Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 11:25, 23 cze 2012

Do góry
Wiciokrzew w kąciku biesiadnym zaczyna kwitnienie kupiłam jako powojnik! (hmm widac że jednak nie jest ) w zeszłym roku.

Moje dzisiejsze zbiory moja pierwsza sałata ! rzodkiewki, truskawki i poziomki teraz doceniam co to własne warzywa i owoce Dla niektórych to śmieszne, macie takie wspaniałe warzywniczki od lat......dla mnie to wielka radość zjeść coś swojego

I jeszcze jedno cudeńko ostatni nabytek - po drugiej z koleji przecenie nikt nie chciał wziąść tego cuda........moja MALUTKA SZKLARNIA włożyłam już do niej doniczki...... jest tam oczywiście odpowiednia wertykulacja powietrza

Diano, jakie ten wiciokrzew ma śliczne kwiaty i pewnie pachnie niesamowicie wieczorami.
Sałata jak się patrzy.U mnie w tym roku dopiero po trzecim wysiewie wzeszła, no ale do twojej to jeszcze jej dużo brakuje.
Szklarenka cudo, gdzie ty je wyszukujesz???
Wpraszam się na oglądanie
Kolorowe rabaty 10:55, 23 cze 2012

Do góry
Co sobotę pod zamkiem stoi taki chłopak z kwiatkami, co czasem w czwartek jest u nas. Ma żurawki po 8 zł, może niezbyt duże i zadbane , ale po wsadzeniu do gruntu odżywają. Kolorek taki carmelowy. Inne też ma ale nie zawsze przywozi. Niestety odmiany nie podpisane, więc nie wie, która jak się nazywa.

Mam już takie 3 od niego

Marta czy te lilie z targów będą u Ciebie kwitły? bo moje jakieś marne.
Liście host je troche zakryły chyba musze przesadzic.
Hirutkowy raj:)) 10:12, 23 cze 2012

Do góry
Obiecane pomidorki do góry nogami na balkonie

Pszczelarnia 10:06, 23 cze 2012

Do góry
Wiankami radzę się nie przejmować
Dziś radość i uciecha ma królować.
Puszczajcie więc wianki bez krępacji
I dawajcie foty po kolacji .

Rododendronowy ogród. 09:48, 23 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

Pływa niczym ryba w wodzie, pewnie robi to na codzień.
Poskarżymy się jej mamie że ta zaba ciągle kłamie.
Gdy to mama usłyszała to się bardzo rozgniewała.

Oczy faktycznie karconego dziecka .................... aż mi serce zmiękło i dla takiego psotnika bym wybaczyła

A brzydkiej róży bym Ci przecież nie dała w prezencie

Dzięki że zuważyłaś te oczy. Fajna ta moja żabka i dużo grzeczniejsza niż napisałam.
Rododendronowy ogród. 09:40, 23 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pływa niczym ryba w wodzie, pewnie robi to na codzień.
Poskarżymy się jej mamie że ta zaba ciągle kłamie.
Gdy to mama usłyszała to się bardzo rozgniewała.

Oczy faktycznie karconego dziecka .................... aż mi serce zmiękło i dla takiego psotnika bym wybaczyła

A brzydkiej róży bym Ci przecież nie dała w prezencie

Pogaduchy skowronków 09:30, 23 cze 2012

Do góry
Dzień dobry skowronki . Pogoda , cieplutko i tylko bujać się w ogrodzie. Miłej soboty życzę.

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:23, 23 cze 2012

Do góry
mira napisał(a)
u mnie dziś na początku meczu niebo tak wyglądało
w powietrzu dymiło zwycięstwo Niemców
pozdrawiam kibiców

Pięknie!
A Niemcy... zrobili swoje i to w jakim stylu... byłam spokojna o to, że wygrają
Pozdrawiam ciepło bratnią duszę - piłkarską kibickę (dziwnie to brzmi )
Przepraszam, że tak dzisiaj w ogóle nie ogrodowiskowo, że nie podziwiam kwiatków.... obiecuję, że się poprawię, jak się skończą mistrzostwa
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:15, 23 cze 2012

Do góry
Wszystkiego najlepszego w Dniu Imienin.

Kocham i nienawidzę ;) 09:13, 23 cze 2012

Do góry
barbara_kraj ale myślisz o takim długim szpalerze z cisa?
no to może być problem bo tam jest latarnia, duża taka... chyba że za nią zrobi się tą przesłonę.

i jeszcze wymarzyłam sobie ciurkadełko koło tarasu, a czemu nie? takie o

ogrodoweimpresjejolki 09:04, 23 cze 2012

Do góry
Na dzień dobry z życzeniami miłego dnia

Pogaduchy skowronków 09:03, 23 cze 2012

Do góry
Haneczko, czyżby nasze puchatki były z jednego źródła?

