Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosaćce, irysy (Iris) 23:48, 03 cze 2012

Do góry
Trawolistny

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:44, 03 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

To muszę podjechać ... bo na wyjazd potrzebuje, mam czas do środy a po ile płaciłaś za żurawki ?

O rany, żeby nie nabujać, bo hurtem płaciłam, i liczyły i ciągle nie zgadzała się liczba roślin! ale chyba po 10 zł, rh 38, kanny 18, przetacznik po 10, to może zurawki 12, a 10 trawy, no nie pamiętam, wywaliłam paragon

Aniu asc, to od ciebie naparstnica, zakwitnie

Za tydzień zakwitnie
Penstemon - Penstemon hirsutus 23:43, 03 cze 2012

Do góry

Po prostu ogród... 23:41, 03 cze 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)
Trochę widoczków z przedogródka

A tutaj, można przysiąść i napić się kawy

Teraz żałuję, że nie pojechałem do Ciebie Ale za kilka minut i tak już pojechałem z parkingu

Przecudnie u Ciebie
Hirutkowy raj:)) 23:38, 03 cze 2012

Do góry
Krysiu, gratulacje
Rajski ogród Ani 23:36, 03 cze 2012

Do góry
Ania, gratulacje !
Hirutkowy raj:)) 23:33, 03 cze 2012

Do góry
Krys napisał(a)

Moja rabatka
Koszenie trawy

Krysiu, to Ty tak kosisz? Ale sobie pojeździsz, sama bym tak chciała! Bardzo lubię kosić trawę, ciąć żywopłot także

Basiu nikt oprócz mnie i czasem ! mojego M ,nikt mi w ogrodzie nie pomaga Roman ma budowe więc zrozumiale .

Niezły sprzęcior - kobitki na traktory .....ha, ha, ha
Hirutkowy raj:)) 23:31, 03 cze 2012

Do góry
Różyczka na pierwszą seteczkę!

Ogród dla Agusi 23:30, 03 cze 2012

Do góry
W ubiegłym roku pod koniec lata zakupiłam tak mi sie przynajmniej wydawało różę Chopin ,miała pączki.Z utęsknieniem czekałam na ten piękny wielki biały kwiat ale co się okazało?Zakwitła pięknie ale zobaczcie sami w jakim kolorze.! A ja nie chciałam żółtych róż ale ta jest naprawdę piękna i dobrze przezimowała więc sama nie wiem co z nią zrobię.Zaczynała tak i myślałam ,że zbieleje. pod koniec września.A w pierwszym tygodniu pażdziernikabyła już taka ,natomiast 4-go pażdziernika była już taka: i następnie taka i nic nie bielała - 6-go pażdziernika i 7-go....i jeszcze kwitła
Wyglądała tak słodko jakby skapywał z niej miód.W tym miejscu mi nie pasuje tak jak i dwie Rumby,albo je wymienię na różowe a może stworzę dla nich oddzielną kompozycje-nie wiem.
Mój kawałek raju 23:23, 03 cze 2012

Do góry
"Sambor" z pszczółką orzechy włoskie rosną po kwitnieniu przytnę dzwonki zaczynają kwitnąć
Ogród u stóp klasztoru 23:18, 03 cze 2012

Do góry

Pięknie zakwitły Twoje pierwiosnki, a co z szałwią różową?

Rabata pod płotem też już założona!!! Super - bardzo się cieszę, że miałam też w tym jakiś swój udział.

Pozdrawiam.
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:17, 03 cze 2012

Do góry
piwonie pięknie kwitną ......a ten zapach.........ach.......
Ogródek Hanusi po zimie 23:15, 03 cze 2012

Do góry
Przesiedziałam u Danusi w bukszpanowym, i na rabacie u Kasi WB i wieczór się zrobił nie wiedzieć kiedy!Sałatkę na kolację u Joli po sąsiedzku zaliczyłam i zachód słońca sfociłam.
Zostawiam dla tych,co nie mieli okazji jego podziwiać w realu......

