Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Agatorek 00:35, 31 lip 2022

Jola, Ty masz pink i sweet annabel?
Mogłabyś wrzucić ich zdjęcia obok siebie?
mirkaka 20:27, 01 sie 2022

April napisał(a)

Bardzo fajne zdjęcie, tyle pni
Co to tak na czerwono kwitnie? rdest?
Jak sobie radzisz z podlewaniem ogrodu, a właściwie lasu, nie wiem jak to wszystko tak pięknie rośnie, no chyba że u Ciebie nie ma suszy takiej jak u mnie
Mgduska 22:38, 01 sie 2022

lilarose napisał(a)
ach

i och
Mgduska 22:43, 01 sie 2022

No właśnie, u mnie też susza. A przecież ciągle padało? Cztery dni mnie nie było - 4 dni! I trzeba ratować ogród. Rdest więdnie systematycznie, hortensje to samo. Widziałyście kiedyś hakone z liśćmi zwiniętymi w rurki? Ha, to mój wynalazek.
April 10:19, 03 sie 2022

UrsaMaior napisał(a)
Ooo fotki! To sobie od rana oczy napasę;D

Aaa, słuchaj, kupiłam nerecznicę Jurassic Gold, cu-dow-na zieleń, masz? Jeśli nie, to kup. Lubi cień i chłodno. I niedaleko misy mogłabyś posadzić, bo lubi być w pobliżu jakiejś wody.

Ja standardowo, poślizg mam w odpowiedziach.
Już pisałam u ciebie o tej narecznicy, że nie mam i nie planuję bo podobno bardziej wymagająca co do cienia i wilgotności. U mnie jednak mimo podlewania, jest za sucho. A wokół misy to już wykałaczki nie wcisnę, bo wszystko mi tam pasuje i obrosło na gęsto. Dopiero dosadziłam trzy Okanum.
Ewentualnie plan w razie wygrania w totka i zakupu drugiej misy
April 10:20, 03 sie 2022

Kordina napisał(a)
Jestem, chłonę... kot z płonącą sierścią jak płonąca żyrafa Dalego

Tak, kocur się potrafi podstawić zarówno pod promienie słoneczne jak i pod aparat. Facet ma wyjątkowe parcie na szkło. Wydawać by się mogło że mam tylko jednego kota, bo kocica ucieka jak widzi mnie z telefonem
April 10:23, 03 sie 2022

Kasya napisał(a)
A co to za hortka ostatnia ?

Kasiu, to piłkowana Blue Bird. Mocny róż w tym roku, w zeszłym niemal biała. Ciągle się aklimatyzuje. Ciekawe jaka będzie w kolejnym sezonie.
April 10:25, 03 sie 2022

Martka napisał(a)

Urocze zdjęcie z sierpówką! Jolu, nic chyba nie napiszę, siedzę pozytywnie oszołomiona po obejrzeniu kolejnych porcji zdjęć. Ty podbijasz las, las podbija serca, takie są efekty uboczne

Martka, nic nie musisz pisać, fajnie że zaglądasz. Z sierpówkami mam bardzo dużo fotek, bo to moje własne, trzeci rok mają gniazdo w moich sosnach i misę traktują jak swoje poidełko.
April 10:28, 03 sie 2022

Judith napisał(a)
Przepięknie!
Twoja donica wbija mi sie w podświadomość... Gdzieś głęboko w czeluściach mojego umysłu zaczyna się rozkminka, gdzie u mnie taka usadowić .

Judith. pewnie masz na myśli misę. Ale nie dziwię się, mnie ciągle zachwyca, nie potrafię przejść obok niej obojętnie. To był jeden z lepszych zakupów w moim życiu Dumaj, dumaj bo warto. Efekt na żywo jest świetny. Moja, proporcjonalnie do ogrodu, jest spora...
April 10:28, 03 sie 2022

lilarose napisał(a)
ach

....westchnął krecik...