Witam
Mój jesienny ogród 09:01, 23 cze 2012

Do góry
Witajcie, uff 2 dni przerwy od deszczu, widzę już że na warzywniku 3 rok pod rząd nic nie urośnie. W następnym sezonie to już stanę na głowie żeby postawić tunel i to najlepiej na pół warzywnika. Kolor lilii jest faktycznie zabójczy. Zaczynają kwitnąć liliowce, pąków jest b. dużo więc zapowiada ładny pokaz.
Mają u mnie jak w raju i pompowałem w nich EMy i biohumus więc na pewno dadzą z siebie wszystko. Kwanzo którego dostałem choć duży to pewnie nie zakwitnie ale luknijcie w necie jak kwitnie
Maju, mój warzywnik przy Twoim, wygląda wręcz śmiesznie, tyle roboty i na darmo.

Irenko, ciesze się że miskant się przyjął ale uważaj na niego, posadź go w takim miejscu żebyś mogła zapanować nad nim. Mój ma już 1,5m a liście grube jak u gigantusa jeszcze taki piękny nie był nigdy na jesieni to dopiero będzie się działo. Zobacz na tym zdjęciu z tyłu pod kaliną jaka kępa rośnie.

Pakuję sporo zdjęć bo nie wiem kiedy nadarzy się następna okazja. Teraz liliowiec, na razie wczesny
pomarańczowy ale za tydzień powinno być już kolorowo.

Teraz trochę ze skalniaczka

I na koniec różności

Asc, mam różnych ptaszków będę dokładał jak mi czas pozwoli. Jak tak zaglądam do Ciebie to na początku myślałem że budujecie stacje metra, niezły sajgon macie. Nie zaglądałem do Ciebie z 5 dni, to nie jestem na bieżąco ale znając Cię to wyjdzie ekstra bardzo żałuję że nie będę mógł tego dzieła obejrzeć na żywca, bo oczka uwielbiam i ubolewam nad swoim że miskant mi zrujnował.
Pozdrawiam.
Zielony galimatias 08:57, 23 cze 2012

Do góry
Witajcie Dziewczyny Jak to miło, że zajrzałyście do mnie! Bardzo dziękuję za rady i za ciepłe słowa. Jesteście nieocenione!.... Może faktycznie nie jest aż tak źle?...
Dianko - byłam w odwiedzinach u Ciebie Pięknie urządzasz swoją przestrzeń, ze smakiem i wyczuciem stylu. Przecudnie wygląda łan lawendy prowadzący do Twojego domu! Taki soczysty fiolet..
Też zastanawiasz się nad żywopłotem z grabu.. Są takie urokliwe, prawda?... Myślisz, że dobrze by wyglądał jako zielona ściana z tyłu mojego ogrodu??? W grę wchodzi grab albo tuje Aerospicata polecane przed Danusię... Oba piękne, oba inne... "Osiołkowi w żłoby dano..."...
Aniu, Twój ogród i zapał podziwiam nie od dziś. To był jeden z ogrodów, na który trafiłam. Zarażasz z sukcesem (!) dobrą energią, zapałem, entuzjazmem i dajesz bezcenną świadomość tego, ze takich pokręconych ludzi z kopalnią pomysłów jest jednak spora grupa!... Przyjadę kiedyś do Złotej Rybki i powiem jej swoje życzenia Tylko daj jej najpierw relanium! .. Bo ja chciałabym tak wiele, a ogród tego nie pomieści
Danuszko.. Twój ogród to prawdziwa oaza... Bezwstydnie zazdroszczę!... Wybaczysz?
Powojnik - cudo Te wielokwiatowe też są piękne Myślałam, żeby je posadzić przy takich wieżyczkach,które kupiłam i porozstawiać między roślinami w zielonym gąszczu, będą rosły?

Ze swojej strony obiecuję im codziennie ciepłe słowo i dobre jedzonko

Ogrodowy spektakl trwa ... 08:56, 23 cze 2012

Do góry

Thomas

O matko!! już widzę oczyma wyobraźni ! tak 3 krzaki obok siebie!Piękna!!
Pogaduchy skowronków 08:22, 23 cze 2012

Do góry
Skowronki przy sobocie w ogrodzie bujają! Słonecznego dnia!
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 08:20, 23 cze 2012

Do góry
Imieninowe 100LAT!
Pogaduchy skowronków 08:11, 23 cze 2012

Do góry
witam słonecznie

wszystkim Wandom składam najlepsze życzenia!!

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 08:08, 23 cze 2012

Do góry
witaj Wandziu jeśli masz dziś imieniny składam najlepsze życzenia!! zdrowia pogody i usmiechu

MÓJ MAŁY ŚWIAT 08:06, 23 cze 2012

Do góry
WIEJSKIE KLIMATY

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies