Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:45, 28 maj 2012

Do góry

Przepraszam za pipole na zdjęciu, ale ledwo się przeciskałem przez ten tłum

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:43, 28 maj 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:42, 28 maj 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:41, 28 maj 2012

Do góry
Różne różności - ten rozmach jest niesamowity

Truskawki

Początki 19:39, 28 maj 2012

Do góry
Pigwowiec pięknie kwitł na czerwono, teraz zawiązuje owoce. Porzeczka także, zaskoczyła mnie:

Rododendrony wypuściły piękne przyrosty. Jeden miał cudnego fioletowego kwiata, którego niestety wcięły do zera mrówki (nie chciały zamienić na "karmę" w podobnym kolorze, cwaniary )
.

Za to krzewuszka, jedna z trzech, postanowiła kwitnąć:
.

Żurawki oszalały - bardzo im pasuje ta zacieniona strona:

No i bukszpany pasione Florovitem (chodzi o te małe sadzonki, które przyjechały w kiepskim stanie) ruszają...Przepraszam za rurki i korę, jeszcze nie przeniesione w docelowe miejsce. Klonik atropurpureum na razie jeszcze się nie wybarwił... He, he, to jest w ogóle zdjęcie z serii "zgadnijcie GDZIE jest klon?"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:36, 28 maj 2012

Do góry
Tak Martuś - I understand

Pierwsze zdjęcia z wystawy CHFS - na głównym pawilonie. Zdjęcia niestety z telefonu, bo karty nie chcą mi zadziałać....

Paczcie na te mieczyki

Przepiękne bonsai

Początki 19:33, 28 maj 2012

Do góry
Moje dwa płaczki, są u nas dopiero kilka dni, więc jeszcze na razie nie wiem, jak się czują:

Za to koreanka chyba ma się dobrze, tyyyyle szyszeczek wypuszcza w tym sezonie:

Ten środkowy z Yellow Ribbon'ów bardzo chorował ale chyba już dobrze, dochodzi do siebie. tyle gadałam do niego, żeby wziął się w garść, że może zadziałało:

Za to z cisami gorzej. Też chorowały - widać, że jeden jest piękny, przyrasta i nie pamięta o chorobie, ten z prawej też go goni, natomiast te dwa z lewej próbują się poddać . Leczone pod kontrolą "lekarza" ale jednak nie ma w nich ducha walki - ale wierzę, że im się uda.

Mój mały raj na ziemi :) 19:29, 28 maj 2012

Do góry
a to fotki z sobotki - nieco opóźnione
delikatne kwitnienie....
Początki 19:28, 28 maj 2012

Do góry
Kochani,
Niniejszym ogłaszam przenoszenie grabków z wątku projektowego, w którym zostaje historia zaprojektowania mojego ogródka:

Projekt i tworzenie 'Malwesowego' ogródka

....już tutaj. Sezon "kawkowy" otwarty!

A tak to teraz wygląda:

1. Trawniczek jeszcze poprawiony więc dopiero nieśmiało się zieleni:

2. Widok na taras. Te rabatki będą żwirowe ale na razie trzeba cierpliwie poczekać

3. Strona zachodnia. tu królują różaneczniki, hortensje, żurawki i funkje. Dojdzie drewutnia w miejscu tego kompostownika (jedyna ściana domu bez okna)

4. Strona wschodnia - tu jeszcze nic nie ma, dopiero w zamyśle, coś....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:24, 28 maj 2012

Do góry
Gratuluję kolejnej setki!
Malwesowe początki 19:22, 28 maj 2012

Do góry
Kochani,
Chyba powolutku trzeba będzie przenieść grabki z wątku projektowego na nieprojektowy:

Malwesowy ogródek

Na "do widzenia" fotki zamykające opowieści nieprojektowe... (widać poprawiany trawnik)

No więc gasimy światło . Pozostałymi pytaniami o dosadzanie będę Was już nękać w docelowym wątku, bo dosadzać będę jeszcze dłuuuuuugo

I dla wszystkich, którzy mieli cierpliwość i czas pomagać....
Malwesowe początki 19:17, 28 maj 2012

Do góry
A wczoraj w moim ogrodzie pojawiło się dwóch nowych członków rodziny:
Inversa:

i buk Purple Fountain:

Na razie tacy nieśmiali, biedulki ....zwłaszcza buk. Chwilowo wygląda na obrazonego :/
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:02, 28 maj 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Lawenda zaczyna szaleć. Straszne straty po zimie, połowa pędów do wycięcia bo wymarzła. Ale damy radę dolomitem ją w tym tygodniu podsypię, będzie pięknie kwitła do października.

