Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pamiętajcie o ogrodach 23:15, 12 kwi 2022

Do góry
greg66 napisał(a)

Zachwycająca panna młoda. A na ostatnim zdjęciu co to za roślina?
W Kruklandii 23:10, 12 kwi 2022

Do góry
ZNalazłam jednego iryska
Bawarka 23:10, 12 kwi 2022

Do góry
Jedna piwonia kwitnie, niektore w pakach, inne dopiero co wystaja z ziemi.

Te kupilam pozna jesienia, posadzilam, widze ze ma jednego, jak narazie paka. Cieszy i ten jeden, bo jeden to wiecej niz zaden To taka mila niespodzianka i zarazem zapowiedz na wiecej.

Te malenkie samosiejki z tamtego roku,caly czas obserwujw. Zakwitna w 5-7 roku. Nie licze na wczesniej, Ale...

Dzisiaj znalazlam kolejne zosiesamosie, te, rowniez mnie ciesza

I ciagle dziwia, piwonie wschodzace z ziemi nie pedem jak przystalo na prawdziwa piwonie, a pakiem kwiatowym. Najpierw pomyslalam, ze to moze byc jedna odmiana...Nie, sa rozne. I jest ich coraz wiecej. Sama nie wiem jak to wytlumaczyc.
W Kruklandii 23:09, 12 kwi 2022

Do góry
Krokusowe ostatki.

Bylinowa łąka 23:08, 12 kwi 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Też oglądam zawsze na telefonie, to zawsze trochę strata, bo mniej widać. Pierwiosnków bardzo dużo, ładnie to wygląda.

Gosiu z tymi bodziszkami, po lewej korzeniaste Po prawej kantabryjskie Też polubiłam te ostatnie, są mało obsługowe , nie trzeba ich ciąć i same się zielenią

W oczyszczalni jak roślinki urosną to będzie pewnie mniej wody ale wiosną to pewnie będą miały zasilanie z roztopów i deszczu zanim ruszą

Asia a ja byłam przekonana, że mniejsze to korzeniaste. U mnie rosły w suchym cieniu i rewelacji nie było. Dopiero w tamtym roku dostały miejscówkę przy schodach, ale cerinte major wyłożyły się na nie i nie było im łatwo.
Też bardzo często oglądam w telefonie, ale wtedy nie piszę. Dla ciebie bodziszek sanguineum Vision - już ruszył. W lecie ładną kępkę tworzy.

Urszulla napisał(a)
Pokazujesz leśny klimat wiosną, fantastyczny pomysł z tak dużą ilościà pierwiosnków w jednym miejscu piwonie widziałam, trzeba z nimi uciekać, albo róże przesadzić fajnie u Ciebie widać już wizję zamierzeń. Trzynmam kciuki za cd

Ula piwonie uciekają, tylko jeszcze muszę wymyślić gdzie.
Za kciuki dziękuję. Przydadzą się bardzo.
Reszta piwonii na takim etapie.

Waclaw napisał(a)

Piękny

Piękny, ale chyba białe bardziej mi się podobają. Ciekawa jestem jakie kolory z siewek będę miała. Popatrz jakie różnice wiosenne - moje hiacynty dopiero idą.

Napia napisał(a)
Z pierwiosnków zrobi się niezły strumyk. Gdy zakwitną, będzie cudnie

Bardzo je lubię i na szczęście same dobrze się rozmnażają.

W Kruklandii 23:00, 12 kwi 2022

Do góry
Dzisiejsze seslerie dla Mirki.

Tu pod jedną Youngii.

Te są małe, bo dzielone żebym miała co sadzić w drugim ogrodzie

A tu pod drugą.

One zaczynały mi kwitnąć jak je skubałam... i wyskubałam te kwiatki co były.
Ale na bank jeszcze będą kwitły
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 22:47, 12 kwi 2022

Do góry
Judith napisał(a)

A teraz na tapecie:

Ślicznościowe, a czy Ty wiesz Koleżanko, ze istnieje taki wątek?? :

https://www.ogrodowisko.pl/watek/793-nasze-drugie-hobby-rysunki-obrazki-pastele-oleje-rzezby-roslinne-inspiracje?page=182

Właśnie wczoraj niechcący go odkryłam i znowu pół dnia prześledziłam kartka po kartce cały!! I podziwiałam te cuda i zdolności. Umieść tam swoje dzieła
pozdrawianki
Bawarka 22:35, 12 kwi 2022

Do góry
Czosnki ozdobne

kiku shidare

Amanogawy

Cytrusowe...podczas mojej chwilowej nieobecnosci, wstawione na jedna noc do domu. Nie lubia takiego domowego ciepla, i zareagowaly jak zareagowaly. Trudno, odbija.
Bawarka 22:31, 12 kwi 2022

Do góry
Truskawki w pakach kwiatowych

Agrest i czarne porzeczki rowniez

Czarny bez
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:28, 12 kwi 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Piękne
Bawarka 22:24, 12 kwi 2022

Do góry
Ale tego zapachu...
Pierwsza piwonia, niestety nie znam jej nazwy. Pachnie, oblednie.
Bawarka 22:22, 12 kwi 2022

Do góry

Zaczynaja sie zapachy

Bylinowa łąka 22:19, 12 kwi 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Pięknie kwitną pierwiosnki. Robi się coraz bardziej zielono. Wiosna.

Tak trawy już ruszyły. Jak patrzyłam na zdjęcia z zeszłego roku to stan zaawansowania wiosennego podobny. Teraz czekam na żonkile.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pierwiosnkom bardzo miejsce spasowało

Jeszcze mam drugie miejsce gdzie się ładnie rozrastają. I też na skarpie pod drzewami od północnej strony między paprociami. Za dużego słońca widać nie lubią.
Tak myślę czy przy tej małej skarpce nie posadzić kilku hortensji ogrodowych.

Agatorek napisał(a)
Ładnie Ci wszystko rusza

I ładnego masz ciemiernika!

Jak tylko słońce świeci i ptaki świergolą - to można cieszyć się wiosną.
Tego ciemiernika to kupiłam od pani na ryneczku jako nadwyżkę z ogródka. Pierwszy raz kwitnie tyloma kwiatami. Mam jeszcze dwie doniczki siewek ciemiernikowych od mamy. Zakładam przedszkole. Ciemiernik cuchnący też ładny.

antracyt napisał(a)
Pierwszy raz oglądałam zdjęcia na telefonie i nie mogłam zrozumieć, o co chodzi z tymi pierwiosnkami Teraz dopiero widzę jak ich dużo, ale super

Pierwiosnki u mnie rosną nie tylko tam, ale tam najwięcej. I mnóstwo ziarnopłonu. Tylko ten jeszcze przed kwitnieniem.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:16, 12 kwi 2022

Do góry
Z taką pomocą to praca wre chciałoby się powiedzieć. Na szczęście szybko ochota na pomoc jej przeszła
Miałam duże, ogromne kartony. Nawoziłam się tego kompostu, że hoho a tu jeszcze można by dalej wozić i jeszcze dużo terenu do przykrycia.

Wykorzystałam dzisiejszy wieczór na prace na działce bo temperatura była bardzo sprzyjająca - bagatela w dzien było 20st! Wieczorem nadal milutko i ciepło.

Doceniłabym jakąś koparkę albo spychacz, który przenosiłby mi tą ziemię i tylko rozplantowywać na tekturach ehhh to byłoby to!

Kocimiętka zaczęła już kwitnąć.

Bawarka 21:59, 12 kwi 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu już pisałam region przepiękny. Rośliny mają specjalny mikroklimat na tej wyspie wszystko co sobie zyczs. Woda, ciepelko czego im trzeba wiecej. Widziałam ogromną metasekwoja mam nadzieję, że moja też taka urośnie kiedys. Różaneczniki stare egzemplarze ale jakie kwitnące.

Odnośnie tych motyli, czy one sobie fruwają na wolności czy w tej szklarni dużej. Te owoce południowe dobry pomysł a te motyle zwabić ale u nas nie ma takich piękności.

Ela, o tak, klimat tam na wyspie jest inny. Ogolnie rejony Bodenskiego maja inny klimat.
Te motyle ktore pokazuje na zdjeciach, sa w domu motyla

A w tej duzej szklarni, sa pokazy orchidei z calego swiata, lub inne tego typu imprezy. Jest tez mala kawiarenka z pysznymi ciastami i napojami.

Mam nadzieje, ze jedna z ogrodniczek z Ogrodowiska, pamieta nasz wspolny pobyt na tej wyspie i te cudne orchidee.

Dekoracje wejścia, tarasów, furtek... 21:32, 12 kwi 2022

Do góry

Ja i mój ogródek, a może ogród 21:17, 12 kwi 2022

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Pięknie wyglądają i krzewy kwitnące i nawet te trawki.
Co to za odmiana trawki ?
Fajnie, taka mała , sztywno wzniesione źdźbła i jeszcze tak wcześnie sobie kwitnie.
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:14, 12 kwi 2022

Do góry
epimedium

wilczomlecz Ascot Rainbow przezimował bez okrywania
W ogródku emerytki 21:13, 12 kwi 2022

Do góry
gogo napisał(a)
Obiecane zdjęcia

Grażynko, ale ty masz dużo kwiecia pięknego
No piękniE
U mnie takich kęp nie ma.
O matko, ale ci ten wiatr napsocił
Mój ogrodowy pamiętnik 21:12, 12 kwi 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Tak we wczorajszym wieczornym biegu to jeszcze wrzosy ścięłam. Tak późno w sezonie to chyba jeszcze tego nie robiłam. Jak zawsze po cięciu lepiej na nie nie patrzeć . Swoje trzeba odczekać aż zaczną wyglądać wyględnie.

Ładne kępki masz takie gęste. Ja jeszcze nie ciełam. Widzę zielone czupryny traw. U was dłuższy sezon.
Jak oglądam wątki z południowej Polski to w kompleksy wpadam.

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies