Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Po prostu ogród... 18:14, 06 lis 2012

Do góry
Elizo właśnie pisałam u Urszulli że ja szyszki na wianek już mam i czekają w kolejce
Blaski i cienie nowego życia 17:49, 06 lis 2012

Do góry
Obejrzałam filmik instruktażowy i przypomniało mi się jak robiłam bukieciki z liści klonowych, tylko, że ja
wolę kolor naturalny, a w filmiku niepotrzebnie malowała... ale to tylko moje zdanie.
Kurczę. jeszcze nie byłam po szyszki na wianek, a tu zimno brrr...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:49, 03 lis 2012

Do góry
Holenderski wianek chyba doczeka się Bożego Narodzenia

Po prostu ogród... 22:48, 03 lis 2012

Do góry
Baraga, Urszulla - dzięki dziewczyny

Justi - widziałam Twoje wianki, ładne są, muszę kiedyś popróbować z mchu wianek zrobić

Bogdzia - bardzo dziękuję za pamięć i życzenia imieninowe, wprawdzie na Śląsku to urodziny głównie obchodzimy

Enya - nawet ciekawy pomysł z tymi świątecznymi wiankami tylko ze mnie to raczej kiepska nauczycielka by była, Ania S to ma pedagogiczne podejście no i artystyczną duszę
Ogródek na trzy lata 09:49, 02 lis 2012

Do góry
Pięknie pokazałaś te różnice między światłem a cieniem.
w Holandii ludzie w ogóle na cmentarze nie chodzą. Może starsi, czasem idą posprzatać, jakiś wianek położyć. Ale takiego zwyczaju, żeby bliskich na cmentarzach odwiedzac to tu nie ma. Sama nie wiem dlaczego. religią bym tego nie tłumaczyła, w końcu ilu prawdziwie wierzących jest dziś chocby w Polsce, na pewno nie tylu, ile podają statystyki. A jednak wizyta na grobach w te dni to rodzinny obowiązek i ida wszyscy, niezaleznie od wyznania lub jego braku. A tu nawet wierzący katolicy, jak chocby moja teściowa, nie mają takiego zwyczaju. Nie ma niczego na ten temat w mediach. Po prostu nie ma tematu. Dziwne to jakieś jednak.
Pozdrowienia.
Po prostu ogród... 09:08, 02 lis 2012

Do góry
Następnym razem zrobię zdjęcia w czasie robienia wianka

A to wianek zrobiony przez córke na słomianym podkładzie

Po prostu ogród... 08:51, 02 lis 2012

Do góry
Nic z tego wiązania nie rozumiem, ale to nie szkodzi. Wianek zrobiłaś piękny- po kursie pewnie dużo rzeczy umiesz Sama z chęcią bym poszła na kursik, ale na razie nie ma takich szans
Po prostu ogród... 03:45, 02 lis 2012

Do góry
Wianek cudny, na czym osadzałaś,jest jakaś gąbka florystyczna w kształcie wianka?
Po prostu ogród... 23:01, 01 lis 2012

Do góry
Dzisiaj dzień refleksji i zadumy nad pędzącym życiem.

Wianek zrobiony z resztek żywotnika pozostałych po wiązankach na groby.

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 14:51, 31 paź 2012

Do góry
Betysia zwłaszcza gdy u nas tak paskudnie zazdroszczę klimatu!!
jak pieknie u Ciebie, te zawilce i mchowy wianek!
Blaski i cienie nowego życia 13:32, 31 paź 2012

Do góry
Miały być gałązki świerka, ale ponieważ nie pasowały więc zrobiłam z nich drugi wianek (choć mniej atrakcyjny to też pokażę)

Ogród Marty 21:43, 30 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Jakoś pierwszy raz jestem w Twoim wątku. Dużo zmian wprowadziłaś w swoim ogrodzie na korzyść. Masz wybór roślin, można zmieniać i dostosowywać.
A jak się mają hosty u Ciebie pod orzechami???-zastanawiam się czy moje dadzą radę na suchym, albo je będę codziennie latem podlewać.

A ten wianek najładniejszy z których ostatnio widziałam. Jednak hortensje mają swój urok

Witam i cieszę się, że się wianek podoba. Szkoda tylko, że hortensje tracą już kolor.
Hosty mam pod świerkiem i sosną. Dają radę chociaż mają tam bardzo sucho. latem tylko parę razy podlałam, pewnie bardziej rozrosłyby się, jakby były częściej podlewne. U Ciebie pewnie też dadzą radę. Pozdrawiam
Ogród Marty 17:47, 27 paź 2012

Do góry
Jakoś pierwszy raz jestem w Twoim wątku. Dużo zmian wprowadziłaś w swoim ogrodzie na korzyść. Masz wybór roślin, można zmieniać i dostosowywać.
A jak się mają hosty u Ciebie pod orzechami???-zastanawiam się czy moje dadzą radę na suchym, albo je będę codziennie latem podlewać.

A ten wianek najładniejszy z których ostatnio widziałam. Jednak hortensje mają swój urok
Ogród Marty 16:55, 27 paź 2012

Do góry
Świetny wianek a ten kolorek malinowy - cudowny
Ogród na Cedrowej 01:38, 27 paź 2012

Do góry
Mój wianek z cudeniek ogrodowych

Ogród w Alei Lipowej... 21:45, 22 paź 2012

Do góry
Do doniczki z bukszpanem napchałam mchu i ulepiłam kulki. Mam jeszcze wczesniejszy wianek do towarzystwa.

i inne wianki, te z przeznaczeniem na 1 listopada, ale zdjęcie słabe mi wyszło przy żarówce, jutro w dziennym świetle postaram się o lepsze, myślicie że lepsze niż ten kolorowy kicz ? też dodałam niestety sztuczne kwiaty ale wybierałam takie mniej kiczowate. w środek oczywiście znicz.

Mój ogród 21:52, 19 paź 2012

Do góry
Aniu, dzisiaj Misia wyglądała na zdrową, tylko w południe trochę pokaszlała. Zobaczę do poniedziałku. Jak tylko będzie coś niepokojącego, idziemy do lekarza.
Aniu DS, dereń ma ładne gałązki , może bym zrobiła wianek, tylko ja mieszkam w bloku i nie mam, gdzie wianka powiesić. Pięknie wyglądają wianki powieszone na drzwiach domu.
Ewelinko, jak jutro pójdę na działkę, idę na grzybki obowiązkowo. Ile uzbieram to uzbieram.Dzisiaj byłam w Kauflandzie, widziałam dużo sprzedających grzyby przed sklepem. Będzie piękna pogoda, spacer po lesie też się przyda.

Już się cieszę, że jedziemy jutro, dzisiaj było po prostu cudnie. Mam nadzieję, że jutro będzie tak samo. Drzewa dzisiaj wyglądały zjawiskowo. Przejrzałam moje jesienne zdjęcia i wybrałam jeszcze kilka.
Jesień to nie tylko kolory, to też wzorki. Tu marmurkowe.

Gajowiec żółty, nigdy nie zauważyłam żeby był ładny jesienią, może dlatego się tak ładnie przebarwił, że jest ciepło.

Trawy są malownicze w ogrodzie, na fotografii, też.

Trawy przy ulicy.

Aksamitki, te przynajmniej nie urosły wielkie. Niewysokie, a wdzięczne.

Blaski i cienie nowego życia 09:37, 18 paź 2012

Do góry
witaj Urszullo, zaczynam ogladać Twój ogród... od końca ...
wianek z szyszkami bardzo ładny i nawet moglabym być moze zrobić podobny...bo mam szyszki !
ale nie zrobię...bo na pewno zabrakłoby mi cierpliwości...
pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 18:45, 17 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

Całkiem ładny ten wianek. W prostocie zauważam czasem więcej piękna niż w przesadzonej dekoracji. A te dynie tak ozdabiają, że nie przerabiałabym ich. Albo zostawiła skorupy do dekoracji aż do zimy.

Dynie zostaną póki się da, na mrozie by zgniły. Poleżą jeszcze w szklarence, jak co roku, do czasu zużycia. Zupy sobie nie sposób odmówić.
Ogród w budowie - nieustającej 18:20, 17 paź 2012

Do góry

Całkiem ładny ten wianek. W prostocie zauważam czasem więcej piękna niż w przesadzonej dekoracji. A te dynie tak ozdabiają, że nie przerabiałabym ich. Albo zostawiła skorupy do dekoracji aż do zimy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies