Witam i kibicuję, przed Tobą pewnie długa droga, ale nie przerażaj się - w ogrodach właśnie to jest najfajniejsze, że kiedy je pokochasz to niekończąca się praca (w ogrodzie ZAWSZE jest coś do zrobienia) staje się hobby i co roku z radością coś tam zmieniasz, upiększasz, dosadzasz, przesadzasz.... Na razie najważniejsze uporządkować teren i pomyśleć o jakimś "szkielecie" ogrodu... Pozdrawiam
Cuuudna! U nas tez takie były, ale dużo mniejsze kępki po 10zł Niestety poza ceną mają inną "wadę" - są do cienia Ale i tak śliczne
A cóż mężczyzna może wiedzieć o pojemności kosza pod wózkiem dziecięcym, no proszę Cię !!!
Trochę wymiętolone (przez kuriera), ale całe i wilgotne...hehe
Kłosówka miękka Jackdaw's Cream
Od lewej : Miskant Morning Light, Rozplenica japońska (nie wiem jaka), Imperata c. Red Baron
Diana, dzięki za szybką odpowiedź i fotkę całości Jak zaczniemy montaz mojego ciurkadła to wstawie fotki i będę prosić o radę co do koloru kamyczków Pozdrawiam
Jak dla mnie faktycznie ztraszny misz masz.... Poza tym jak bawisz sie w gardenie to pamietaj, że tu absolutnie nie są zachowane proporcje roslin.... Sama musisz je zmniejszac bądź powiększać.
Odnośnie pierwszej rabaty... ten klon palmowy na klona palmowego nie wygląda
Moim zdaniem to co zrobiłaś bardziej będzie wyglądac tak:
Irenko, przepięknie u Ciebie, ja też nie widze nigdzie tego nieładu a zdjęcie z "niełądem" jest wyjątkowo urocze. Żurawki też mi się bardzo podobają, lubię bardzo te rośliny - widać, że u Ciebie mają dobre warunki i pięknie się będą rozrazstać.
Gosia, twoje pochwały, to miód na ucho dla ogrodnika, dzięki
taka mam nadzieję, że się rozrosną, jeszcze tylko średnicę koła powiększę, aby z rozpędu M. mi ich nie wykosił
i róża Irena, zachwycam się nią, tylko ciekawe jak u niej z kwitnieniem, oby jak najdłużej
Irenko ja też lubiłam wspinaczki ale teraz siedzenie za ciężkie mnie biała lawenda zmarzła pozdrawiam
Tak przypuszczałam, że wspinaczki i twoja domena
lawenda przetrwała, ale nie wszystkie, w innym miejscu też mi wymarzła
i brunery Jack Frost chyba; posadziłam wokół tulipanowca i białych lilii, taka chyba skarpeta
w sumie posadziłam tam 12 szt., jak się rozrosną powinno być chyba dobrze