Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 07:40, 15 lis 2012

bociek napisał(a)
Kurcze, co za mysza, boczkiem gardzi. Sluchaj, a moze ona woli szyneczke??? Zartuje oczywiscie i nie zazdroszcze. My mamy kota wiec tym samym zero myszy

A co do wiankow, widzialam takie cale z bombek Wygina sie druciany wieszak i na to naklada bombki. Fajnie to wyglada Natomiast marzy mi sie taki wianek jak Kasia robi

http://www.tendom.pl/products/wianek-dekoracyjny-navy-sr-28cm

tylko nie wiem jak sie do tego zabrac. Czy to rajtki sie naciaga czy jak??? Macie jakas wiedze na ten temat???

Tak, Kasia fajne te w zimowych ubrankach robi. Może sama na drutach robi rękawy?
Urszulla 07:41, 15 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Urszulo, jak zrobisz dekoracje świąteczne to się koniecznie pochwal. Może i mnie coś natchnie. Ostatnio, jak dzieci nie ma w domu to mi się za bardzo nie chcę, ale w tym roku postanowiłam ładnie udekorować dom na święta. Jak tylko coś zrobisz to pokaż.

Tak, pokażę.
Urszulla 07:47, 15 lis 2012

kasik778 napisał(a)

Uff, właśnie posprzątałam całą górę z powodu 1 myszy. Z szaf wyciągnęłam to co na dole: czy Wy też macie na dole w szafach mniej lub bardziej potrzebne rzeczy? Ślady bytowania były, tylko ciekawe gdzie ta mała myszka się schowała?
Nastawiłam 2 pułapki ale w korytarzu.....i czekam ciekawe co dalej?

o widzę, że polowanie na mysza w toku

Ula ja nie mam szaf tylko garderobę, więcej można upchnąć

Kasiu- nie wyobrażaj sobie nawet jakby mysz w garderobie sobie gniazdko uwiła

W nocy się złapała, idealne miejsce znalazłam, była malutka.
Widać z tego że dwie siedziały: mama z dzieckiem i buszowały mi. Dobrze że już po polowaniu.
Na wszelki wypadek 2 pułapki jeszcze stoją.

Za niedługo będę miała fobię myszową
Urszulla 07:51, 15 lis 2012

betysia napisał(a)
Ulenko...witam porankie!!!!
chwile mnie nie bylo a tu taki stres z zabkiem i jeszcze polowanie na mysze....
mam nadzieje,ze maly juz lepiej a mysza na szubienicy!
u mnie kurzowo-remontowo ale na kawusie stolik wyczyszczony wiec jak znajdziesz chwilke to zapraszam.....
buziaki dla zucha i tuliski....takie wyjatkowe!

Betysiu,
mysz upolowana i spalona,
mały w dobrej formie- jeszcze bierze antybiotyk na wszelki wypadek.

A u nas słoneczko wychodzi po rannym przymrozku. Wczoraj sprzątałam to dziś luz. Muszę jednak dokończyć w ogrodzie prace przedzimowe.
Milka 13:18, 15 lis 2012

Ojej, ale się tu działo!!! polowanie na myszy...skuteczne, wygrałaś, porządki w garderobie...miejsce na nowe klamoty jest...no i walka z mleczakiem, bojowo acz radośnie się wszystko skończyło i serdecznie pozdrawiam
popcorn 13:28, 15 lis 2012

Dobrze ze mysz złapana, brr... wianki pokaż koniecznie!! Cuda dziewczyny robią!
podziwiam!
Przygody z mleczakiem i wyrywaniem współczuję... moja dzielnie siedzi przy pombowaniu... na razie nic grubszego na szczęście.
pozdrawiam!
Pszczelarnia 13:29, 15 lis 2012

Urszullo, poczytałam, że i Tobie halny i myszki dokuczają?
O ile tym drugim można pokazać, gdzie raki zimują o tyle halnemu nic nie da się zrobić. Ale roleta dobra rzecz. Ja mam okiennice.
Kindzia 19:31, 15 lis 2012

Jak tam Uluś? Myszy Cię wykończyły? Odpoczywasz?
Bogdzia 19:38, 15 lis 2012

Myszy w domu strasznie stresująca sytuacja, dobrze ze juz po problemie.Pozdrawiam.
betysia 06:59, 16 lis 2012

Ulus...wstawaj spiszku....kawka stygnie!
briochka z jagodkami zostawiam...i zmykam...
buziakuje