Domi ja i doświadczenie ogrodowe to nie idzie w parze Mam ją od tygodnia no może dwóch kupiłam na targach roślin wsadziłam w normalna ziemię nie dosypywałam żadnej z gotowych "workowanych" bo ja przeważnie tak wsadzam rośliny za wyjątkiem tych kwaśnolubnych (im pomagam dodając gotowego kwaśnego podłoża). A zdjęcia robię telefonem więc to nie prawdziwe zdjęcia nawet kolorów nie widać. Ale jak masz u siebie glinę to może rozluźnij trochę glebę gotowym podłożem i dopiero do dołka powinno być ok, a że u ciebie wszystko rośnie więc trawki dadzą radę na 100 !!!
Witam wszystkich zabłąkanych na moją stronę! Jak przystało na wędrowców odwiedzili nadmorskie wydmy,a ja w tym czasie walczyłam z ogrodowymi chwaściorami. Walka jeszcze nie skończona, ale I runda na moją korzyść.Worek szajsu do wywiezienia z ogrodu,bo na kompost się to nie nadawało.
Drugie podejście będzie jutro,albo za 2 dni......
Widok na mój trawniczek
Stęskniłam się za Twoim ogrodem, zwłaszcza to ujęcie mi się podoba, te strzeliste ostróżki na ciemnozielonym tle roślin i błękitna mgła, po prostu piękny i tajemniczy ogród.
Pokazuj jak najwięce zdjęć.
Taki zakątek mi się zrobił z nowym bukszpanem w tle
A to nowa żurawka Guardian Angel na tle trzmieliny japońskiej Marieke. Czeka na towarzystwo jej podobnych żurawek), które niebawem (mam nadzieję) przyjadą.
Viva..takie prezenty i z takeigo cudownego ogrodu jak Twój... przyjmuje zawsze Nawet bez okazji..... i spacerujęzawsze po twoim ogrodzie jak tylko znajdę chwilke czasu..... wiec moze z doskoku, ale spaceruję po wszystkim I podziwiam.....
Tylko teraz pozostaje pytanie jakiej wielkości będą te fragmenty.
Może by dac pierwszy pas żurawek, może by jednak dało by sie je posadzić koło studni... Potem tawuły i cus jeszcze...
Zaraz idę na spacerek z Barim przed meczem aby mieć go z głowy. A to "urobek" foto z dzisiaj .
Jukka wypuściła wielkie pędzisko kwiatowe i kilka mniejszych.
Ależ będzie pięknie wyglądała jak zakwitnie
Zbyszku, po ilu latach od posadzenie twoja zakwitła ?
Moja posadzona w zeszłym roku, niestety nie będzie miała kwiatów
Diano - jukka zakwita po kilku latach niestety aby mieć kilka odrostów. Może na drugi rok Ci zakwitnie Po przekwitnięciu trzeba usunąć tę rozetę. Ja to robię zawsze na wiosnę dopiero.
Zaraz idę na spacerek z Barim przed meczem aby mieć go z głowy. A to "urobek" foto z dzisiaj .
Jukka wypuściła wielkie pędzisko kwiatowe i kilka mniejszych.
Ależ będzie pięknie wyglądała jak zakwitnie
Zbyszku, po ilu latach od posadzenie twoja zakwitła ?
Moja posadzona w zeszłym roku, niestety nie będzie miała kwiatów