Droga Aniu dziękuję za miłe słowa i że czasem zaglądasz, szczególnie, że nie ma u mnie jeszcze ogrodu więc i oglądać specjalnie nie ma co wątek to narazie taki dziennik, będzie kiedyś co wspominać ) Rozumiem Ciebie doskonale, ostatnio i mi brakuje czasu na wszystko, w tym na forum, nie mówiąc już o tym aby być na bieżąco ze wszystkim co się dzieje w wątkach. Jestem między pracą, domem, dzieckiem... Klubem Myszki Miki i Panem Kleksem ) i... działką ) i ... innymi sprawami... Obecnie nie wyrabiam na zakrętach
Trudno oprzeć się ostróżkom ) jak pisałam wyżej, jeszcze sama nie siałam, również dokupuję gotowe sadzonki w doniczkach ) Pewnie kiedyś spróbuję własnego siewu, nawet dla zabawy
Aga ostróżka to fajna roślina, tworzy piętro w ogrodzie, dekoruje a jak jest ich więcej to fajną plamę kolorystyczną robią warto kupić, bo nie jest zbyt droga - sadzonki niebieskich kupowałam w tym roku chyba po 4,50 zł, chociaż niektóre sklepy życzą sobie za dużo np. 25 zł... co moim zdaniem jest przesadą
A co do hortensji, to już sama nie wiem jak to jest , bo u Ciebie wszystko pięknie już kwitnie, nawet lawenda ! a u mnie dopiero lawenda się zieleni i wypuszcza pojedyncze łodyżki kwiatowe do góry...
Liliowce chyba nie zakwitną, bo nic a nic nie widać, co mnie martwi bardzo...
To te hortensje chyba na pocieszenie chociaż coś podjada im liście, mimo pryskania
Oj piekne te ostróżki, sama zachorowałam na nie dwa lata temu i co rok dokupuję nowe. U ciebie tylko jakos mocno wyrosła karmisz ją dodatkowo : ) ???
Cześć Kasiu ja dotychczas łącznie kupiłam jedynie 6 sztuk sadzonek, więc niewiele. Trafiło jej się trochę florovitu na początku jak nawoziłam z konewki inne roślin, ale myślę, że taki wzrost to jednak zaleta naszej gleby tzn. gliny )
Kolorowo i miło u Ciebie...a biała ostróżka -obłędna...serdecznie pozdrawiam.
Bogusiu, dziękuję za wizytę i miłe słowa staramy się w miarę rozsądnie uporządkować ten nasz kawałek zieleni żeby można było posiedzieć i zrelaksować się, w tych nielicznych wolnych chwilach
Polowałam na białą ostróżkę i kupiłam w tamtym roku, bo miałam na początku same niebieskie, a jakbym w tym roku nie dokupiła niebieskiej, to bym miała same białe )