Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 07:13, 14 lis 2012

marzena napisał(a)
ładne fotki jesienne, ja tez lubię żurawki ... mam ich kilkanascie odmian, ale... musze kiedyś je oznaczyć...
co do wizyty u dentysty...chyba umiał rozmawiac z małym pacjentem i wiele nie mogło boleć, bo to mleczak był przecież... będzie dobrze ! a małego trzeba pochwalic za dzielność

Tak Marzenko umiał rozmawiać, tylko mały ryczał i sobie nie dał nic dotknąć. W końcu u mnie na kolanach z trzymaniem rąk i nóg i głowy......... i tylko szybkość i wprawa w rękach dentysty nas uratowała: to 2sekundowe wyrywanie do nagrody Nobla się kwalifikuje. Mówię szczerze, choć nikomu nie życzę takich przeżyć. Ja do wieczora się źle czułam, ale mały odzyskał siły po 3 godzinach Właściwie to nie wiedział że miał wyrywany ząb
Urszulla 07:15, 14 lis 2012

bociek napisał(a)
Brrrrrrr, dobrze, ze mleczak, chociaz przy stanie zapalnym nie powinien wyrywac... Ale moze to sie tyczy stalych zebow. Bidulek malutki

Ula, jak tamta sie polasila na boczek (mysza) to i ta sie skusi, no chyba, ze jest na diecie, ale raczej watpliwa sprawa.

Ty jestes pewna, ze ta zurawka to Lime???? Moja Lime nie ma zylek i jest pokarbowana i taka zolto-zielona... Hmmm, moze ja mam cosik innego

Ja tak napisałam w skrócie Lime, bo ona Lime....coś tam......ale nie pamiętam. Teraz sprawdziłam nazwę :Electric Lime, więc dopisuję.

A mysz wcięło, w nocy nie szurała, albo gdzieś się ukryła albo poszla to dopiero zagadka.
Urszulla 07:19, 14 lis 2012

sylllwia napisał(a)

Urszulla dzięki za linka z inspiracjami Wczoraj wieczorem weszłam na Ogrodowisko, trafiłam na Twój link i tam już zostałam. Też zaczęłam już robić dekoracje świąteczne z córką. Pozdrawiam

Sylwia, słyszałam, że Ty już jesteś przeszkolona Może zrobimy sobie grudniowe spotkanie przy wiankach w towarzystwie ogrodowiskowym? Mam pewien pomysł, ale muszę jeszcze jedną osobę przekonać

Anitko jestem jak najbardziej za takim spotkanie, tym bardziej że masz już pomysł
Szyszki z modrzewia są nawet jeszcze lepsze niż z sosny tylko więcej roboty z ich klejeniem, bo drobniejsze, ale efekt będzie ciekawszy. A przyklejać można do różnych podkładów: styropianowych, słomianych, wilkinowych, ja kleje właśnie szyszki do uwitego wianka z gałązek brzozowych. W niedzielę przytargałam do domu brzozowe gałęzie i uwiłam trzy wianki.

No proszę, Sylwia Ty jesteś zdolna. Już 3 wianki masz? Spotkanie będzie super....jeszcze Twoimi doświadczeniami się podzielisz w gronie O.
Urszulla 07:29, 14 lis 2012

Kindzia napisał(a)
Ulcia zarażasz ,mie tymi wiankami szyszkowymi, oj zarażasz
Do tej pory tylko stroiki świąteczne robiłam w dużych ilościach, z roku na rok coraz więcej chętnych...bo przecież jak robię sześć, to siódmy też się zrobi

A może jednak kociątko chcesz? Albo kocicę? Łowna jest i pieszczocha okropna

Kotka nie wezmę, choć są piękne i pieszczotliwe. Zgodziłam się tylko jeszcze na 1 złotą rybkę na urodziny S. Reszcie zwierząt mówię na razie DOŚĆ (choć w głębi serca bym wzięła, ale sama rozumiesz mam dość kłopotów....). Ledwo przeżyłam 1 rok dużego psa w ogrodzie, którego trzeba non stop ustawiać. A i tak różnie z nim bywa

A propos wianków, ja też z zamiarem prezentów rodzinnych świątecznych i dla siebie
Urszulla 11:14, 14 lis 2012

Uff, właśnie posprzątałam całą górę z powodu 1 myszy. Z szaf wyciągnęłam to co na dole: czy Wy też macie na dole w szafach mniej lub bardziej potrzebne rzeczy? Ślady bytowania były, tylko ciekawe gdzie ta mała myszka się schowała?
Nastawiłam 2 pułapki ale w korytarzu.....i czekam ciekawe co dalej?
eliza3 16:09, 14 lis 2012

Widzę, że znowu powtórka z polowania na myszkę...Trochę Ci współczuję, bo mnie to by już chyba z równowagi wyprowadziła...jakieś wyjątkowo sprytne stworzenia.
bociek 19:01, 14 lis 2012

Kurcze, co za mysza, boczkiem gardzi. Sluchaj, a moze ona woli szyneczke??? Zartuje oczywiscie i nie zazdroszcze. My mamy kota wiec tym samym zero myszy

A co do wiankow, widzialam takie cale z bombek Wygina sie druciany wieszak i na to naklada bombki. Fajnie to wyglada Natomiast marzy mi sie taki wianek jak Kasia robi

http://www.tendom.pl/products/wianek-dekoracyjny-navy-sr-28cm

tylko nie wiem jak sie do tego zabrac. Czy to rajtki sie naciaga czy jak??? Macie jakas wiedze na ten temat???
kasik778 19:18, 14 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Uff, właśnie posprzątałam całą górę z powodu 1 myszy. Z szaf wyciągnęłam to co na dole: czy Wy też macie na dole w szafach mniej lub bardziej potrzebne rzeczy? Ślady bytowania były, tylko ciekawe gdzie ta mała myszka się schowała?
Nastawiłam 2 pułapki ale w korytarzu.....i czekam ciekawe co dalej?

o widzę, że polowanie na mysza w toku

Ula ja nie mam szaf tylko garderobę, więcej można upchnąć
EPODLAS 20:09, 14 lis 2012

Urszulo, jak zrobisz dekoracje świąteczne to się koniecznie pochwal. Może i mnie coś natchnie. Ostatnio, jak dzieci nie ma w domu to mi się za bardzo nie chcę, ale w tym roku postanowiłam ładnie udekorować dom na święta. Jak tylko coś zrobisz to pokaż.
betysia 07:24, 15 lis 2012

Ulenko...witam porankie!!!!
chwile mnie nie bylo a tu taki stres z zabkiem i jeszcze polowanie na mysze....
mam nadzieje,ze maly juz lepiej a mysza na szubienicy!
u mnie kurzowo-remontowo ale na kawusie stolik wyczyszczony wiec jak znajdziesz chwilke to zapraszam.....
buziaki dla zucha i tuliski....takie wyjatkowe!