A tak wyglądają względem siebie. Na lewo to platany Alphen's Globe, na górze brzozy Doorenbos. Ten wąski pasek to jednorzędowy żywopłot grabowy. Od jutra planowanie, bo został miesiąc!
Jolcia ...
następna prawie wiosna
patrzysz z góry pewnie Dziwisz się
jak świat się zmienia
pędzi za szybko
widocznie tak musi być
trzymaj za nas i
o ogrody kciuki
na następny rok
mamy już 2025 ...
a ty tam w obłokach
Buziaczki ...
Kasiu dzisiaj już trochę wyjdę na dwór. Przejdę się z Mają bo ona też dostaje wariacji. Mam katar może mi przejdzie śluzówki się obkurcza.
Podobno ładna pogoda.
Kasiu mam wszystko zasypane liśćmi więc nie wiem gdzie co wyrośnie. W każdym razie muszę podzielić sesliery te szare i gracilimusy przesadzić do rzędu.
Będę wycinała cały winobluszcz na siatce przed domem. Każdego lata go przycinam i rośnie jak szalony. Na początku jak nie rosły szmaragdy to był dobry. Teraz wrasta wszędzie w trawnik, szmaragdy i na drzewa.
Korzenie wykopie i posadzę pod drzewa przy drodze. Szczególnie winorośl japońska.
Trzy sosny uschły w lasku więc trzeba je usunąć. W to miejsce posadzę mam ładne 3 buczki niech sobie tam rosną.
Jest ładny jesienią. Te zielone to winorosl japońska.
Jakie piękne poletko. Szybko zakwitły, widać słoneczko je dopieszcza. U mnie same listki. Ale mam jedną, jesienną sadzonkę dopiero. Zobaczymy czy złapię bakcyla. Jakby tak rosły jak u ciebie to kolejna choroba murowana