Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

siaaska 11:28, 24 lip 2012

kasik778 napisał(a)
no proszę witam koleżankę z zielonych blogów, ja się właśnie dzisiaj zarejestrowałam

a klon fajnisty, ja kupiłam flamingo, choruję po prostu na klony

Ja u Ciebie a Ty u mnie Fajnie spotkać kogoś znajomego
Jestem tutaj już od listopada i jestem bardzo zadowolona Zresztą zobaczysz jacy wspaniali ludzie na czele z samą Szefową Multum informacji i porad Można przepaść na całe dnie... Ba nawet tygodnie i miesiące
Patrzyliśmy na flamingo ale były malutkie... te już troszkę rozrośnięte a przy naszych wiatrach to ważne.
siaaska 12:00, 24 lip 2012

Jakiś czas temu M przyniósł od kolegi z pracy taką stara lampę... Siedziała zapomniana w garażu ale wyciągnęłam ją na światło dzienne.... Zainspirowana pomysłami Any postanowiłam ją troszkę przemalować... wymienić szybki bo te żółte nijak nie pasują... Myślicie że coś z tego będzie?

Myślałam żeby dać ją na tarasie (którego jeszcze nie ma )
Ana 12:11, 24 lip 2012

Asia - lampa jest P-R-Z-E-P-I-Ę-K-N-A !!!

Zdecydowanie szybki idą out, lampę czyścimy i myjemy, ale nie pozbywałabym jej rdzy, bo dodaje jej uroku tylko suchym pędzlem 'pomaziałabym" ją kremową farbą, żeby rdzoa trochę wyłaziła - to poropozycja jesli lubisz stare przedmioty i w tym duchu będzie taras oczywiście
mozna też tę lampę przerobić na lampion na świece! Stojacy lub wiszący
siaaska 12:30, 24 lip 2012

Ana napisał(a)
Asia - lampa jest P-R-Z-E-P-I-Ę-K-N-A !!!

Zdecydowanie szybki idą out, lampę czyścimy i myjemy, ale nie pozbywałabym jej rdzy, bo dodaje jej uroku tylko suchym pędzlem 'pomaziałabym" ją kremową farbą, żeby rdzoa trochę wyłaziła - to poropozycja jesli lubisz stare przedmioty i w tym duchu będzie taras oczywiście
mozna też tę lampę przerobić na lampion na świece! Stojacy lub wiszący

Ana właśnie myślałam czy nie zrobić z niej takiej stojącej latarenki... Szybko strasznie rażą ale może dzięki temu poprzedni właściciele chcieli ją wyrzucić Przy drzwiach tarasowych są już lapmy po obu stronach więc chyba taka wisząca lampa już niepotrzebna a taka latarenka chyba dałaby fajny nastrój....
Myślisz że dam sobie radę z tym malowaniem? Farba to emalia do drewna i metalu tak? Są jej różne kolory? Polecasz jakiś szczególnie? Nie dawać już szybek czy dać takie zwykłe?
Ana 12:34, 24 lip 2012

Dałabym szybki zwykłe - żeby wiatr nie gasił świeczek...dasz radę na pewno - sucy pędzel moczysz samiutkim czubkiem (dobre są te okrągłe pędzle) w farbie, tapujesz o material bądź papier i potem leciutko głaskasz latarenkę - to będzie wtedy tylko taka patyna biała...a wlaściwie - kremowo-biala, bo polecam do takich postarzanych elementów farbę dulux'a pastelowa orchidea (do drewna i metalu)...
siaaska 12:42, 24 lip 2012

Ana dzięki wielkie Wybiorę się na zakupy po tą farbę ale to dopiero w przyszłym miesiącu i poszaleję Ciekawe co mi wyjdzie Oczywiście się pochwalę
Ana mam też do pobielenia stary drewnany karnisz... Myślisz że też mogę? I zapomniałam o starej szafie która stoi jeszcze w garażu ale M zabrał się pomalutku za jej szlifowanie... Tylko ona pokryta fornirem... Myślisz że będzie dobrze wyglądać jak ja pobielę?
Ana 12:46, 24 lip 2012

będzie ok tylko przy fornirze delikatnie ze szlifowaniem!!! Nie za głęboko, bo go zniszczycie...
siaaska 12:53, 24 lip 2012

M kiedyś jako młodziak towarzyszył przy odnawianiu antyków więc twierdzi że wie co i jak... Rzeczywiście szlifuje go tylko delikatnie drobnym papierkiem

Mam jeszcze jedno pytanko... żeby kanty były w innym kolorze malować je czymś czy wystarczy przetrzeć woskową świecą? i farba tam nie złapie? Ana przepraszam za te pytania ale ja kompletny laik jestem a Twoje cuda tak mi się podobają że postanowiłam spróbowałać swoich sił Tym bardziej że staroci nie brakuje
Ana 13:16, 24 lip 2012

Asia, jesli kolor obecny szafki Wam odpowiada i takie mają byc przecierki to tylko nawoskowac...a jak chcecie przecierki w innym kolorze to najpierw ranty przemalować...
siaaska 13:25, 24 lip 2012

Ok Ana dzięki Mam nadzieję że coś z tego wyjdzie i się nie zmarnuje... Najwyżej będę znowu szlifować