Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

AgnieszkaBK 12:25, 28 lip 2012

Klamber napisał(a)
Jeszcze kilka zdjęć z dzisiejszego pięknego i ciepłego poranka.

Agnieszko Podejrzewam że pewnie Ci trochę przyschło, jak widzisz u mnie jak nie pada to jest OK a jak zacznie lać to robi się katastrofa. Moje roślinki i ja i moja afrykańska papuga, lubimy taką pogodę.

Widzisz Robercie, nie podlewasz, a zieleń u Ciebie jest piękna i soczysta. Z jednej strony, ty dobrze,że teren jest wilgotny, bo podlewanie takiego dużego terenu mogłoby być kłopotliwe. Pozdrawiam.
Klamber 15:42, 28 lip 2012

Do tej pory nie narzekałem ale ostatnie dwa lata dały mi popalić, wszystko z warzywnika wywaliłem na kompost, no prawie wszystko. Ale gdy pada z umiarem to jest w sam raz. Bardzo żadko bywa że trawe mi przypali. Do podlewania używam swojej wody i deszczówki, miejskiej nie ruszam. Mam studnie 4 kręgi wody, jak niski poziom to 3 i dwa szamba po 8 tyś litrów, do których łapię deszczówkę, jak widzisz mam spory zapas wody na wypadek suszy, na razie wystarcza studnia. Trawy nie podlewam musi sobie radzić sama.
monteverde 02:46, 29 lip 2012

Robert śpisz? no nareszcie coś widać powojnika od jednego kwiatka nie rozpoznam musi być więcej ja siedzę i się topie, coś mocniej teraz wieje może nagoni burzę
Bogdzia 16:37, 29 lip 2012

Zostawiam ślad że byłam bo ostatnio tylko zaglądam a nic nie pisze. Czarujesz tymi zdjęciami.
wanda7 18:21, 29 lip 2012

Robercie, może ten powojnik to Polish Spirit?
Zieleni u ciebie dużo, w tym roku na szczęście nie trzeba podlewać. Przynajmniej ja jeszcze ani razu nie podlewałam wężem, najwyżej czase podlałam róże konewką. Mimo upałów w ziemi jest dość wilgoci. Ale powiem ci, że powoli czuję już nadchodzącą jesień. Najpiękniejszy okres w ogrodzie
AgnieszkaBK 19:21, 29 lip 2012

Klamber napisał(a)
Do tej pory nie narzekałem ale ostatnie dwa lata dały mi popalić, wszystko z warzywnika wywaliłem na kompost, no prawie wszystko. Ale gdy pada z umiarem to jest w sam raz. Bardzo żadko bywa że trawe mi przypali. Do podlewania używam swojej wody i deszczówki, miejskiej nie ruszam. Mam studnie 4 kręgi wody, jak niski poziom to 3 i dwa szamba po 8 tyś litrów, do których łapię deszczówkę, jak widzisz mam spory zapas wody na wypadek suszy, na razie wystarcza studnia. Trawy nie podlewam musi sobie radzić sama.

Niewątpliwie jesteś przygotowany na wypadek suszy, która u Ciebie pewnie rzadko się zdarza. Ja też mam u siebie studnię z dziewięciu kręgów, Wody jest w niej bardzo dużo i nie trzeba brać z wodociągu....problem jest tylko w tym, że czasem nie mam jak tam pojechać ,Niestety budowa potrwa jeszcze parę lat.... nie zawsze jest tak jak by się chciało.
Klamber 22:30, 29 lip 2012

Witam serdecznie odwiedzających.
Dziś 2 x przeszła burza bokiem i trzeba było coś tam podlać, głównie świerzonki i to co na patelni. Wilgoć w ziemi jest, jak grabiłem po 19 siano, to od spodu już wilgotne było.
Wieczorne zapachy przepiękne i kwiatów mnóstwo, wieczorem aż nie chce się iść do do domu.

A wieczorne koncerty świerszczy bardzo przyjemne, ja dziś też cyknąłem grajka który się pakował przed wieczornym koncertem
Bogdziu, ja też tylko zaglądam i od czasu do czasu coś maznę.
Wanddziu, poszukam w necie i porównam może odgadłaś moją niewiadomą. Masz rację jesień czuć jak najbardziej i widać coraz wyraźniej. W następnym poście pokażę swoje trawki. A jeszcze w następnym zaczątki jesieni.
AgnieszkaBK 22:48, 29 lip 2012

Bardzo ładnie Robercie, śliczne malwy
Mala_Mi 22:50, 29 lip 2012

Anna jesienna panna......
Klamber 22:54, 29 lip 2012

Dzisiaj, trochę popracowałem przy trawach 3 przesadziłem bo w końcu się zdecydowałem wsadzić

Spartynę grzebieniastą, zrobiłem jej kwaterę z blachy żeby się nie rozłaziła po rabacie. Z tego miejsca wywaliłem najsłabszego miskanta, jakąś żółtą n/n i seslerie skalną.

na tym zdjęciu widać świerzą dostawę kamieni, jeszcze mokre.

c.d.n.