Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lecę w kulki... 22:26, 28 maj 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Ania muszę Ci powiedziec,że umiesz budować napięcie
Strasznie jestem ciekawa Twoich zdjęć, a najchętniej zobaczyłabym ten raj na własne oczy hihihi
Pozdrawiam

Kochana, zobaczysz.....ten raj, przypuszczam, że się rozczarujesz......
foto pokazuje to co chcemy....kadrujemy..., omijamy.....
Zmieniamy perspektywę..., dlatego nie chcę używać szerokiego kąta, bo potem ktoś do mnie przyjedzie i ....
...i tak ściemniam wystarczająco
A dziś będą na to dowody

Dzisiaj koncert życzeń...
Marzenka chciała ligustry, Bogda surfinie
Ligustry chciałam do tych doniczek, jako osłonki, ale się nie mieszczą ...

Nie chcę ich na stałe w nie zapakować, u mnie duża rotacja, rośliny wędrują...
Ktokolwiek widział..., ktokolwiek wie...coś na temat tanich i kwadratowych doniczek ???

.......i teraz NIESPODZIEWANKA

hi, hi, hi
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:26, 28 maj 2012

Do góry

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:25, 28 maj 2012

Do góry
Marzena u ciebie musi być ogrodzenie z gumy ... bo w inaczej miejsca na te wszystkie roślinki by nie było ... i jakże oryginalne sobie powiem ... piękne ... nie wiem nawet ten konar suchy upadłego klonu wykręcony w paragraf marzeń ... może Ty czarownica jakaś jesteś ... hmmmm ???

ok ... spokojnie to ja i eko środek transportu
Ogrodnik mimo woli 22:24, 28 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

A ja biegne do ciebie pochwalić się...i czym, deszcz u nas leje!!! ale super

I tak wyglada sprawiedliwośc?

Sprawiedliwości nie ma..
U mnie może nie padać... warzywniak podlany, rh maja automatyczne nawadnianie i ogórki w szklarni..reszta sobie radzi.. niech do Ciebie ten deszcz leci A pozostałosci odbitego perzu po wypalaniu wieczorkiem opryskane..wiec deszcz mi psu na budę

Na dobranoc udajacym się do łóżeczka.... mój żółty orliczek..jednego w zeszłym roku posadziłam i myślałąm, że zaginął, a on jest Mała rzecz a cieszy
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:17, 28 maj 2012

Do góry
U mnie jest susza okropna,deszczu nie ma juz od ponad miesiąca i na razie nie ma chyba szansy chociażby na mżawkę.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:17, 28 maj 2012

Do góry
ja również gratuluję...
Danusiu tęsknimy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:16, 28 maj 2012

Do góry
Witajcie Danusiu i Witku w kraju
Czekamy w napięciu na relację
"Baśniowy" Ogród 22:15, 28 maj 2012

Do góry
Cześć mam na imię Basia. Forum odwiedzam już od około roku, trafiając jak większość na najpiękniejszy ogród jaki kiedykolwiek widziałam-Ogród Danusi- nie trudno się domyślić.W końcu postanawiam się ujawnić .Od kiedy byłam dzieckiem kochałam jazdę konną .Uwielbiałam zajmować się końmi i galopować przez pola mojej babci. Moja pasja uległa zmianie na coś co dawało i daje mi również dużo satysfakcji, zadowolenia i mam ją w zasięgu ręki ,a co to jest nie trudno się domyślić…
Zaczęło się od tego kiedy rodzice kupili działkę wąską i długą ok. 15 ar -mającą dla mnie ogromne znaczenie, gdyż to moja pasja ,oderwanie się od rzeczywistości , źródło wypoczynku aktywnego i psychicznego.
Najpierw posadziliśmy kilkanaście tuj szmaragdowych wzdłuż ogrodzenia

Następnie zaczęłam uprawiać rabatę wzdłuż płotu o dł ok. 10 m z różami ,bylinami,liliami powojnikami i kwiatami jednorocznymi -astry, cynie które najbardziej lubię.

Oprócz tego posiadam tunel foliowy w którym rosną pomidory, papryka sałatka i rzodkiewka.

Mam jeszcze troszkę powierzchni do zagospodarowania i wiem, że mogę na Was liczyć w razie jakiś wątpliwości

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:10, 28 maj 2012

Do góry
shrekol napisał(a)
Marzenko, lawenda powalająca jednak u Was cieplej, klon nieźle powyginany a kamik to chyba na oborniku masz posadzony, że tak szaleje
A to na co czekasz

Śliczności moje!!!! Przemku dziękuję, dozgonnie jestem wdzięczna!!!
Rododendronowy ogród. 22:03, 28 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

I różne widoki z ogrodu

Witaj Bogdziu, ten żółty mnie powala okazałaośćią i pewnie pachnie (ta żółta - jaka to odmiana?). A mówią, że żółty w ogrodzie działa pobudzająco a nie wyciszająco. A ja w ogrodzie nie wytrzymam bez żółtego.

Ewo no niestety nie powiem co to za odmiana bo to jakies stare odmiany które kiedys wszędzie sprzedawano a teraz nigdzie nie ma. Jak dotąd nie doszukałam się jej nazwy a dawniej nazywała sie po prostu azalia.Ja lubie wszystkie kolory bo kazdy coś wnosi do ogrodu. Pewnie że jest czasem zbyt kolorowo i niezgodnie z modą ale jakbym miała 300 rh w jednym kolorze to nie było by po co do niego wychodzic. Pewnie wrazenie i tak było by ogromne ale jak mam różne kolory to ciesze sie w miare rozkwitania z każdego i kazdy jest ciekawy.Czasem te kolory się ,,gryzą " i też mnie to złosci w pierwszej wersji miał to byc zbiór, przegląd odmian więc kupowałam różne no i choc z tego celu zrezygnowałam to kolory mi pozostały i tylko czasem mnie to troche denerwuje.żółty pobudza ale co to szkodzi? Przecież nie o usypianie w ogrodzie chodzi i nie jest on dla nerwowo chorych więc niech pobudza.
Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 22:02, 28 maj 2012

Do góry
Czy takie zagospodarowanie coleusów i pierisów i bukszpanów wydaje się Wam rozsądne?

Mydlnica bazyliowata ( Saponaria ocymoides ) 21:58, 28 maj 2012

Do góry
Kosaćce, irysy (Iris) 21:56, 28 maj 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:54, 28 maj 2012

Do góry
Hi Sebek

Dzięki za pierwsze foty i relację z wielką przyjemnością obejrzałam cuuudownie kiedyś pewnie też pojadę, jak mi dziecko podrośnie a póki co widzimy się w sobotę

Najważniejsze w życiu to robić zawodowo to co się lubi, są z tego największe efekty, w tym finansowe
Kosaćce, irysy (Iris) 21:52, 28 maj 2012

Do góry

Znowu na wsi 21:47, 28 maj 2012

Do góry
Joku napisał(a)
Haniu, te żółte tuje są podobne do tui Rheingold - może słyszałaś lub widziałaś? Miałam taką w ogrodzie, bardzo ją lubiłam. Znalazłam zdjęcie - widać ją za śliwą o czerwonych liściach.

i jeszcze z drugiej strony

Jolu, a nie pokusiłaś się o przeniesienie kilku dorodnych iglaków do nowego ogrodu? Z dużą bryłą korzeniową z pewnoscią by się przyjęły
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:44, 28 maj 2012

Do góry
waska napisał(a)

a co to jest?

Skalnica cienista (Saxifraga x urbium 'Aureopunctata')
Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 21:43, 28 maj 2012

Do góry
Dodatkowo wykopałam (zadołowane na zimę ) donice z bukszpanem- mam nadzieję zrobić z nich kiedyś kulki:

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:42, 28 maj 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Nie wiem, jak nazywa się ten kwiatek?

Wieczornik damski ( Hesperis matronalis )
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:41, 28 maj 2012

Do góry
Danusiu, myślę, że ten angielski krasnal przypadnie Ci do gustu i będzie pasował do powyższej wizji.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies