Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka
12:25, 14 maj 2012
Bodziszek pod kompostownikiem zakwitł - uroczy jest
Funkie szaleją - podobają mi się te pozwijane
Orliki niedługo zakwitną (kilka małych mam w doniczce dla Irenki z Miłkowa)
Tu niebieskie kocimiętki - też do rozdawania u Bogdzi
- część sobie zostawię, ale parę doniczek zostanie!
Czy ktoś wie jak te z pomarańczowymi kwiatkami się zwą? Lubie je, od Babci dostałam..
Anemony kupione ostatnio na targu - jak przetrwaja zime kupie duuzo bo uwielbiam i zrobie (gdzie??) anemonowa rabatke
:
Czosnki nadal kwitną
Tawułki już duże
Penisetum będę musiała przesadzić - generalnie ta rabata jest do przeorganizowania i wymiany ziemi na nowa... druga mniejsza nie odbila po zimie
Tawuły japońskie wypuszczają czułki, będą kwitły niebawem
A po kwitnieniu je ciachnę, bo lubię je za kulkowatość... takie z czułkami już mniej...
Czy ktoś się zna na ciemiernikach?
Tego kupiłam jako cuchnącego, a przypomina mi korsykański niestety... korsykańskiego miałam super otulonego, a nie przetrwał zimy

Funkie szaleją - podobają mi się te pozwijane

Orliki niedługo zakwitną (kilka małych mam w doniczce dla Irenki z Miłkowa)

Tu niebieskie kocimiętki - też do rozdawania u Bogdzi

Czy ktoś wie jak te z pomarańczowymi kwiatkami się zwą? Lubie je, od Babci dostałam..

Anemony kupione ostatnio na targu - jak przetrwaja zime kupie duuzo bo uwielbiam i zrobie (gdzie??) anemonowa rabatke

Czosnki nadal kwitną

Tawułki już duże

Penisetum będę musiała przesadzić - generalnie ta rabata jest do przeorganizowania i wymiany ziemi na nowa... druga mniejsza nie odbila po zimie

Tawuły japońskie wypuszczają czułki, będą kwitły niebawem

A po kwitnieniu je ciachnę, bo lubię je za kulkowatość... takie z czułkami już mniej...
Czy ktoś się zna na ciemiernikach?
Tego kupiłam jako cuchnącego, a przypomina mi korsykański niestety... korsykańskiego miałam super otulonego, a nie przetrwał zimy