Jolu, dzięki ten rozchodnik rozsadziłam wiosną z mojego i nie myślałam, że w ogóle wyrośnie, ale chyba tu ma lepsze miejsce
a wąchałaś białą lawendę, pachnie?
juz raz mnie pogryzły w tym roku, ale szybko zadziałałam;
ale wlazło mi jakieś lumbago i bolą mnie stawy w dłoniach i barku, czyli praca w ogrodzie, to nie zawsze relaks!
dzięki Madziu za troskę
rabat z przetacznikami, roślinkami od Ani asc; widać też naparstnicę, która ma pąki kwiatowe; w tle orliki od Karoliny
czekam kiedy ta szałwia zakwitnie; wkoło nasiała sie firletka, ona jest u mnie wszędzie, ale niech sobie rośnie, jest ładna
a tę roślinkę dostałam od Weroniki i prawie kwitnie, nazwę zapomniałam
Irenko, przepięknie u Ciebie, ja też nie widze nigdzie tego nieładu a zdjęcie z "niełądem" jest wyjątkowo urocze. Żurawki też mi się bardzo podobają, lubię bardzo te rośliny - widać, że u Ciebie mają dobre warunki i pięknie się będą rozrazstać.
Tak przypuszczałam, że wspinaczki i twoja domena
lawenda przetrwała, ale nie wszystkie, w innym miejscu też mi wymarzła
i brunery Jack Frost chyba; posadziłam wokół tulipanowca i białych lilii, taka chyba skarpeta
w sumie posadziłam tam 12 szt., jak się rozrosną powinno być chyba dobrze
Ta roślinka od Weroniki to krwawnik Co do zapachu białej lawendy to sprawdzę Ale i tak chyba najbardziej pachnie klasyczna. Mnożę ja u siebie ile się da i to z niezłym skutkiem
Gosia, twoje pochwały, to miód na ucho dla ogrodnika, dzięki
taka mam nadzieję, że się rozrosną, jeszcze tylko średnicę koła powiększę, aby z rozpędu M. mi ich nie wykosił
i róża Irena, zachwycam się nią, tylko ciekawe jak u niej z kwitnieniem, oby jak najdłużej
tobie Jolu też dziękuję, muszę zapisać, jakoś nie mam głowy do nazw!
klasyczną też uważam za najpiękniejszą; jak namnożysz, to stworzysz cały kobierzec; i tak u ciebie mnóstwo roślin i wszystkie kwitnące