Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 23:50, 09 cze 2012

Do góry
jest mokro i na moim trawniku wysyp grzybów...........
szkoda tylko, że nie nadają sie do jedzenia................
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:46, 09 cze 2012

Do góry
gdzie to słneczko?????????????
codziennie pada i pada, jest już tak mokro......
masakra!!!!!!!!!!!
Ogród dla Agusi 23:46, 09 cze 2012

Do góry
Rozpoczynają kwitnieniemoje róże.W dalszej cz.ogrodu damasceńska w "sercu"ogrodu nn ,Alchymist, ,miniaturowa nn ,Raubritter .różowy Aster .
Ogrodnik mimo woli 23:45, 09 cze 2012

Do góry
Acha...i grzebałą mw moich zaroślach i wygrzebywałąm co ciekawsze okazy na światło dzienne...tym sposobem uratowałam od zapomnienia irysy z pasiastymi liśćmi, dwa rodzaje liliowcó (nwet z kartakami z nazwą) i takie coś malutkie.... Aldonka mówiłą jak się to nazywa...
Widoki ogólne w deszczu...... po co ja wam to wszystko pokazuję..potem nikt juz nie bedzie miał po co przyjeżdżac...
Przełęcz floksikowa..

Szlak góski..

Ścieżka liliowcowa

Ścieżka za klonami
O....! 23:44, 09 cze 2012

Do góry
marzena napisał(a)

trochę kolorowo

Piękne zestawienie firletki kwiecistej z goździkiem brodatym. Bardzo do siebie pasują!
Tojeści z szałwią również
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:42, 09 cze 2012

Do góry
troszkę na czerwono....wiciokrzew, nazwy drugiej roślinki nie znam... i berberys...
( lubię go baaaaaaardzo no i ten żółciutki......)
Ogrodnik mimo woli 23:40, 09 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

A to moja nowa rabata z trawami.....obsadziła mna razie aksamitką..ale pod katalpą lawenda ma cień... jakby zamiast aksamitki zrobić z niej żywopłocik wokół..co Wy na to..bojęsie tylko, że bedzie miałą za mokro..ale wybiorę ziemiei zrobiebardziej piaszczystą..wystawa jest południowa /// A pod katalpę dam obwódkęz żurawek. tylko jak ikolor...cytrynowe.... do lisci..czy kontrastowe...np pomarańczowe..podobają mi się....

Pomocy pomóżcie....

Lawenda jest o wiele bardziej szlachetna niż śmierdziuchy

A żurawki możesz pomarańczowe, a możesz też bordowe - cytrynowe też będą OK, nie zleją się z kalalpą
Mój kawałek raju 23:39, 09 cze 2012

Do góry
moja Barbara pierwiosnek Viala
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:38, 09 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
dziś zakwitł bodziszek ... namierzyłam w gąszczu mych roślin jeden kwiat ... no nie padłam ze zmęczenia choć padam z innego powodu ... z litości dla siebie przemilczę jakiego ...

Piękny ci on....szkoda, że nie ''mój ci on...''

Ogrodnik mimo woli 23:37, 09 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Dziś walczyłam z wieloma rzeczami na raz.... głównie to biłam kilometry po ogrdzie.... wszystko po trochu, bo gdzie nei spojrzeć to coś pilnego..w rezultacie truskawek i poziomek nie pozbierałam..... były już przejżałe..po tym deszczu już nic z nich nie bedzie...tylko zgniją....
Ale za to z grubsza wytyczony plac pod oczko wodne i złapany poziom..a raczej to juz prawie stawik... wybieramy żyną ziemię aby rozplantować ją w miejscu nowego trawnika... to nasza młodzież do pomocy robi..i mieszają ziemie do rabaty z rh.... w miedzy czasie jazda po kamienie...
A to plac pod oko wodne..

