Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Konstancja30 11:36, 24 lip 2012

Betysiu we Francji nawet ruiny wprawiają w rozmarzenie ... no a jak jeszcze pomyka pomiędzy nimi śliczna ... polska ... dziewczyna to jak myślisz co by powiedział wieszcz nasz Franek Dolas )) ... taaak ... na pewno tak by to powiedział ))) ...

faktury nawet od jachtów potrafią być nudne ... na szczęście mamy pogodną fakturzystkę i dobry net z ogrodowiskiem ...

i wniosek formalny ... proszę jak naczęściej wekendowo wypadać w te piękne zakątki nad Loarą ... cierpliwie zatrzymywać nam ten świat w kadrze i przemycać między kfiatkami i kfiatki też )) ... byle dużo ... ogrodu też dużo ... menu mile widziane ...

hmmm ... Betysiu my z szefem musimy porozmawiać ... przecież Ty nie możesz przy takich oczekiwaniach narodu )) ... papiery przerzucać ... Ty masz misje ))

buziak
betysia 11:37, 24 lip 2012

Evchen napisał(a)
Betysiu, jak Ty tam pasujesz do tego krajobrazu... Romantycznie, urzekająco, zapierająco dech.. kafejki, niebieskie drzwi, kute balkoniki, żaluzje, rolety... to wszystko daje niesamowity klimat

Jak mogłaś tak długo ociągać się z miłością do tego miejsca? Przecież ono nie może być niekochane...

Buziaczki... Urzędasku

oj Ewus...jak sie teskni za domem to sie klapki ma na oczach !!!!!!
dlugo...nie widac nic procz wspomnien....
no klimat romantyczny, wprost dla mojej szalonej duszy...ale jak widac czasami i on przegrywa z tesknota!!!!
no ciesze sie,ze sie podoba...wiec moze cos by z tym zrobic ...?????

buziaki zwrotne od Urzedasa dla Pani Prezes !!!!!!!!
Evchen 11:42, 24 lip 2012

Prowansalski styl zawsze mi się podobał Może dodają tego "czegoś" do ziół prowansalskich, a że ja ich często używam.. to stało się! Przepadłam z kretesem... Zobaczysz jakie nabyłam ostatnio ramki do zdjęć... i karrrmniczek dla ptaszków... Wpadnij wieczorem, pogadamy
betysia 11:44, 24 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)
Betysiu we Francji nawet ruiny wprawiają w rozmarzenie ... no a jak jeszcze pomyka pomiędzy nimi śliczna ... polska ... dziewczyna to jak myślisz co by powiedział wieszcz nasz Franek Dolas )) ... taaak ... na pewno tak by to powiedział ))) ...

faktury nawet od jachtów potrafią być nudne ... na szczęście mamy pogodną fakturzystkę i dobry net z ogrodowiskiem ...

i wniosek formalny ... proszę jak naczęściej wekendowo wypadać w te piękne zakątki nad Loarą ... cierpliwie zatrzymywać nam ten świat w kadrze i przemycać między kfiatkami i kfiatki też )) ... byle dużo ... ogrodu też dużo ... menu mile widziane ...

hmmm ... Betysiu my z szefem musimy porozmawiać ... przecież Ty nie możesz przy takich oczekiwaniach narodu )) ... papiery przerzucać ... Ty masz misje ))

buziak

Izulko

no jak nic musze kupic porzadny aparat aby wam piekne zdjecia pstrykac...moje kochanienkie!!!!!

a propos blondynki...czy wy wiecie,ze tutaj ich niemal nie ma ??????
Izus przez pierwszy rok, nie widzialam ani jednej...za to w sklepach, czy na ulicy wszyscy mialam wrazenie,ze patrza na mnie jak na dziwadlo!!!!! az mialam sie przefarbowac na ciemno!!!!
w wiekszych miastach juz raj, no mozna gdzies i kilka zauwazyc, wtedy moge " wtopic sie " w tlum hihi

papiery papierami, faktury fakutami ... a ja od nastepnego wyjazdu bede wam ladne obrazki pstrykac...obiecuje,ze sie postaram!!!!!

buziolki!!!!!

Gabriela 11:55, 24 lip 2012

betysia napisał(a)
a dzisiaj mam dla Was kilka migawek z mojego codziennego zycia ..

Chciałoby mi się tam teraz pobyć, połazić, posiedzeć w fajnej knajpce, albo w domu z jasnego kamienia, bakłażany, pomidory, oliwa i zioła smakują zupełnie, zupełnie inaczej. A do tego wino, bo pastis to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej.
Zmierzam do tego, że tam gdzie mieszkasz, to i faktury wydają się słodsze.
betysia 12:03, 24 lip 2012

.... oj co do Pastisa Gabrysiu to " swieta racja " ...mnie na sam zapach zbiera na mdlosci...a oni pija go litrami .... sama kupuje 2 duze butle miesiecznie...oczywiscie dla gosci, ktorzy wpadaja niemal codziennie na aperoooooo , oni go uwielbiaja !!!!!
moj malzonek, to jednak prawdziwy patriota...jak juz to polska wodeczka... najlepiej zubrowka lub inna...pastis niet!!!!!!!

co do reszty to pewnie tez prawda....
pozdrawiam strasznie mocno
Lena 12:06, 24 lip 2012

Betysia,dawaj zdjęcia bom stęskniona
Takie prawdziwe ,nudnie francuskie...

betysia 12:09, 24 lip 2012

Lena napisał(a)
Betysia,dawaj zdjęcia bom stęskniona
Takie prawdziwe ,nudnie francuskie...

Bonjour Lenus !!!!

p.s.
oficjalnie to ja w pracy jestem chcialam zauwazyc !!!!!!
popoludnie mam zajete ale moze wieczorkiem jak zdaze "cos" wrzuce dla spragnionych i stesknionych "tygryskow" !!!!
buziam
Danusza 12:30, 24 lip 2012

witaj no prosze co wejde to niespodzianka miła lubię takie klimaty uwielbiam starocie wszelkie w architekturze, malarstwie,meblach.....czasami jak "grzebię" w archiwach(genealogia rodzinna) czas sie zatrzymuje ,cofa czytając artykuły z gazet przedwojennych szukając śladów przodków a jak sie znajdzie to taka adrenalina skacze że szok! I chciałoby się pozyć w tamtych czasach... rozmarzyłam się a tu rzeczywistość dopada..

pozdrawiam słonecznie
Gabriela 13:13, 24 lip 2012

betysia napisał(a)
.... oj co do Pastisa Gabrysiu to " swieta racja " ...mnie na sam zapach zbiera na mdlosci...a oni pija go litrami .... sama kupuje 2 duze butle miesiecznie...oczywiscie dla gosci, ktorzy wpadaja niemal codziennie na aperoooooo , oni go uwielbiaja !!!!!
moj malzonek, to jednak prawdziwy patriota...jak juz to polska wodeczka... najlepiej zubrowka lub inna...pastis niet!!!!!!!

co do reszty to pewnie tez prawda....
pozdrawiam strasznie mocno

A mój mąż to lubi pastis i nawet u nas popija, tak jak u Ciebie, rozcieńczone oczywiście. W Holandii są takie tabletki anyżkowe, które można dodać np. do mleka i to też kupił. Ale ten mój, to preferuje takie różne dziwne smaki, jemu to nawet herbogastrin i fitolizyna smakuje. Ziółka sobie też różne parzy i popija ze smakiem.
Pozdrawiam też i nieustająco zazdroszczę życia w cieplejszym klimacie.