Haniu, piękne te widoki i widoki na warzywa też niezłe Jaka dorodna fasola szparagowa, moja słabo. Czy udało się zrobić Pesto? W Ligurii uznawanej za ojczyznę bazylii podają je z makaronikami Trofie, nie za grube i nie za chude, lekko poskręcane, aby zapewnić idealne rozłożenie pesto na makaroniku z tego makaronu są bardzo dumni a ja cieszę się, że nawet nie mieszkając w Ligurii możemy mieć w ogrodach bazylię i rukolę. A niektórzy mają nawet suszone pomidory w zalewie czosnkowej
Mazurki rozgościły się i u mnie na dobre, dziś o 5 rano harcowały po rabatach stołując się, żałowałam że nie mam lornetki, jestem ciekawa co konkretnie jadły. Ciekawostka, że na wiszącym jeszcze z czasu zimy "serdelku" nauczyły się wzorem sikorek siadać i wydłubywać z kulek ziarno. Są zwinniejsze od zwykłych wróbli.
To połączenie jest zachwycające, czy liście kuklików do końca sezonu są zielone i zachowują prezencję?
Zachwycił mnie także Twój rdest w duecie z czosnkami, gdzie nie spojrzeć, tam zachwyty. Wszystko dzieje się w niesamowitym tempie, jakby ogród spieszył się ze swoim programem Kompostownik szybko zapełnia się, prawda?
Rano nie było czasu na zwiedzanie ogrodu teraz obejrzałam.
Bergenie w tym roku coś nie tak. Już zaczęły rosnąć ale to nie to co w zeszłym roku.
U ciebie jak zwykle piękne.
Basiu najbliżej trawki obwódką to są prymulki? Jeżeli tak to takie duże.
Będziesz zadowolona z nowej zemli mam 4 szt i szybko rosną i ładnie kwitną.
Widziałam w sąsiedniej szkółce w donicy taka duża kwiatek obok kwiatka oni je chyba przycinają. Wprost nie możliwe aby taka gęsta była.
Basiu chyba siedzisz non stop w ogrodzie takie wszystko wypieszczone. Ja to w doskoku robię. Jutro jadę może coś zrobię a pracy od groma.
Zabawka do wąsów świetna, Wiolu, jak u Ciebie wszystko rośnie, czarujące obrazki. Nadrobiłam. Ta rabata z kocimiętką bardzo fajnie wygląda. Co masz z tyłu i jakie to trawy z przodu? Świetny efekt!
Zachwyca mnie kolor tej róży. Jaka to odmiana?
Poczucie "nieogarniania" może być bardzo frustrujące, czasem mnie dopadają obawy, czy będę w stanie za jakiś czas opiekować się ogrodem, domem, czy to wszystko nie zajmuje zbyt wiele czasu. Potem wyobrażam sobie, że spędzam życie w bloku bez tych wszystkich obowiązków, bez przestrzeni i szybko uspokajam się, akceptuję niedociągnięcia, niedoróbki, akceptuję bałaganik i listę niekończących się zadań. Nie można mieć wszystkiego, wciąż o tym zapominamy
Joann, odchwaszczenia gratuluję super efekt, graby pięknie Ci rosną, przemalowanie ogrodzenia miało sens i w tym sezonie tworzy już piękny kontrast z zielenią
Bodziszki z hakone jak najbardziej byle w sporych odległościach od siebie bo się poprzerastają wzajemnie.
Bergenie i bodziszki też ok, ale już szałwia i bergenia to trochę rośliny z dwóch różnych światów, bergenie wolą wilgoć. Szałwie w nadmiarze nie koniecznie. Lepiej zwracać na takie szczegóły uwagę by mieć mniej kłopotów z pielęgnacja i zdrowotnością roślin w przyszłości
ANIA Ja to zlecilam ogrodnikowi. NA 300 M2.
I jestem zawiedziona. MOCNO I BARDZO.
Miałam nawiezioną ziemię mieszaną z moją. Sianie w lutym.
Za wcześnie i za rzadko .
W kwietniu i maju trawa nadal licha a zielska multum. Zrobiłam dosiewkę.
Pryskalam 2 razy i zielsko ROBI KAPUT.
Plewie TEZ RĘCZNIE i bedę jeszcze dosiewać.
2 lataa temu zrobiłam z mężem 2 trawiaste ścieżki. Przekopalismy, wybraŁam dobrze zielsko, dodałam mączki i bardzo gęsto posialismy. Ubijaliśmy deską .
I te są ładne. Chyba je robilismy latem. Podlewałam je z węża.
ZDJĘCIE Z 20 PAZDZIERNIK 2020.
To aktualne
Ten robiony samodzielnie jest za 3 hosta w strone tarasu.
Los chce zdecydować o palecie barw za Ciebie. Ja bym się w tej sytuacji nie upierała na czystą biel Śliczna jest, jak się na nią gniewać, że nie bielutka? No jak? Nie jej wina
Irus mam 3 hakomy a kupiła może ok 20 zobacz jaka porażka.
Na focie powyżej są 2 szt jedna ledwo zipie druga jakoś rośnie. W tym miejscu posadzone w 2014 roku szału nie ma.
Pewnie problem w tym, że kupowałam słabo ukorzenione. Kupowalam przez internet mam porównanie z tymi co kupowałam w Melonie. Donice spore i widać że dobrze ukorzenione bo wychodzą z dołu.
Tutaj zrobiłam obwódkę z hakomek (zawsze mi się podobały) z kilka sztuk została jedna.
Zobacz jak bym miała ładnie.
Jolu Eskimo kupowałam w sąsiedniej szkółce były 2 szt. Jednego kupiłam bo był zdrowy od spodu drugi miał podejrzane liście. Kupiłabym 2 szt bo jest bardzo ładny. Widzisz bym się podzieliła się te liście.
Jolu jak gdzieś będę widziała to kupię. Po niedzieli jadę do Melona przy Puławskiej.
Hosta u mnie jest 3 sezon czyli 2 lata rosła. Jest bardzo ładna smukła. Dzisiaj widziałam kilka w grupie na pobliskim osiedlu 2 kepy