Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen motyli...... 10:15, 12 maj 2012

Do góry

Maj rozszalał się bzami.
Kubusiowo 10:14, 12 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Kasiu spaceruje po Kubusiowie ... doszłam do zaledwie 30 strony ... to początek Twoich zmagań z terenem pięknym ... rokującym jeszcze piękniej choć na pewno bardzo trudnym ... jak pisałaś o spędzających Ci sen z oczu górkach przypomniałam sobie podobnie trudny teren "Ogrodu na Rozstajach", który jest w mojej okolicy ... szczęśliwie dla mnie to ogród który można zwiedzać ... odgrzebałam archiwa z jednego z wypadów do tego magicznego zakątka ... i coś Ci pokażę ...

tak potraktowali nierówności terenu ...

na kolejne poziomy wchodzi się ścieżkami poprowadzonymi zygzakiem ... stara zasada ułatwiająca przemieszczanie w górę ... zwykle robiłam zdjęcia punktowo a Tobie przydałyby się perspektywy ... no ale mamy lato ... na pewno nie raz tam będę ...

Kubuś ... słodziak ...

mam wiele zrobionych tam zdjęć ... wspaniałe miejsce ... a tu można o nich poczytać http://www.ogrodnarozstajach.pl/ ... jestem pewna, że przyjdzie taki czas kiedy Twój ogród stanie się taką

perełką

Przepiękne!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:10, 12 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A dziś wyszłam rankiem, patrzę, a tu mojej tojeści prawie nie ma i wszelkiego błotka też nie. Pani Kosowa niczym się nie przejmując, a tym bardziej mną obok hehe buszowała sobie w tojeści.

Dosadziłam 4 sztuki

Pani kosowa rządzi się bo jest u siebie, w końcu teraz to jej posiadłośc. A tak na poważnie to pewnie zakłada gdzieś obok gniazdo i błotko bardzo jej potrzebne bo całe gniazdo wylepia tym błotem na gładziutko.
Tak liczyłam na to że dołozysz zdjęcia z hortensjami i kotem. Teraz to nieżle wygląda. Jak narobisz więcej takich zdjęc to możemy załozyc wspólny interes pisania bajek .
Gratuluje Ci tej serii zdjęc bo to nie każdemu się uda taką serię zrobic. Trzeba dużo szczęscia i refleksu.

Ogródek Hanusi po zimie 10:08, 12 maj 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Sprawdziłam ma być pogodnie,ale wyraźnie chłodniej.Aktualnie u mnie+ 13.....A było +28....
Wynika z tego ,że w weekend się nie poopalam.....Ale plus,że podlewać nie muszę.
Lilie pokazują pąki,ale wrogowie też czyhają....ładne,ale jakie szkodliwe

Po pierwsze, piękne te ostatnie tulipany
po drugie, ci wrogowie, a konkretnie poskrzypka liliowa zjadają moje lilie; wyłapuję, ale one gdfzieś się chowają!!
wczoraj 32 w cieniu, dziś deszcz i +11, a ja mam tyle roślin do wysadzenia, nie ma litości, zaraz idę sadzić, odpadnie podlewanie
miłego dzionka
Kolorowe rabaty 09:59, 12 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Szlaczek I lecę do roboty.Pozdrawiam Wszystkich

PIĘKNE u mnie wszystkie wymarzły

Bogusławie witaj,
tulipany wymarzły ?
Może prędzej coś je zjadło ?

Marto, cudne te tulipany. Wykopujesz cebulki latem?
Bogusławie, najprędzej Twoje cebulki zostały tak jak pisze Marta zjedzone Mi pani poradziła, żeby razem z w tym cebulkami zakopać w woreczku foliowym granulki na nornice - te posadzone w ubiegłym roku w ten sposób zakwitły, z ubiegłych lat niestety ostało sie tylko kilka.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:59, 12 maj 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Irenko czy przeczytałaś juz u mnie w wątku, ze przyznałam Ci dziś złoty medal za aktywność!!!!!?

Przeczytałam i dziękuję dla ciebie storczyk, zakwitł u mnie inne nie rosną

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:50, 12 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

A widoczek z tarasu przed chwilą

Mgła fajnie przysłonia dal i daje efekt tajemniczości, a kaloszki czekają żeby wskoczyć do nich i pospacerować po mokrej trawie Pozdrawiam słonecznie

Bosko......
Azalie śliczne

Widoczek piękny, ale i kaloszki niczego sobie
Ania i róże i cała reszta :) 09:48, 12 maj 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Witaj Aniu Piękne zdjęcie tej główki makowej
Ogrodnik mimo woli 09:48, 12 maj 2012

Do góry
I to też skalniak

Dziekuję za cierpliwość..reszta innym razem....
Ogrodnik mimo woli 09:47, 12 maj 2012

Do góry
I coś ze skalniaczka

Te białe jakby co nie wiem co to jest.....

Ogrodnik mimo woli 09:45, 12 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Piekne masz azalie "chomiczku"

Chomik ze mnie straszny...tylko chomik zbiera i chomikuje co trzeba..a ja wszystko.....

Akacja w pąkach

Asfodel...jak zwykle zbiera się do kwitnienia jak zapowiadają przymrozki

Tak odbija barbula.....

Pstrokaty barwinek...wymarza co roku i co roku odbija... jest śliczny
Ogrodnik mimo woli 09:43, 12 maj 2012

Do góry
I nowy busz.... ja kurośnie to będzie widok Albo nie będzie bo wszystko zarośnie

Kwitną szafirki armeńskie...są oblrzymie

I jakieś śmieszne tulipki..... i zaskoczyły mnie takie małe żółte tulipki...zakwitły ..ale już ich nie wrzucam jak i wielu innych..bo czas ucieka..
Sosnowo 09:40, 12 maj 2012

Do góry
Teraz kilka ładniejszych widoków
serduszka w dwóch odsłonach

piękne liście klona brilantissimum

powoli rozkwita krzewuszka alba

Ogrodnik mimo woli 09:39, 12 maj 2012

Do góry
No to kilka zblizeń rh

Ogrodnik mimo woli 09:37, 12 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będzie co chrzcić

To jednak chrzciny będą
To chrzesniaczki wrzucam dalej...

Ta azalia jest piekna...ale niestety wrażliwa na mróz..... ale w tym roku trochę kwatków przetrwało...

Azalia Rosinetta

I zbliżenie na kwiatek
Ipomea 09:36, 12 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Roślina tworzy pod ziemią bulwę (zwana jest słodkim ziemniakiem) i dzięki temu wytrzymuje suszę.

Ogrodnik mimo woli 09:35, 12 maj 2012

Do góry
Azalie drobnokwiatowe (oczywiscie mam też tego dużo więcej.... bo ja jak ten chomik..co zobaczyłam to zachomikowałam do ogrodu). Niestety te azalie w większości przemarzaja i nie zawsze są obsypane kwieciem jak trzeba.....
Geisha Orange

Keremsina różowa

Tu pisało na kartce azalia rot

A tu pisało Panda....czyli miały być białe ....
Sosnowo 09:34, 12 maj 2012

Do góry
Wczoraj i dzis od rana obkopywałam drzewka wokół pnia - nornice grasują pod każdym drzewem

Oczywiście zaaplikowałam granulki, ale to walka z wiatrakami
Ogrodnik mimo woli 09:19, 12 maj 2012

Do góry
Azalie wielkokwiatowe... oczywiście mam ich więcej Na szybko liczę mam ich co najmniej 9 Odmia nnie podaję, bo nie mam czasu na szukanie nazw.... ostatnia to Cecile.... zapamiętałam....

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:15, 12 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
dzisiejsza fotka z tarasu

Aniu, te lewe mały i średni podsadź od dołu małymi bukszpanikami, żeby stożki były szersze od dołu. Nie będą takie zaokrąglone. Jak dosadzisz podetnij w stożek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies