ale one znowu za szerokie, gdyż zaraz za ktatką okienko jest

hmmm? poradźcie proszę

a może coś pnącego, ale najlepiej żeby liści nie gubiło

w przyszłości chciałabym tam rabatę,

tam w większości dnia cień jest
Moniika 22:29, 06 sie 2012

Żeby lisci nie gubilo to tylko bluszcze przychodzą mi do głowy. Poza tym są ładnym tłem dla innych pnacych gubiacych liscie np powojnikow kupiłam w tym roku jednego wiceprezesa który jest niby ma byc zimnozielony - ale czy to prawda to dopiero sie okaże... Faktycznie szybko rosnie tak jak reklamowany jest, ale listki ma takie jakby pokryte kutnerem ( włosami) nie wiem czy one przetrwaja w zimie. Ale jeśli tak to on tez byłby niezła propozycja
beta 22:39, 06 sie 2012

Monika352 napisał(a)
Żeby lisci nie gubilo to tylko bluszcze przychodzą mi do głowy. Poza tym są ładnym tłem dla innych pnacych gubiacych liscie np powojnikow kupiłam w tym roku jednego wiceprezesa który jest niby ma byc zimnozielony - ale czy to prawda to dopiero sie okaże... Faktycznie szybko rosnie tak jak reklamowany jest, ale listki ma takie jakby pokryte kutnerem ( włosami) nie wiem czy one przetrwaja w zimie. Ale jeśli tak to on tez byłby niezła propozycja

tak się nazywa ten powojnik -wiceprezes?
Przetacznik 22:54, 06 sie 2012

beta napisał(a)

no zmyślną ripostą mi odpisałaś : )
Słoneczniki faktycznie giga, a czy robiłaś dla nich coś specjalnego? Mi nigdy się takie nie udają...
I płotek za nimi przyciągną moje oko,bo takie płotki są najlepsze..
Pozdrowienia : )
beta 23:08, 06 sie 2012

Przetacznik napisał(a)

no zmyślną ripostą mi odpisałaś : )
Słoneczniki faktycznie giga, a czy robiłaś dla nich coś specjalnego? Mi nigdy się takie nie udają...
I płotek za nimi przyciągną moje oko,bo takie płotki są najlepsze..
Pozdrowienia : )

miło Cię widzieć

słoneczniki przy sadzeniu podsypałam nawozem, potem już nic im nie robiłam

wyrosły wielkie, cały pokarm chyba zabrały malwą, a ogórki za nimi wogólę nie urosły, takie są te moje "potwory"

a płotek rodzimej produkcji

buziaki
BEATA_S 23:48, 06 sie 2012

Beatko, wpisuję się u Ciebie, żeby zostawić znak, że byłam. Jutro dokończę, wybacz mi, ale dzisiaj padam Pozdrawiam Cię i obiecuję, że jeszcze jutro Cię odwiedzę. Dobranoc!
TheMagda 08:42, 07 sie 2012

Słoneczniki rzeczywiście przeurocze, bardzo lubię te rośliny.

A jak dzielenie, działałaś coś wczoraj??