Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

Celina 23:18, 02 sie 2012

andziulka napisał(a)
Celinko, wybacz, że przegapiłam Twoje 200 Dawno nie gościłam na Ogrodowisku, a u Ciebie już tyle stronek. Gratulacje!!!! Ogród śliczniutki. Pięknie kwitną wszystkie kwiatki Ten na plaży jest uroczy Mówią, że jak są ładni rodzice, to i ładne dzieci

I jak mądrzy, to też powtarzają cechy
eliza3 17:57, 03 sie 2012

Celina napisał(a)
Dziś cukierkowo-różowo

Wróciłam z urlopu, a tu takie śliczności, różowości mnie witają. Serdecznie pozdrawiam.
Moniika 18:03, 03 sie 2012

Celina napisał(a)
Znalazłam dzisiaj kolejne samosiejki -żurawki.Są naprawdę spore!
Zstanawiam się czy je zabrać na zimę w doniczkach do domu, czy zostawić na zimę w ziemi??

U kilku osób już czytałam o zurawkowych samosiejkach!!! Nie mam z nimi doświadczenia, ale ta Twoja wydaje sie taka duża ze nie powinna mec problemów z przezimowaniem może kora i ewentualnie suchymi liśćmi pomoc jej trochę by sie przydało!! Piękna , zazdroszcze u mnie jeszcze żadna sie tak ślicznie nie rozmnozyla
Celina 19:35, 03 sie 2012

Witajcie

Elu a fotki z urlopu wkleiłaś? zaraz pójdę do Ciebie na prześpiegi

Moniuś część wykopałam, a część zostawię i zabezpieczę.taka próba!-które się będą lepiej miały i co w przyszłości robić z nimi jak się będą inne wysiewać.

Celina 19:50, 03 sie 2012

Popołudniu się zachmurzyło i zaczęło kropić ,bo deszczem tego nazwać nie można!

Moniika 20:34, 03 sie 2012

Celina napisał(a)

Celinko! Ty lubisz te same roślinki co ja... Alez mi miło, przepiękny rozchodnik ( ja swoją ich kolekcje planuje 18.08 powiększyć w Szmitow na spotkaniu Ogrodowiczan) bardzo je lubię!!! Poza tym piękny, niezawodny przetacznik!!! I lawenda... A co pomiędzy nimi masz na pierwszym zdjęciu?
Celina 21:16, 03 sie 2012

Monika352 napisał(a)

Celinko! Ty lubisz te same roślinki co ja... Alez mi miło, przepiękny rozchodnik ( ja swoją ich kolekcje planuje 18.08 powiększyć w Szmitow na spotkaniu Ogrodowiczan) bardzo je lubię!!! Poza tym piękny, niezawodny przetacznik!!! I lawenda... A co pomiędzy nimi masz na pierwszym zdjęciu?

To bodziszek korzeniast bardzo sie rozpanoszył w wielu miejscach
Moniuś to nie przetacznik tylko liatra; przetaczniki będę sadzic jesienią

Co do rozchodnika, to mnie bardzo zaskoczył ! odłamała mi sie gałązka i wsadziłam do ziemi(koniec maja) a on nie tylko sie przyjął ale i kwitnąć będzie!
poza tym one bardzo się rozrosły w tym sezonie -mam takie cztery i planuję je podzielic jesienią ku chwale ogródka
Te poniżej to kolejne

Celina 21:53, 04 sie 2012

Witajcie
Żyjecie ? bo ja ledwo dycham,! ale upał!!
dzisiaj nie wzięłam aparatu na działeczkę,A tu takie zadziwiska!!
Wielki dzięcioł przyleciał i pukał, pszczoła wpadła w sidła pająka,a ten ją zeżarł!!-łoj ale to był horrrroor.!!
I na koniec największe cudo!! M.kosił trawę!! w slipach-kąpielówkach i kapelusikubardzo mnie to bawiło-chyba przez ten żar coś mi sie w głowę stało !
A ja luzik i leżaczek

nebel 21:57, 04 sie 2012

Witam Celinko,
ładny ten rozchodnik, a kiedy i jak kwitnie, czy aby nie trzeba go okrywać na zimę, bo takich roślin mam w swoim ogrodzie tak dużo, że nie dam rady z następnymi?
A jeszcze jedno pytanie - rozchodnik i co dalej? Znałazałm całe mnostwo tego i już mnie boli głowa

Ale piękny ten Twój ogród, jak mam przebrnąć przez te 223 strony?
Dzieki serdeczne
jotka 21:57, 04 sie 2012

Celina napisał(a)
Witajcie
Żyjecie ? bo ja ledwo dycham,! ale upał!!
dzisiaj nie wzięłam aparatu na działeczkę,A tu takie zadziwiska!!
Wielki dzięcioł przyleciał i pukał, pszczoła wpadła w sidła pająka,a ten ją zeżarł!!-łoj ale to był horrrroor.!!
I na koniec największe cudo!! M.kosił trawę!! w slipach-kąpielówkach i kapelusikubardzo mnie to bawiło-chyba przez ten żar coś mi sie w głowę stało !
A ja luzik i leżaczek

Celinko, było chociaż komóreczką pstryknąć

A ja nic nie mogłam pstryknąć, bo zanim się ogarnęłam zaczęło lać