Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 01:18, 06 lis 2012

Ulżyło mi po południu jak po 2 pompowaniu woda zaczęła schodzić. M. wrócił wieczorem ze spiralą i chciał przetykać szambo, ale coś mu nie wychodziło..........i dopiero później wytłumaczył mi że jest blokada na kolanku w zbiorniku jak stan się podniesie i nie ma odpływu to kożuch zapycha kolanko i wszystko się cofa.......a nie ma odpływu bo grunt nie przepuszcza takiej ilości wody opadowej, a co dopiero jak my mu dołożymy swoje......

To tyle.

Ale wieczorem na szczęście można się było wykąpać. Teraz ma być bez opadów, więc będzie ok...jakiś czas

A ja dzisiaj nie uwierzycie z sąsiadka rozmawiałam już o dekoracjach świątecznych. Muszę iść na ten cel pozbierać w końcu te szyszki.........w tygodniu może uda się z małym wybrać do lasu.
I powoli trzeba trawki wiązać.......liście już przygotowane do okrycia (choć po dzisiejszej ulewie muszą przeschnąć).
Och, za koszenie to się już u nas nikt nie zabierze

A teraz napiszę coś nienormalnego......ponieważ mam ogromną ochotę na sałatę wymyśliłam że posieję w domu do skrzyneczki po pelargoniach......w domu jak w szklarni...cieplutko......urośnie?
viva 01:29, 06 lis 2012

Ula, przykre masz te kłopoty z wodą, w takich sytuacjach wściekłość na bezradność gminy jest wielka, u nas też jest niemoc gminy, drogowa. Jak pada deszcz ogromne kałuże przed wjazdem, trudno wyjść z domu.
Sałatka na południowym oknie powinna jeszcze urosnąć, cieplutko będzie mieć tylko może cierpieć z braku światła, bo dni coraz krótsze.
Urszulla 01:47, 06 lis 2012

To dobrze, chyba posieję z tych resztek co mi zostały z wiosny
Urszulla 10:46, 06 lis 2012

A dzisiaj miało nie padać
I znowu leje! A jutro ma być śnieg z deszczem
"REWELACJA", a miałam iść pozbierać z małym liście klonowe dla starszego S. Więc siedzimy znowu w domu bo M. jak zwykle zabrał samochód, układamy puzzle, palimy w kominku. Dla mnie forum dzisiaj nie będzie złodziejem czasu lecz jego wypełnieniem.
Urszulla 11:01, 06 lis 2012

I jakie moje poświęcenie dla Was. Wyszłam na tą ulewę uwiecznić kolor liści moich brzózek formowanych, świecą z daleka swoją żółcią.

Najlepiej jednak wyglądają z okna, ale aparat tego nie oddaje tak jakbym chciała (kiepski ze mnie fotograf)

A komu zimno niech się ogrzeje ciepłem mojego kominka

popcorn 12:23, 06 lis 2012

Ula ale fajna brzoza! I ciepełko z kominka!! A przygody z kanalizacją nie zazdroszczę...
co do sałaty w skrzynce na parapecie - urośnie troszkę, powyciąga się do słonka którego za mało... nie polecam..

pozdrawiam!
Kindzia 16:11, 06 lis 2012

Nieciekawie macie z tą wodą
Mam już róg Ulciu, Danusia pomogła Teraz dalej trzeba walczyć
Milka 16:31, 06 lis 2012

Doceniam poświęcenie, jakie dla nas zrobiłaś i możemy podziwiać brzózkę
czyli mimo wszystko fajny dzionek i ogniem z kominka tez się ogrzewam, milusio u was
sylllwia 17:33, 06 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Ja Marzenko Ci tego nie umiem wytłumaczyć ale tu masz instruktaż na żywo
http://www.youtube.com/watch?v=tejeINTOHQM

Super te róże z liście, dzięki za filmik muszę popróbować, Tobie fajnie wyszły
eliza3 17:49, 06 lis 2012

Obejrzałam filmik instruktażowy i przypomniało mi się jak robiłam bukieciki z liści klonowych, tylko, że ja
wolę kolor naturalny, a w filmiku niepotrzebnie malowała... ale to tylko moje zdanie.
Kurczę. jeszcze nie byłam po szyszki na wianek, a tu zimno brrr...