Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

monitka 09:56, 09 lip 2012

Agatko fajna wycieczka ta różyca na zdjęciu powyżej, niesamowita!!! byłam kiedyś w Holandii ale na ogródki jeszcze uwagi nie zwracałam. A szkoda, świetne klimaty

No i zakupy śliczne

Córcia jak widzę też zadowolona z wycieczki była. Moja młoda uwielbia skakać na trampolinie, nawet upał trzydziestostopniowy jej nie przeszkadza
agata_chrosc... 10:01, 09 lip 2012

Witaj Monitka! Ta róża to Eden Rose. Też sobie jedną taką zafundowałam i czeka na posadzenie. Mam nadzieję, że za 2-3 lata tez takie kwiaty pokaże
Córcia moja wyjątkowo tym razem była zadowolona, bo od pewnego czasu na hasło, że jedziemy oglądać roślinki reaguje spontanicznym buntem. ALe tam była i trampolina (też uwielbia) i zjeżdżalnia i huśtawki i domek na kurzej nóżce. Raj po prostu!
Ana 10:03, 09 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

O taki rowerek marzyl mi się kolo domu, ale mój M aż na takie ustępstwa nie pójdzie

więc teraz przerabiam moją damkę na styl holenderski - będzie wiklinowy koszyczek choć zamiast druciaka z przodu

Piekne zakątki Holandii pokazujesz...tak właśnie sobie ją wyobrażam....
agata_chrosc... 10:10, 09 lip 2012

No tak! Nawet Ty nie zauważyłaś mojej ławeczki! buuuuuuuuuuuuuu
Ana 10:11, 09 lip 2012

No tak! Nawet Ty nie zauważyłaś mojej ławeczki! buuuuuuuuuuuuuu

Agatko kajam się kajam i lecę szukać cuda...to dlatego, że ja bardziej obrazki oglądałam po weekendowym rozstaniu z kompem....
Syla 10:14, 09 lip 2012

A mnie okrutnie zaintyrgowała ławeczka .... cudna !!! pozdrawiam
Ana 10:15, 09 lip 2012

[

Ana - tym razem Cię rozczaruję. Ta krata to całkiem nowa konstrukcja, którą kupujemy razem z sąsiadami. Można sobie wybrać kratę ocynkowaną albo zardzewiałą. Na szczęście sąsiedzi też woleli zardzewiałą. I jako tło tej kraty (w końcu to ma być jednak płot!) można sobie wybrac dowolny materiał - od bambusów, przez wiklinę, po kawałki kory. A po kracie oczywiście można dowolną roślinkę puścić. Widziałam to u znajomych naszych sąsiadów i wygląda bardzo fajnie. ALe ja też uwielbiam stare przedmioty. Wolę je zdecydowanie od nowych. Ławeczka w moim awatarku rok temu wyglądała tak:

Każdą deseczkę odkręciłam, wyszlifowałam i pomalowałam! Żeby nie było!

A mam Cię!!!! Tu nawet nie dotarłam....JESTEM Z CIEBIE DUMNA AGATKO!!!!! Kawał dobrej - i dość żmudnej - roboty To była spuścizna po porzednich wlaścicielach czy zakup planowany?

O i przegapilam info o płocie (chyba jednak musze ustalić z M nowe zasady weekendowej przerwy od kompa)
A jakie tło wybieracie?
Syla 10:18, 09 lip 2012

Każdą deseczkę odkręciłam, wyszlifowałam i pomalowałam! Żeby nie było!

Twoja pracowitość przyniosła efekt ..... Na mnie również czekają cztery ławeczki do metamorfozy .... hmmm jeszcze sobie poczekają
agata_chrosc... 10:18, 09 lip 2012

Wklejam jeszcze raz - czekam na pochwały Przypominam, że trzeba porównać stan oryginalny i zdjęcie w awatarze. Ja wiem, że niektórzy woleliby zostawić w stanie oryginalnym. Jednak jest tez taki trend w dekoratorstwie, który dopuszcza farby kryjące i przywracanie stanu pierwotnego. Nie wszystko musi być rozbielone i zardzewiałe. To tylko jeden ze sposobów dekorowania A biała dużo lepiej pasuje do białych ram okiennych. Tak uważam! (Tylko pamiętajcie, że to wszystko żarty)
Ana 10:20, 09 lip 2012

No tak tak

Ja lubie takie staruszki, ale jeśli chodzi o praktyczność, to jednak przegrywają - no nie chciałabym na takie usiąść w jasnych spodniach Nawet najpiękniejsze dodatki wyrwane z rzeczywistego otoczenia nie będą mialy uroku - uważam, że decyzja o przemalowaniu była słuszna