W ubiegłym roku pod koniec lata zakupiłam tak mi sie przynajmniej wydawało różę Chopin ,miała pączki.Z utęsknieniem czekałam na ten piękny wielki biały kwiat ale co się okazało?Zakwitła pięknie ale zobaczcie sami w jakim kolorze.! A ja nie chciałam żółtych róż ale ta jest naprawdę piękna i dobrze przezimowała więc sama nie wiem co z nią zrobię.Zaczynała tak i myślałam ,że zbieleje. pod koniec września.A w pierwszym tygodniu pażdziernikabyła już taka ,natomiast 4-go pażdziernika była już taka: i następnie taka i nic nie bielała - 6-go pażdziernika i 7-go....i jeszcze kwitła
Wyglądała tak słodko jakby skapywał z niej miód.W tym miejscu mi nie pasuje tak jak i dwie Rumby,albo je wymienię na różowe a może stworzę dla nich oddzielną kompozycje-nie wiem.
Przesiedziałam u Danusi w bukszpanowym, i na rabacie u Kasi WB i wieczór się zrobił nie wiedzieć kiedy!Sałatkę na kolację u Joli po sąsiedzku zaliczyłam i zachód słońca sfociłam.
Zostawiam dla tych,co nie mieli okazji jego podziwiać w realu......
I po wizycie u Danusi pewnie rewolucję będziesz przeprowadzać. Zaczęlo się od miskantów a skończy.....
Zamiast citronelli posadź bordową żurawkę ktora lubi słońce.
Witaj Marzenko ,
u Danusi już byłam kilka razy, ale oczywiście każda wizyta jest wspaniała, dodaje energii i mobilizacji do ulepszania i zmian ja narazie oglądam już na spokojnie, dokończę to co mam zaplanowane zrobić w tym roku i wstrzymuję się z działaniami do zakończenia budowy chociaż na stanie zamkniętym chociaż i tak jak dzisiaj moja siostra zobaczyła ten nasz kawałek zieleni to był jeden komentarz:"Co, nie możesz wytrzymać?" )))
miskanty Variegata miały być tam od początku, oczywiście zgodnie z projektem Danusi nie mogłam ich dostać, więc kupiłam zamiennie Morning Light. A skoro udało mi się trafić na Variegata,to Morning Light wyleciały w inne miejsce )
Bordowe żurawki już siedzą dalej przy hortensjach - mówisz, żeby przesadzić? ja tam bordowego nie chciałam, bo tam będzie śliwa wiśniowa Nigra na pniu, jak tylko gdzieś ją znajdę ) bo generalnie nie ma nigdzie w tej chwili, chociaż w jednym sklepie jest jedna sztuka za bagatela 370 zł - normalnie ta Nigra kosztuje tak z górką max 70 zł. Wykorzystują sytuację. A ja sobie spokojniutko czekam aż na nowo szkółki naszczepią mnie się nie spieszy )..........
Kasia to Ty nic w projekcie Danusiowym nie zmieniaj Chociaż nęcą te bordowe zurawki pod nigrą i z bukszpnami To normalne że nie możesz wytrzymać Jak dom już otynkujecie to działaj na maxa!!
Narazie nie mogę w pełni zrealizować projektu tej właśnie rabaty ręki Danusi
wstrzymam się do zakończenia budowy, bo jednak wykonanie żwirowej rabaty lepiej zrobić już po wszystkim i na stałe. Oprócz bukszpanów wszystkie nasadzenia wykonałam zgodnie z tym rysunkiem wraz z zachowaniem odległości Jak widzisz tam nie ma w ogóle żurawek ani nic innego )) poprostu zostało mi trochę roślin po wiosennych zmianach, które wymagały zagospodarowania... ) to tak sobie nasadziłam ) bukszpany są trochę inaczej niż na rysunku, ale będę przesadzane kiedyś, a narazie mogą tutaj być
Kasia niech cię ręka boska broni przed tymi żurawkami, do eksmisji po wykończeniu domu. Same bukszpany, żwirek i bordowe drzewo, nigra !!!! miodzio i żadnych "zmiękczaczy" tylko variegatusy!!!!! brawa dla Danusi i wykonawczyni. Pokulkuj bukszpany aby nabrały kształtu.