Klon miniaturowy palmowy miał być wywalony a tu wypuścił jeden listek..... Miał roznąć przy ścianie wodnej,,,,
A tak wygląda w całej okazałości. musi pójśc na tyły do przechowalni...

No to ja swoją lawendę też muszę czymś potraktować, a Twoja cudna

No to i już wiem czym mam dokarmić moją lawendę dziękuję. A skrzyp mam i ja i dzięki tobie wiem, że tam gdzie on tam kwaśna ziemia i wiem jak z nim walczyć.
Różany sezon 2012 17:59, 28 maj 2012

Do góry
Aniu, bardzo dobry pomysł i ja pokaże róże, które juz mi kwitną a ta Aicha podobna do mojej białej piwonii

to biała miniaturka
Różany sezon 2012 17:55, 28 maj 2012

Do góry
Bicolor również rozpoczyna spektakl
Ogród z Czerwonym mostkiem 17:46, 28 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Bardzo mi się podobają porozrzucane po ogrodzie niebieskie irysy. Pokochałam je dopiero w tym roku, bo do tej pory raczyły mnie pojedynczymi kwiatami za sprawą ciena, jaki miały. Zniknął problem cienia i pojawił się rząd cudownych kwiatów. Teraz tylko zacieram łapki, żeby je czym prędzej przenieść w ładniejsze miejsce. Tylko zastanawiam się jak takie zielone kępki będą prezentować się w kamykach jak już znikną kwiaty? Ale u Ciebie widzę, że też chyba rosną w żwirku? Czy liście pozostają równie soczyste i ozdobne jak teraz wiosną? Szczerze mówiąc kompletenie nie pamiętam jak prezentują się irysy syberyjskie latem i wczesną jesienią...? Jakoś nigdy nie zwróciłam na to uwagi...

Odpowiadam za Kasię kosaćce gdy znikną kwiaty są równie piękne, liście są ładne aż do jesieni, wyglądają jak szlachetne trawy Ale potrzebują wilgotnej ziemi i świetnie się spawdzają nad oczkiem wodnym.
A u Kasi kosaćce i lawenda to mistrzostwo świata!!!

cudne miejsce, nie mogę sie napatrzeć
Kolorowy ogród na piasku 17:35, 28 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Piękne miejsce i ładnie pokazane ViVo Bardzo mi się u ciebie podoba
I w końcu wiem co to za drzewa z drobnym,różowym kwieciem.Nikt nie wiedział kogo bym nie zapytała,a te drzewka są na niektórych osiedlach
Klony też ładne i to cudeńko w czerwieniach.Tak mało teraz tradycyjnych klonów,które pięknie się przebarwiają .Tylko jeden taki sobie rośnie ze 4 km ode mnie ))))
Piwonie śliczne .200 róż ...Kobieto litości Masz odwrotność Bogdzi u niej przewaga rh ,a kilka róż ))))))

Marto dziekuję za wszelkie pochwały
Wiem, ilość róż wywołuje zdziwienie, już Ewy zapytałam czy uważa podobnie ja jak, że może coś mam z głową .
Tej ilości róż w moim ogrodzie aż tak bardzo nie widać, bo mam dużo róż okrywowych i rabatowych, a mrozy w tym roku pokazały, że prawie wszystkie będą rabatowe
Największym problem w opiece nad różami jest ich kopczykowanie, a właściwie wiosenne usuwanie kopczyków. Pochłania mi to bardzo dużo czasu.
Zakwitają pierwsze róże

Nevada

Fruhlingsgold

I nie tylko

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:34, 28 maj 2012

Do góry
Danusiu - ale Ci narozrabiali Ale ogród wygląda bosko - chyba Ci przywiozę jakiegoś krasnala w sobotę i go tam postawię
Daj to zdjęcie koniecznie do jakiegoś archiwum
Borówcowy raj 17:33, 28 maj 2012

Do góry
Pięknie u ciebie
pytałaś o Derenia Kousa, u nas może rosnąć, u mnie drugi rok i przeżył wszystkie tegoroczne anomalie, a inne co powinny przetrwać padły!
oto on i pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:21, 28 maj 2012

Do góry
Dereń kousa nieźle sobie poradził

runianka też dobrze sie trzyma

i zachwycający mnie Indygowiec
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies