Moniika
22:06, 18 lip 2012

Wiem, wiem widziałam tylko zeszłym na dół i zaczęłam jakoś odpisywać od dołu.. Ale Twój post czytałam pierwszy tylko zostawiam sobie odpowiedz na deser!
No Kochana!!! Piękny jest u Ciebie!!! Identyczny jak na zdjęciu to na pewno on!!! Ja tez mam takie dwa ale malutkie jeszcze i jakoś nie skojazylam i nie poznałam ze to może być ten!! , cały czas myślałam ze to raczej flammula , ale teraz jestem pewna ze to summer snow!! To zreszta niezły dowcip ze go mam u siebie a ludziom głowę zawracam... Tylko ze u mnie naprawdę jest jeszcze zupełnie niepodobny do tego co na pergoli i Twojego... nawet nie wiesz jak sie cieszę ze już go mam i nie muszę czekać aż mi przysla, potem aż sie przyjmie itd. Tylko miejsce mu ( właściwie im bo jak pisałam mam dwa) wybrałam może nie najlepsze skoro 7 metrów ma urosnac.. Posadzilam je przy wejściu do domu tam gdzie mam już kilka innych powojnikow.. Ale jak mi je wszystkie przysłali ( razem okolo 20 szt) to tak szybko chciałam wszystkie wsadzić do ziemi ( bo długo myślałam i nie mogłam sie zdecydować chyba 3 tygodnie - czesc mialam dac rodzicom ale nie wiedzialam ktore im dac, a ktore sobie zostawic itd) i az jednego dnia zauważyłam ze coś jeden z nich lekko oklapl - od tego "czekania " aż laskawie mu znajdę dobre miejsce- i tak sie przestraszylam ze mi zdechna wszystkie ze natychmiast wszystkie 12 sztuk wsadzilam do ziemi w jeden dzien... I wtedy już tak jak leciało jak popadlo... Teraz zalatwie sobie pergolke, trochę poczekam aż mi podrosna, może do przyszłej jesieni nawet i przesadze jednego na ta pergolke!!! Tylko nie wiem czy przeżyje przesadzanie? Nigdy z ziemi powojnika nie przesadzalam zawsze z donic jednak... Ale sie rozpisalam.. Dziękuje Ci za odpowiedz na moje poszukiwania!! Pozdrawiam serdecznie m