A ten "jaśminowiec" prawidłowo nazywa się Solanum jasminoides czli psianka jaśminowa. Miałam go w zeszłym roku na balkonie (str. 160 mojego watku) i w tym roku tez powtórzyłam, bo śliczny
Przy tak pięknych kompozycjach nie zwraca się uwagi na donice
Lilie....trochę się nazbierało.Wczoraj policzyłam i mam 98 cebul - dwie nie zakwitną,jedną niechcący złamałam t...m.Zaglądanie do środeczka to niezła zabawa...w niektórych widać już kolory.
Myślę, ze jagodę mogłabyś wsadzić nawet na rabatę kwiatową, tylko pamietaj, że nieźle się rozrasta. Moje teraz sa mojego wzrostu i wszerz tez tyle zajmują
............
Pojadłam jagody kamczackiej - juz dojrzała tylko jakoś mało słodka, bo od tygodnia słonka niet.
Jeśli chodzi o wielkość krzaków, to powiem tylko, ze te owoce miałam na wysokości wzroku
ojejku zazdraszczam ............też bym chciała takie smakołyki u siebie
Gdy tak oglądam Jolu u ciebie zdjęcia, to mam ochotę poświęcić więcej miejsca u siebie na warzywniak
Nowy miesiąc nastał - czyli nowe foty muszą być . Roślinki kolejne zakwitają.
Taka skromna kompozycja . Przepraszam roślinki i Was , że muszą rosnąć w doniczkach plastikowych a nie w pięknych kamionkach lub żeliwnych. Ale pomału to się zmieni .
Milego! Pieknie u Ciebie Jolu! Ale wszystko kwitnie
pozdrawiam!!
Karolinko, no rośliny czują już blusa Nie wiem tylko czy im podoba się dzisiejsza pogoda - pochmurno, zimno i wieje
Właśnie wiatr zdecydował za mnie, że trzeba zamknąć okno... Dobrze, że przy tym szyby nie wybił!
U Ciebie już pada, a ja mam zapowiedź,że u mnie nad ranem będzie dostawa wód niebieskich.Dzięki za info.Dobranoc.
Tego DOBRANOC już nie doczytałam, bo padłam
Ale i tak spałam jak suseł - pewnie trochę ze zmęczenia i trochę uśpiły mnie krople deszczu stukajace o parapet.
Trochę dzisiejszych zdjęć - ogród zapuszczony - jedynie trawę dziś skosiłem...Miała być burza i nic... A rośliny nie podlane...
I to ma być ten zapuszczony ogród??????????????? Bez kokieterii proszę ! A jak chcesz zobaczyć naprawdę zapuszczony ogród, przyjedź do mnie
Fajny avatarek