Chemy zrobić też trawnik pod katalpą, bo nigdzie mnei tak jego brak nie drazni jak własnie pod nią..... niedługo zrobi siękwitnąca, liscie ma cudniaste..i ten dół... od razu z tego widoku ma się dół psychiczny.... W zwiazku z tym M musi powykańczać instalację nawadniajacą w tym rejonie...... i jest wielki ZONG...... gdzieś instalacja nie jest szczelna.... tylko gdzie????? Trawnik zrobiony..i szukaj wiatru w polu..M poczekał, aż wody sie dużo wyleje i w miejscu przecieków.... trawnik chodził jak materac..... Okazało się, że pomocnicy nie potrafia nawet połączyć jak trzeba dwóch rur.... gość po instalacjach hydraulicznych........... porażka.... Na 5 złaczek... 3 skręcone żle..... i weż sobie fahcowca do pomocy.... grrrrr I było kopanie dziury w trawniku.... i walka ze skręcaniem..... pół dnia poszło.... oczywiście walka w deszczu... i w śliskiej glinie... w dole z wodą...

Ale mój M nie głupi i naprawił.... działa.

Ania - no walkę dziś stoczyliście niezłą - ale na szczęście udało się wygrać - zraszacz super działa
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:36, 09 cze 2012

Do góry
lawenda startuje
Ogrodnik mimo woli 23:34, 09 cze 2012

Do góry
A to moja nowa rabatka z rh... jeszcze nie skońcozna, ale prawie ,prawie... idalsza koncepcja byłą..piszę byłą..bo wymyśliłam jeszcze lepszą wg mnie.... najgorsze, żę moej koncepcje zawsze wymgają totalnej demolki

A to moja nowa rabata z trawami.....obsadziła mna razie aksamitką..ale pod katalpą lawenda ma cień... jakby zamiast aksamitki zrobić z niej żywopłocik wokół..co Wy na to..bojęsie tylko, że bedzie miałą za mokro..ale wybiorę ziemiei zrobiebardziej piaszczystą..wystawa jest południowa /// A pod katalpę dam obwódkęz żurawek. tylko jak ikolor...cytrynowe.... do lisci..czy kontrastowe...np pomarańczowe..podobają mi się....

Pomocy pomóżcie....
Cis - Taxus 23:32, 09 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A ja mam pytanie jaka to odmiana cisa? I czy można z tego kulkę zrobić bo wydaje się być taki jakiś rozlazły ?

Da się trzeba radykalnie uciąć, docelowy kształt. Mam teraz w ogrodzie takiego stożka, ucięte gałązki maja przekrój 1,5 cm

Danusiu jak bardzo go przyciąć? Zrobić to przed czy po przesadzeniu na ostateczne miejsce?
Ogród dla Agusi 23:28, 09 cze 2012

Do góry
Dzisiaj było "parno',zapowiadali opady więc pośpiesznie kosiłam trawę.Udało mi się wykosić do końca.W przerwach na odpoczynek podglądałam jak rosną moje rośliny.Przeszłam się swoją ścieżką w części leśnej
omijając po drodze jasnotę hosty rodgersje ,mój wzrok przyciągnął piękny Rh"Blutopia" iwielosił i hosty.
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:22, 09 cze 2012

Do góry
agata19762 napisał(a)
warzywka rosną znakomicie...........

...też mam tą sałatę!!!
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:21, 09 cze 2012

Do góry
kilka roślinek z mojego ogródka....
przeżyły przesadzanie i ładnie się prezentują...
wygląda na to, że się zaklimatyzowały

Mój kawałek raju 23:17, 09 cze 2012

Do góry
O....! 23:17, 09 cze 2012

Do góry
dziękuję Wam za miłe słowa

Justi, nie ma sprawy, bardzo chętnie

trochę deszczowo

trochę kolorowo

Moje poletko 23:17, 09 cze 2012

Do góry
Celina napisał(a)

piękne
Lecę w kulki... 23:12, 09 cze 2012

Do góry
witaj ANIU
też lubię bakopę, moja dla kontrastu ma pelargonie...
mamy euro ...więc dominują barwy narodowe...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies