Aniu, byłam u Ciebie wcześniej i tak sobie przelazłam jak cielok i nie zauważyłam
A tu taka liczba!! I jak tu -cytując klasyka( patrz też wyżej) ŻYĆ?
Wybaczysz??.....Ciumaki
I odpocznij czasami
Irenko, w tym roku to nędznie będzie wyglądała, jak skończę to na pewno się poprawi się efekt wizualny ale dopiero za rok, jak się trawy przyjmą się i rozrosną, to efekt będzie dużo lepszy. Haniu, tekturę układam bo liczę na to że zielicho wygnije i nie będzie się panoszyć. Ziemia jest świeża i rośnie na niej wszystko. W tym roku będę miał spokój a w następnym sezonie zobaczymy.
Pokażę jakie cuda robię z czarnymi zarośniętymi glonami kamieniami
tak wyglada kamień przed bębnowaniem
a to ten sam kamień po bębnowaniu, nówka sztuka
po wysuszeniu ładne matowe.
Tyle dzisiaj komary dały mi ułożyć
Z kamieni będę robił tylko ramkę w koło, środek gdzie rosną miskanty, wysypie zrębkami tak jak pod bambusy które rosna na podwyższeniu żeby ich woda nie sięgała. Aniu w końcu pamiętałem o Tobie i pokazuję dynie. Bożeno, w tym roku kiepsko trafiłaś, bo warzywnik jest bardzo marny, pogoda go niszczy dzień po dniu. Wcześniej pokazywałem z tamtego roku, to był wzorcowy.
Hej! Kto tu o zaawansowanej starości mówi? Mogę zrozumieć zmęczenie dwudniowym gadaniem ze mną,ale od razu starość ?Uśmiechnij się!
Chociażby i do tego co naprzeciwko mnie przy kolacji siedział......Buziaczki!
Nie jestem zmeczona Twoim towarzystwem, ale wymyśliłas. Przecież wcześniej o tym pisałam. W każdym bądz razie już koniec tego tematu bo za chwilę nie będę sie umiała z niczego wytłumaczyc.Łan przetaczników cudny. Nie wiem jak Wy wszystko mieścicie w tych ogrodach a u mnie nic się zmiescic nie chce.
Bogdziu, nie obchodzę imienin, ale dobre życzenia przyjmuję zawsze.Dziękuję i wzajemnie. Piękna ta róża, podobna do mojej Lady Light, a czy to nie jest Twoja Violette Perfum? Mam Violette, ale jeszcze nie kwitnie.
Najpierw ciemna (jak ta obok) i potem coraz jaśniejsza Lady Light.
Marzenko, specjalnie dla Ciebie zdjęcie tych dużych "kulek" tuż po zakupie i sadzeniu. Kształtem przypominały kartofle. Zaczęłam od drastycznego przycięcia z góry.M.już mówił, że było to cięcie tak mocne, że śmiertelne. Na szczęście, ku mojej wielkiej uldze, cięcie ich nie zabiło,a wręcz wzmocniło. Obwódka z bukszpanu pojawiła się dużo później po napatrzeniu się na realizacje Gardenarium.
Zawsze powtarzam, źe lejesz miód na moje serce
Moje wielkie kule podobnie wyglądalay ale tylko dlatego, źe krzywo mi wychodzilo cięcie, z biegiem lat trening czyni mistrzem
Wreszcie mogłam usiąść na tarasie z laptopem na kolanach i odczytać wszystkie miłe powitania
Dziękuję za miłe przyjęcie.
Danusiu przyznaję się, że podglądam Ogrodowisko już od tak dawna... jest tu tyle pięknych rzeczy, które tworzysz Ty i Witek i wszyscy właściciele ogrodów. Postanowiłam i ja opowiedzieć tu historię mojego ogrodu.
Płot zaprojektowaliśmy i wykonaliśmy własnoręcznie z moim mężem. To było wielkie wyzwanie i niekończące się godziny malowania, dwa razy podkład, dwa razy farba z "między suszeniem" i tak każda jedna deseczka i kółeczko, uf! co to była za praca, ale najpierw mąż to wszystko mierzył, wycinał i szlifował. Tak minęła nam jesień i zima...
Kamień na podjeździe, jako jedną z nielicznych rzeczy w naszym domu robili fachowcy, a dom oklejał mąż.
Marzenko, specjalnie dla Ciebie zdjęcie tych dużych "kulek" tuż po zakupie i sadzeniu. Kształtem przypominały kartofle. Zaczęłam od drastycznego przycięcia z góry.M.już mówił, że było to cięcie tak mocne, że śmiertelne. Na szczęście, ku mojej wielkiej uldze, cięcie ich nie zabiło,a wręcz wzmocniło. Obwódka z bukszpanu pojawiła się dużo później po napatrzeniu się na realizacje Gardenarium.
Spotkałam Cię u Irenki i pytałaś o winobluszcz?
Podzielę sie z Tobą info, jeśli można
Dostałam od znajomej kawałki wyrwane z ziemi .jakieś cztery lata temu.Było tego tyle, ile masz w doniczce. Obecnie zarasta szczelnie płot ok.35.m i siatkę przy kompostowniku wysoką na 2,5m oraz trejaż. Jak masz ochotę mogę Ci wkleić fotki i zobaczysz co się porobiło
trzeba pilnować bo rośnie jak szalony!!Pozdrawiam
Pierwszy to Przestrojnik trawnik, drugi--bielinek rzepnik (najprawdopodobniej) lub bielinek bytomkowiec a trzeci rusałka kratkowiec.A co to za roślina na której są? Pozdrówka.