Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 10:03, 13 cze 2012

kaisog1 napisał(a)
Kochana pamietaj, że ostróżka to dwulatka Ja mam posiane i zobacze co z nich będzie

Gosia, no właśnie - dwulatka szkoda trochę, ale jest szansa, że sama się wysieje siania kiedyś spróbuję,a w tym roku dokupiłam gotowe sadzonki
KasiaWB 10:05, 13 cze 2012

monteverde napisał(a)
Kasiu ja też wstawię Tobie ostróżkę już tegoroczną oczywiście z grupy Pacific

Dzięki Aniu mam podobną, też z grupy Pacific - najładniejsza grupa ale moja mniejsza )
bogumila 10:13, 13 cze 2012

Kolorowo i miło u Ciebie...a biała ostróżka -obłędna...serdecznie pozdrawiam.
KasiaWB 10:21, 13 cze 2012

asc napisał(a)
Dziękuję Kasiu za życzenia...... i żałuję, że nie mam na tyle czasu by u Ciebie zadomowić sie na dłużej .... ale cichaczem wpadam i oglądam na wyrywki.... ładna i ciekawa kobieta, ładny ogród.. bo mnie nie interesują tylko ogrody, mnie interesują również ich własciciele....jak właściciel z duszą to i ogród też ją ma.....
Też uwielbiam ostróżki.... niektóre mi wytrzymują dłuzęj niz 1-2 sezony.... ale trzeba pamiętać o ścięciu, a z tym u mnie gorzej..... jednak co roku kupuję po kilka nowych.. i dosadzam.... z braku cierpliwości i czasu ..kupuję sadzonki w doniczkach.....

Droga Aniu dziękuję za miłe słowa i że czasem zaglądasz, szczególnie, że nie ma u mnie jeszcze ogrodu więc i oglądać specjalnie nie ma co wątek to narazie taki dziennik, będzie kiedyś co wspominać ) Rozumiem Ciebie doskonale, ostatnio i mi brakuje czasu na wszystko, w tym na forum, nie mówiąc już o tym aby być na bieżąco ze wszystkim co się dzieje w wątkach. Jestem między pracą, domem, dzieckiem... Klubem Myszki Miki i Panem Kleksem ) i... działką ) i ... innymi sprawami... Obecnie nie wyrabiam na zakrętach

Trudno oprzeć się ostróżkom ) jak pisałam wyżej, jeszcze sama nie siałam, również dokupuję gotowe sadzonki w doniczkach ) Pewnie kiedyś spróbuję własnego siewu, nawet dla zabawy

Serdecznie Ciebie pozdrawiam i ściskam

hanka_andrus 10:23, 13 cze 2012

Białej ostróżki szukam!Kibicuję Twoim działaniom!
KasiaWB 10:24, 13 cze 2012

agniecha973 napisał(a)
No i narobiłam sobie smaka na ostróżki.

Aga ostróżka to fajna roślina, tworzy piętro w ogrodzie, dekoruje a jak jest ich więcej to fajną plamę kolorystyczną robią warto kupić, bo nie jest zbyt droga - sadzonki niebieskich kupowałam w tym roku chyba po 4,50 zł, chociaż niektóre sklepy życzą sobie za dużo np. 25 zł... co moim zdaniem jest przesadą
KasiaWB 10:33, 13 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Też się nie spotkałam z takim zjawiskiem, żeby ostróżka zmieniała kolor. Może przy sadzonce czy siewce była druga właśnie w innym kolorze?

U mnie to samo co u Kasi
rok temu sadziłam dwie fioletowe ostróżki, a wtym roku jedna jest fioletowa, a druga chyba zakwitnie na biało, bo pąki białe; ta fioletowa, było widać, że będzie fioletowa, coś sie same po swojemu wybarwiają
piękne sukcesy z hortensjami Kasiu, u mnie na żadnej nie ma pąków!

Witaj Irenko
ostróżka zmienną jest? )

A co do hortensji, to już sama nie wiem jak to jest , bo u Ciebie wszystko pięknie już kwitnie, nawet lawenda ! a u mnie dopiero lawenda się zieleni i wypuszcza pojedyncze łodyżki kwiatowe do góry...
Liliowce chyba nie zakwitną, bo nic a nic nie widać, co mnie martwi bardzo...
To te hortensje chyba na pocieszenie chociaż coś podjada im liście, mimo pryskania

KasiaWB 10:38, 13 cze 2012

greglis napisał(a)
Oj piekne te ostróżki, sama zachorowałam na nie dwa lata temu i co rok dokupuję nowe. U ciebie tylko jakos mocno wyrosła karmisz ją dodatkowo : ) ???

Cześć Kasiu ja dotychczas łącznie kupiłam jedynie 6 sztuk sadzonek, więc niewiele. Trafiło jej się trochę florovitu na początku jak nawoziłam z konewki inne roślin, ale myślę, że taki wzrost to jednak zaleta naszej gleby tzn. gliny )
KasiaWB 10:46, 13 cze 2012

bogumila_bienko napisał(a)
Kolorowo i miło u Ciebie...a biała ostróżka -obłędna...serdecznie pozdrawiam.

Bogusiu, dziękuję za wizytę i miłe słowa staramy się w miarę rozsądnie uporządkować ten nasz kawałek zieleni żeby można było posiedzieć i zrelaksować się, w tych nielicznych wolnych chwilach
Polowałam na białą ostróżkę i kupiłam w tamtym roku, bo miałam na początku same niebieskie, a jakbym w tym roku nie dokupiła niebieskiej, to bym miała same białe )
KasiaWB 10:47, 13 cze 2012

hanka_andrus napisał(a)
Białej ostróżki szukam!Kibicuję Twoim działaniom!

Haniu, a może uda mi się zebrać z tej białej nasiona? to bym podesłała