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:15, 03 cze 2012

Do góry
Parę zdjęć deszczowo-wieczornych...
Żywopłocik bukszpanowy cały w młodych przyrostach

Kulki też... (a zobaczcie daleko w tle na hakuro)

szałwia z kocimietką już kwitną...

i lawenda nie chce być gorsza

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:14, 03 cze 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

I po wizycie u Danusi pewnie rewolucję będziesz przeprowadzać. Zaczęlo się od miskantów a skończy.....
Zamiast citronelli posadź bordową żurawkę ktora lubi słońce.

Witaj Marzenko ,
u Danusi już byłam kilka razy, ale oczywiście każda wizyta jest wspaniała, dodaje energii i mobilizacji do ulepszania i zmian ja narazie oglądam już na spokojnie, dokończę to co mam zaplanowane zrobić w tym roku i wstrzymuję się z działaniami do zakończenia budowy chociaż na stanie zamkniętym chociaż i tak jak dzisiaj moja siostra zobaczyła ten nasz kawałek zieleni to był jeden komentarz:"Co, nie możesz wytrzymać?" )))
miskanty Variegata miały być tam od początku, oczywiście zgodnie z projektem Danusi nie mogłam ich dostać, więc kupiłam zamiennie Morning Light. A skoro udało mi się trafić na Variegata,to Morning Light wyleciały w inne miejsce )
Bordowe żurawki już siedzą dalej przy hortensjach - mówisz, żeby przesadzić? ja tam bordowego nie chciałam, bo tam będzie śliwa wiśniowa Nigra na pniu, jak tylko gdzieś ją znajdę ) bo generalnie nie ma nigdzie w tej chwili, chociaż w jednym sklepie jest jedna sztuka za bagatela 370 zł - normalnie ta Nigra kosztuje tak z górką max 70 zł. Wykorzystują sytuację. A ja sobie spokojniutko czekam aż na nowo szkółki naszczepią mnie się nie spieszy )..........

Kasia to Ty nic w projekcie Danusiowym nie zmieniaj Chociaż nęcą te bordowe zurawki pod nigrą i z bukszpnami To normalne że nie możesz wytrzymać Jak dom już otynkujecie to działaj na maxa!!

Narazie nie mogę w pełni zrealizować projektu tej właśnie rabaty ręki Danusi

wstrzymam się do zakończenia budowy, bo jednak wykonanie żwirowej rabaty lepiej zrobić już po wszystkim i na stałe. Oprócz bukszpanów wszystkie nasadzenia wykonałam zgodnie z tym rysunkiem wraz z zachowaniem odległości Jak widzisz tam nie ma w ogóle żurawek ani nic innego )) poprostu zostało mi trochę roślin po wiosennych zmianach, które wymagały zagospodarowania... ) to tak sobie nasadziłam ) bukszpany są trochę inaczej niż na rysunku, ale będę przesadzane kiedyś, a narazie mogą tutaj być

Kasia niech cię ręka boska broni przed tymi żurawkami, do eksmisji po wykończeniu domu. Same bukszpany, żwirek i bordowe drzewo, nigra !!!! miodzio i żadnych "zmiękczaczy" tylko variegatusy!!!!! brawa dla Danusi i wykonawczyni. Pokulkuj bukszpany aby nabrały kształtu.
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:12, 03 cze 2012

Do góry
ogrodoweimpresjejolki 23:09, 03 cze 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Tak jak pisałam na własne pomidory muszę jeszcze poczekać

No i widzę, że szklarnia cała! Solidna konstrukcja wiatrowi się oparła!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:07, 03 cze 2012

Do góry
Do wysokiej donicy na tarasie posadziłam surfinie:

I poczyściłam begonie. Należało się im
Ogród u stóp klasztoru 23:07, 03 cze 2012

Do góry
pozowała mi nawet dzisiaj nasza piękna samiczka krasa ze swoim partnerem ..... oczywiście podziwiały roślinki

Moje ukochane miejsce na ziemi 23:06, 03 cze 2012

Do góry
warzywka rosną znakomicie...........
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies