Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:36, 13 maj 2012

Do góry
Gratulacje setkowe na różowo i pachnąco
Pogaduchy skowronków 12:35, 13 maj 2012

Do góry
Ptaszęta - zimno jest , czyli ogrodnicy zameldowali się w terminie. Oby nie było przymrozków. Trzymajcie się ciepło .

Ania i róże i cała reszta :) 12:29, 13 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepiękne zdjęcia Aniu

Targi Ogrodnicze EDEN 11-13.05.2012 Lublin 12:29, 13 maj 2012

Do góry
Targi Ogrodnicze EDEN 11-13.05.2012 Lublin 12:22, 13 maj 2012

Do góry
Ania i róże i cała reszta :) 12:19, 13 maj 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)

Witaj Aniu Piękne zdjęcie tej główki makowej

Dziękuję Danusiu , zaraz rozkwitnie ich cała gromada, z powodu koloru będzie te maczki nieźle widać .
Ania i róże i cała reszta :) 12:17, 13 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
U mnie od dwóch dni przepięknie słowik śpiewa, ale nie mogę go wyczaić, aby zrobić zdjęcie jest przecież szary

super aniołeczek, nie wiem czemu skojarzył mi się ze Snem Nocy Letniej

Może przez to, że gra?
Aniołki bardzo lubię, daję je pod róże, dodają romantyczności ogrodowi
Targi Ogrodnicze EDEN 11-13.05.2012 Lublin 12:14, 13 maj 2012

Do góry
Zapraszam do posiedzenia z nami

Moje roślinki 12:12, 13 maj 2012

Do góry
Szczerze to nie miałam okazji próbować owoców pigwowca.
Watrę mam prawie kilometr od domu i jest delikatnie w dól,więc nie ma szans nas zalać.Dwa lata temu była bardzo wysoka,pozalewało łąki,nadbrzeżne lasy,ale u nas było bezpiecznie.Tylko jedno gospodarstwo strażacy ratowali wałami przed zalaniem,ale udało się i nie było strat.W zeszłym roku wylała Trojanka,mała rzeczka jakieś 150 metrów od naszego domu,pozalewała łąki.Przybrała w ciągu jednej nocy w czasie ulewy,aż się wierzyć nie chce.Mam parę zdjęć

Nasz przydomowy ogródek 12:03, 13 maj 2012

Do góry
GRATULACJE ZBYSZKU Wasz ogród pięknieje i nabiera charakteru z dnia na dzień, aż miło pospacerować duma musi Cię rozpierać Pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 12:01, 13 maj 2012

Do góry
Wczoraj otworzyłam spiżarnię dla roślin - kompostownik opróżniłam do połowy;
resztę następnym razem
A dziś rządzę w kuchni, bo dzieci i wnuki zaproszone na obiad

Mój czosnek olbrzymi oworzył wczoraj swoje łupinki

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:55, 13 maj 2012

Do góry
Ewo, piękne widoczki u Ciebie ogród dojrzewa .....wątek również - GRATULACJE Z OKAZJI 200!
Targi Ogrodnicze EDEN 11-13.05.2012 Lublin 11:34, 13 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Justynka i bzy

Czytam relację, ale jak trafiłam na to zdjęcie to Justynko mam prośbę - koniecznie wstaw je w swój profil. jest cudowne
Ogród Leny. 11:29, 13 maj 2012

Do góry
Mira podzielam Twoje zdanie

A teraz parę moich zrobionych przed chwilą

Rodgersja Kasztanolistna

Mój jesienny ogród 11:25, 13 maj 2012

Do góry
Uff, dziś spokojnie. Dziewczyny mnie też wkurza ten nasz klimat, ale niestety tego tematu nie da się przeskoczyć. Po ubiegło rocznych przymrozkach byłem okropnie zdołowany. Pokaże jaka była rzeźnia majowa 2011. Zmarzło mi wtedy prawie wszystko od pigwowców po dęby. Wyglądało to przepięknie ale skutki były opłakane. Jak przymrozi w tym roku będzie jeszcze gorzej, bo liście dużo większe.

Ogródek z psem 11:12, 13 maj 2012

Do góry
Beka napisał(a)

Postanowiliśmy jednak dokonać rewolucji i rozebrać placyk z kostki. Chcemy ułożyć taras, podest w tej części, gdzie słonca mamy najwięcej czyli w prawym rogu. Opracowała już projekt i poprosiłam o pomoc ogrodnika, żeby to wszystko ogarnął. Bardzo jestem ciekawa Waszych opinii o ile ktoś tu jeszcze zagląda. Bo przecież z forum jak z ogrodem. Jak nie siejesz to nie zbierasz.

Może zmienić kształt trawnika ?

Te 4 kulki z bukszpanu zie wyglądają najlepiej. Jeśli rozmieszczasz je nieregularnie to nieparzysta liczba, ale mnie by tu pasowało posadzenie ich "pod sznuerek " i wtedy parzysta liczba w zależności ile ich tam się zmieści.

Początek wielkiej przygody - jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:59, 13 maj 2012

Do góry
A ja wreszcie dostałam nowe projekty - piszę w liczbie mnogiej bo pan dostraczył mi 2

Przypomnę że wysłałam panu mój rysuneczek - i niestety na projektach "moje" koło nie jest uwzględnione - są w innch miejscach.
Na początku byłam kompletnie na nie - ale od wczoraj patrzę to na jeden to na drugi - i coś z nich chyba wycisnę - ale podstawą projektu będzie chyba jednak "MOJE KOŁO ".

Wiem że niewiele widać na takich zdjęciach ale możę coś wypatrzycie i ocenicie

Pierwszy szkic

Ten pierwszy - mi bardziej podchodzi - I to stwierdzam dzis bo wczoraj oba odrzuciłam
Tylko ja w wersji końcowej chciałam umieścić plac zabaw - w miejscu tego dużego koła.
Pod samą siatkąbędzie za daleko od tarasu - a ja chciałabym wiedzieć i widzieć co dzieciaki tam wyprawiają.

Samych kół też oczywiście chyba jest za dużo - przynajmniej takie było moje wrażenie jak pierwszy raz spojrzałam na ten projekt
Nie było wczoraj czasu na obgadanie tych projektów - wzięłłam tylku tube i powiedziałam że popatzrę na spokojnie w domu i się zdzwonimy - dlatego nie wiem co to jest ala drugi warzywnik na projekcie

I drugi projekt

To kółko w rzeczywistości wyjdzie bardzo małe i za dużo tych dróżek w jednym miejscu.

Do siebie przeniosłabym chyba to kółka na wprost okna od kuchni (bo na tą frontową rabatę nie miałam jeszcze pomysłu, kolejne kółko odpada - a kółko w rogu było u mnie na projekcie jako miejsce na leżaki.

Dobrze, póki co nie będę już gdybać - jutro kupię kalkę i sama narysuję na dużym formacie "MÓJ NOWY PROJEKT" - powinien powstać na dniach

jeśli macie jakieś sugestie, podpowiedzi............będę bardzo wdzięczna

Pozdrawiam wszystkich zaglądających
Ławka w ogrodzie 10:46, 13 maj 2012

Do góry
"Nie angielskie, nie tyrolskie, ale nasze, nasze polskie ..."

ławeczka, która powstała dzięki kilku osobom:
Ja - pomysłodawca
Mój M. główny wykonawca
Zięć - odpadów z krokwi nie żałował
Sąsiad - dwie deski podarował
Córka - śruby podawała
i razem ze swoim M. skręcała
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:02, 13 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
obiecany konar ... kilka zdjęć z zeszłego roku

w sezonie obstawiam go donicami z kwiatami sezonowymi ...

Ten konar jest przecudny....Ciekawa jestem gdzie go 'upolowałaś'
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:57, 13 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
monteverde ... witaj ... będą ... muszę to opanować ... ale ogrodu to jeszcze nie ma ... on się rodzi

Arcobaleno ... Lena ... Greglis ... buziaki ... no tak ... bo jak już jest dom ... i jak już upiecze się w nim chlebek (to etap ... u mnie mocny )) ) ... to musi być ogród !!! ... ja jeszcze sporo na niego poczekam ... sporo muszę zburzyć ... wiele wybudować ... to potrwa ... do tej pory byłam królową jednorocznych ... teraz wiem, że można tworzyć i rzeźbić podwaliny przyszłego ogrodu w donicach ... dzięki Danusiu ... albo w gruncie ... tylko trzeba mieć plan ... i ja go tu będę tworzyć mam nadzieję z Waszą pomocą

skoro o donicach mowa to potraktowałam donice z OBI zwykłe terakotowe pastą do wybielania i oto efekt ... jeszcze może szablon jak u Greglis ...

Jesteś niesamowita Konstancjo....Nie mam cienia wątpliwości,że stworzysz tu ogród marzeń.Życzę wytrwałości,oraz cudownych efektów.Te doniczki to świetny pomysł.Zdradz proszę co to za pasta,bo chcę mieć takie same...Pozdrawiam-Anna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies