Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

Tess 14:50, 03 sie 2012

Kupiłaś perowskią? Fajnie, ja po zakupie (dopiero po zakupie) przeczytałam wątek o niej.
Ale bardzo mi się podoba.

A o jakości obsługi w szkółkach możnaby książkę napisać
Wiosną trafiłam kordylinę. Poszłam do kasy z wybranymi egzeplarzami i wzbudzialam sensację, zleciały sie wszystkie panie sprzedawczynie, zachwycając się i dziwiąc, że takie "ładne coś" mają na stanie
Pojęcia nie miały, co to wogóle jest (etykietki oczywiście nie było, bo ten sklep z rodzaju "w odmianach" -"byliny w odmianach", hosty "w odmianach" itd.)

Ciekawe, co by zaproponowali, jakbym chciała rośliny na zasadową rabatę w słońcu.

a wiesz, ze to jest świetne? Mogę zapożyczyć? ciekawa jestem, co mi zaproponują Będę skrupulatnie notować, i w domu sprawdzę
GabiK 15:28, 03 sie 2012

A proszę, testuj, testuj obsługę. Pewnie niejednej ciekawostki się dowiemy.
Madzenka 21:31, 03 sie 2012

GabiK napisał(a)

Gabi co to za piękna brązowa trawa w donicy???? Super wygląda przedogródek ! A donice z włosami to chyba będzie hit ogrodowiskowy
opóźnienie 2 tygodniowe to już prawie jesteśmy na bieżąco
Elfik 21:53, 03 sie 2012

Gabiśku - ziemię pod perowskie wymieszaj z piaskiem! I nie podlewaj za dużo!
Wpadłam w zachwyt nad głowami i kombinuję, jak samemu coś takiego zrobić...................
GabiK 22:49, 03 sie 2012

Marzenko, to jakiś carex, ale tylko tak podpisali. Nie cisnęłam jaki, bo i tak na przemarznięcie go zostawiam. Ale bardzo się rozrósł. Taki wiecheć mały był, a zrobił się wachlarz.

Elfiku, zrobić można, ale te głowy nie są jakieś specjalnie drogie.
nl_kinia 11:41, 06 sie 2012

GabiK napisał(a)
Nie mam pojęcia co to za włosy. Spodobały mi się, głowie pasują, są jednoroczne i wiem, gdzie je kupić. Wystarczy.

haha o jeju ... ale się uśmiałam
kibicuję od dawna już, ale po cichutku, jednak teraz muszę napisać: wspaniałe te głowy są! nigdy wcześniej z takimi się nie spotkałam
pozdrawiam
Mala_Mi 23:48, 06 sie 2012

Gabik....ja też mam zległosci na ogrodowisku straszne..
Ale cieszę się, że przyjechaliscie do mnie Poznanie Laurki (nie było jej z Wami u Bogdzi) było naprawdę wspaniałe..... kochane, cudowne dziecko .... jak napisałą Bogdzia taki Elficzek.... Mamy Elfika na ogrodowisku, będzie i Elficzek...
Głowy fajne..... wąski pasek wspólnego przedogródka też super.... a resztę pomiedyz produkcjądonic, a ostatnią stronę nadrobię w wolniejszym czasie....
Szkoda tych punktów i mandatu.... ale Gabrysia chociaż raz wróciła do domu bez przygód
Całuski dla Laurki od nowej ciotki
Tess 23:51, 06 sie 2012

GabiK napisał(a)
Cały czas 7 lipca, chyba nigdy nie będę na bieżąco:

Gabi, czy tam są trzy różne trawki, czy mi się wydaje? Może wiesz, jak im na imię:
GabiK 09:06, 07 sie 2012

Tes, tak, każda jest inna. Wszystkie są moje zeszłoroczne, zagospodarowane przez Danusię.
W środku to miskant Afryka. Przepięknie przezimował, widać, jaka zdrowa kępa.
Po bokach Kleine Fontaine i Roter Pfeil, ale nie wiem, który jest który, bo nie widziałam jak sadzili. Z liści są bardzo podobne, zobaczymy jak zakwitną. Ten bliżej tarasu wypuszcza kłosy teraz.
GabiK 09:07, 07 sie 2012

Aniu, dziękuję za wizytę. Całuski Laurce przekażę.
U Bogdzi jej nie było, bo akurat miała jedyny raz w tym roku gorączkę. Za dwa dni przeszła.