myślałam żeby nad skarpą posadzic bukszpanowy żywopłot gdyż normalny płot nie wyglądałby ładnie na takiej wysokości. Od połowy działki wzwyż już skarpa się gubi.
Małgosiu, powiem Ci w sekrecie, ze obejrzałam ostatnie zdjęcia od początku do końca, a potem od końca do początku, żeby nasycić oczy
Róża przy pergoli pewnie pięknie pachnie, a żurawki na tle kamieni prezentują sie atrakcyjnie
pozdrawiam i zaglądnę za jakiś czas
Moja pnąca też już kwitnie - dziś dla Ciebie
cześć Maju
dzisiaj dziabałam i to solidnie! podzieliłam floksy szydlaste i bodziszki. czuję w kościach ,że trochę za dużo.Ale czasami trzeba sie zająć ,jak sie ma psie myśli
zakwitły wyczekiwane, posadzone tej wiosny lilie kolorki mnie zaskoczyły.oraz wysępiony od sąsiadki liliowiec.
Witam uśmiechem Jak to miło powitać kolejną pozytywnie zakręconą osobę w NASZYM GRONIE
i jak na ciepłe francuskie klimaty przystało ... trochę lawendy dorzucam
Jakby ktoś tu zajrzał to moze mi ktos doradzi czym podsadzić berberysy(kupiłam tak jak mi radziła Danusia Golden Ring).Myślałam o tawule japońskiej.Czy to dobry pomysł?Obok rosnie glediczja , i nie wiem czy za dużi żóltego nie bedzie....
Trzeba sadzić białe , chociaż moja biała zrobiła się pewnego dnia lekko różowa aż się przeraziłam, ale zawał zarzegnany, bo zmieniła się na zieloną
Obiecane hosty
zdjęcie nie najlepsze ale robiłam przed chwilą
I jeszcze Chonin na osłodę, chociaż miał być biały, ale żółty też jest śliczny a białe dokupiłam dzisiaj mam nadzieję że tym razem będzie biały bo nie ma jeszcze pąków
Aniu, mądrość życiowa przez Ciebie przemawia... A oto co na dobre wyszło:
Variegatka zmieni właściciela... Zawsze o tej porze zajmowała już to całe miejsce, obsadzone w tym roku z konieczności jednorocznymi
Od dziś jest tak... Miejsce Variegatki zajął rododendron Blurettia
Też usilnie namawiam za Alinką tych co nie są jeszcze przekonani do zakładania różanek. To jedne z najtańszych roślin a cały sezon mamy kolorowy zakątek.
Moje to nie żadne hrabianki ale niektóre wymienię na bardziej szlachetne.
Oj przepraszam - ta różowa to chyba jednak szlachcianka.
Zbyszku, jak dla mnie każda róża to KRÓLOWA LATA !!!
Jak na razie mam jedną rabatkę, ale jesienią chcą założyć kolejną
Pozdrawiam
tak jest.. piorunem polecę po jakiś siarczan amonu..
Jakiś czas temu podsypałam im trochę takiego zwykłego nawozu do rh.. pewnie nie takiego..kupię siarczan amonu
Kiedy i co to było?
I daj mi cały krzaczek też - bo nie mogę się połapać co wyszło w tym roku a co nie wyszło i co jest od czego....
piorunem to raczej będzie po środek na grzyba....
)) no to się ubawiłam
rh jutro, bo już ciemno i zdjęcia będą nijakie..ale udało mi się obfocić azalię..fakt, zakopana była, ale korzenie to ja nie wiem, bardziej jak jakiś filc mi to wygląda.. rozluźniłam bryłę i wkopałam znowu, ale już wyżej, bez zasypania..