Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:36, 10 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Fajne kolejne spotkanie, szkoda że takie krótkie ale za to szybkie

Bardzo fajne a najbardziej niesamowite jest to, że poznajesz kogoś wirtualnie, a na żywo czujesz się tak, jakbyś się znał od dawna i gadasz, gadasz, gadasz

winobluszcze 3 i 5 klapowe powoli znowu zarastają mur i powstaje busz; moja przyszłą synowa boi sie tu przechodzić, bo w sezonie jest tu jak w dżungli

górą szybciej; cały sezon walczę i niszczę ciągle nowe sadzonki, takie to plenne

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:28, 10 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To Ania zamiast do mnie do Ciebie wybyła. A do mnie miała blizej. Widac lubi podróże.

Ania teraz ma luzik, wypoczęta do nas wróci

cis, za którego obraził się mąż, bo go pocięłam w kulkę, rusza

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:28, 10 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
mam problem z tymi cisami... dwa rosly na tej rabacie która jest w trakcie roboty, dosadziłam kule na pniu i drugą mniejszą kulę ale coś mi nie pasuje. Na widoku ogólnym na rabacie są róże, tulipany i 'obwodka' z bukszpana ale one samtad zostana eksmitowane.. chciałam zostawić te cisy ale mi nie pasują... co z nimi zrobić? Dodam że nie ma ich w projekcie a ja nie mam gdzie ich przesadzić
boje się też przesadzać tej wielkiej kuli...

A jakbyś dodała jeszcze jedną kulę ? Między największym a średnim?

Jak nie to idź wg projektu, a kulę z bukszpanu zastąp cisem.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:27, 10 maj 2012

Do góry
ircia napisał(a)
Irenko - wprawdzie bardzo spóźnione, ale serdeczne życzenia spełnienia wszystkich marzeń i zrealizowania wszystkich planów - nie tylko tych ogrodowych

Irciu, dziękuję a tę roślinkę otrzymałam wczoraj w paczce bo to brunera?
Ogród Wandzi 11:26, 10 maj 2012

Do góry
mała dokładka

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:25, 10 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Po tygodniowej przerwie zaczynam biegać po ogrodach, ale i tak mam z tym kłopot, bo nie do wszystkich dotrę.
Tyle zmian u Ciebie! Tamaryszek piękny, znam jego urok o tej porze roku, bo rośnie w pobliżu mojego bloku i właśnie kwitnie. Hosty masz przepiękne! Rh się przyjęły! Kolejne nasadzenia w drodze, pogoda wreszcie dopisuje, czegóż więcej potrzeba?
Nasiona miłka przywiozę do Bogdzi, niech jeszcze dojrzewają

Basiu, rozumiem ja mam ten komfort, że w pracy mogę być cały czas na forum, po pracy robię coś w ogrodzie, dobrze, że dzień coraz dłuższy

potrzeba mi tylko czasu!! dużo jeszcze do zrobienia z nasion się cieszę

biała piwonia wyjątkowo bujnie w tym roku ruszyła

i tu też hosty i paprocie i chyba trawy jeszcze wcisnę; przyszłą paczka zamawiana w styczniu!!!
40 traw, tiarelki, brunery, dziewanny i żurawki; w sumie znowu 100 szt. do posadzenia; ojej, ja chyba zwariowałam!!!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:18, 10 maj 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Hihihihi
brzuch mnie boli ze śmiechu , ide coś porobic do ogrodu

Zbysiu dba, aby nam humor dopisywał aż się skręcam z ciekawości, jaki też wierszyk stworzy 19.05

coraz bujniej

Irenko - przepraszam za żarcik a wierszyk ? Coś się wykombinuje . Pozdrawiam.

Zbysiu, nie ma za co przepraszać, ja żarciki lubię najczęściej jestem wesoła
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:17, 10 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

O rany jakie tamaryszki! Uwielbim, piękne są, ale musi być widok!

Ewa, widok piękny, ale i zapach też, bo one pachną
Za to moja Susan, obraz nędzy i rozpaczy, nie wiem czy odbije; przemarzłą po świętach w większej części
zobaczcie jak to wygląda i co ja mam zrobić?

czy z czasem na tych gołych gałęziach wyrosną listki?

Hmm, nie wygląda to dobrze...wiesz ja bym poczekała, podlej florowitem, zasil dolistnie florowitem, pryśnij Asashi, daje kopa roślinom, podlewaj i czekaj...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:11, 10 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
W ramach relaksu poczytałąm, pooglądałam...... alez masz róznosci..... niedługo bedzie ogród botaniczny w Miłkowie Tamaryszek zwany przeze mnei Rysiem fajny

Bo ja Aniu, tak jak ty, dużo i chaotycznie

a to moja hortensja pnąca teraz jak urosłą, to ją lubię

tak od dołu do góry licząc ma z 6m, zaraz będzie kwitła

pąki kwiatowe; ciekawe, że jej mróz niestraszny
Ogrodnik mimo woli 11:10, 10 maj 2012

Do góry
Cynie mają być w kolorze seledynkowym...wiec prawie ogórki......
Pomylić ogórki z cyniami...w dodatku wszystko było podpisane.... tylko czasu nie było poczytac... i to jest odpowiedź skąd ja mam czas.... bo robię100 rzeczy na raz i nic porzadnie tylko na szybko.
Cynie pójdą do gruntu, ale po ogrodnikach, bo zapowiadaja przymrozki..
Ogórki za Waszą radą posieję..... zwłaszcza, że mam 6 sadzonek juz kwitnących i z mikroogóraskami na 1 cm. Jeść będzie co a na przetwory i tak nigdy nei mam czasu, wiec czym później wyrosną tym lepeij.... posiłki do przetworów przyjadą dopiero i tak w sierpniu.. Goście wakacyjni przyjeżdżają ,załamują ręce jakie mam wielgachne ogórki... rekrodzista do wiadra się nie mieścił i litują sie nad moim dobrem
Ale ja zawsze moim gościom powtarzam, że u mnie agroturystyka i wczasy pod gruszą I grunt to sobie dobrać odpowiednich gości.....

Jola...już w podstawówce miałąm przezwisko TRZEPAK.... i to z dwóch powodów..to na trzepaku siedziałm na każdej przerwie i byłam roztrzepana..... wiec nic nowego nie wymysliłaś Teraz zmieniło siętylko to, ze zamiast na trzepaku siedzę na ogrodowisku..ale już uciekam, bo była przerwa na śniadanie.....
Moje cyniowe poletko
Ogród na Cedrowej 11:08, 10 maj 2012

Do góry

Ogród na Cedrowej 11:00, 10 maj 2012

Do góry
Jeden z moich klonów
Ogród na Cedrowej 10:59, 10 maj 2012

Do góry
Wiosna w pełni w moim ogrodzie

Jarzębina biała którą kupiłam w zeszłym roku u Szmita

Rh

Lilak

Piękna zimozielona kalina, chociaż liście lubią przemarzać i później sporo jest sprzątania

Lilak

Przyrosty na Wojtku

Abies concolor

Miłorząb w końcu się obudził

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:54, 10 maj 2012

Do góry
stychaz napisał(a)

No i stało się, ruszyłam front, zerwałam bluszcz, a miskant już dawno sam się wyeliminował

Kopię rów na cisa

Witaj Danusiu,

Czy możesz powiedzieć jaka jest odległość (mniej więcej) hortensji od muru? Bo widzę, że ten cis to tak bardzo blisko jest wsadzony?

Na styk, 15 cm jest.
Ogród Danuszy - odsłona 2 10:51, 10 maj 2012

Do góry
mam pytanie jak ktos może prosze o rozwiązanie zagadki mam w ogrodzie od dawna drzewko i nie wiem co to jest, kwiaty białe podobne do kaliny koralowej ale liśnie ma jak akacja

[img

size=320x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/14/143354/original.JPG[/img]

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:50, 10 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)
A to Ci niespodzianka!
We Wrocławiu Anka

Może i ja się kiedyś na taki maraton zdecyduję
pozdrawiam Was obie

Zapraszam Jolu a Anią jestem zachwycona! a jaką kondycję ma, biegłą w końcu w butach na koturnie, bo ja w balerinach, było łatwiej

i niespodzianka! ruszyła perovskia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:49, 10 maj 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Danusiu futerko piękne. Też chcę taką białą trawkę. Co to?

Holcus mollis Jackdaw's Cream
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:47, 10 maj 2012

Do góry
Eve napisał(a)
O rany jakie tamaryszki! Uwielbim, piękne są, ale musi być widok!

Ewa, widok piękny, ale i zapach też, bo one pachną
Za to moja Susan, obraz nędzy i rozpaczy, nie wiem czy odbije; przemarzłą po świętach w większej części

zobaczcie jak to wygląda i co ja mam zrobić?

czy z czasem na tych gołych gałęziach wyrosną listki?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:43, 10 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Kasiu, bukszpan da się uratować. Najpierw go posadź oczywiście ładniejszą stroną do ludzi, delikatnie przytnij wyokrąglając i tak jak Hania radzi rozwieś nad nim cieniówkę (taką szkółkarską siatkę.

Podlewaj regularnie ale nie zalewaj. Popsikaj mu liście florovitem w płynie rozcieńczonym, w korzenie nawozu nie lej, aż wyraźnie zacznie rosnąć. Te dziury z boku możesz uzupełnić innym bukszpanem, jeśli gdzieś uda się takiego zakupić. Dorosną po jakimś czasie i uzupełnią braki.

Widziałaś u Babci Jasi mojego? Też tak wyglądał kiedyś.

Danusiu, wielkie dzięki ach żeby ten bukszpan wiedział, że sama Szefowa o nim mówi, to pewnie od razu by zaczął być ładny powiem mu chyba )
To dzisiaj będę cięła i zaraz potem popsikami florovitem, nie będę czekać 2 tygodni z tym cieniowaniem będzie gorzej, bo nie mam takiej siatki czy można prosić o jakieś zdjęcie tej siatki żebym wiedziała czego szukać?
Na uzupełnienie mam, ale dość małe bukszpany, a tu by się taki metrowy przydał... jak spotkam to dokupię i dosadzę, chociaż trudno będzie się wbić w tą bryłę.
Oczywiście, że widziałam u Babci Jasi, bywam tam regularnie
Czyli jest nadzieja

Zapytaj w ogrodniczym, cokolwiek zasłoń, rozwieś włókninę albo tarasowy parasol jakiś postaw
Nie mam zdjęcia cieniówki rozwiniętej, ale to coś takiego , tylko tak nie owijaj a wbij 4 kołki i przywiąż "dach" z cieniówki.

Ogród na Cedrowej 10:41, 10 maj 2012

Do góry
Witam po długiej przerwie ale wpadłam w wir pracy i nie miałam kiedy wkleić fotek
Obiecuję poprawę
Tradycyjnie wklejam moich mieszkańców których uwielbiam w moim ogrodzie

Nie mogłam się im oprzeć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies