A tu moja lawenda sadzona w tym roku w zestawieniu z białą pelargonią. Nie ma jeszcze efektu, bo kwiaty lawendy nieliczne, ale jak na sadzonki tegoroczne, uważam, że wyjątkowo dorodne. Pelargonia tez dopiero od tygodnia w gruncie. Jak myślicie, jak często powinnam ją zasilać nawozami? Do tej pory robiłam to dwa razy w tygodniu.
No to zaczynam relację Niestety mam za mało miejsca na kompie i kombinuję co by tu zamienić i wyrzucić, aby nowe zdjęcia się zmieściły...
Przyjeżdżamy, a tutaj robota na całego - wypompowywanie wody z kałuży i grabienie błota
Hm, nie wiem jaka odmiana dzwonka - karpacki i już Do tej pory raczej miałam problem żeby się rozrósł, bo słabo mu to szło W ubiegłym roku podwyższaliśmy rabatę i musieliśmy go w związku z tym podnieść. Dosypaliśmy żyznej ziemi, zapewniliśmy odpowiednią wilgotność i w tym roku dopiero zaczął być bardziej ekspansywny, oczywiście w granicach naszych potrzeb. Kwiaty ma jak nigdy dotąd duże. Widać dobrze mu to przesadzenie zrobiło. Długo kwitnie i ładne kępy tworzy. Wg mnie warto go mieć.
Oberwałam uszkodzone liscie i wygląda na razie dobrze..... na razie bo niedługo uciekną ze szklarni
Podwiązac musiałm dawno temu..owocki niektóre juz są pokażne...a ze 2 cm A ogórki od kilku dni jadamy .... ale ogrórki z nasionek sklepowych
no świetnie to wygląda Aniu jak już pomidory osiągną wysokość dla Ciebie odpowiednią i będą miały dużo zawiązków i uznasz,że to wystarczy to możesz im oberwać stożek wzrostu i czekać na dojrzewanie pomidorów chociaż można kierować je po poprzecznych sznurkach cieszę się ,że jesteś zadowolona z sałaty a pryskałaś pomidory mlekiem?
(...) Sylwia taka głupia to nie jestem, po zamordowaniu sama bym z głodu umarła.....
A i tak się wyedukowal bo na grafitowej podłodze nawe jednej kropli z ryb nie było, miski poustawial i ręczniki papierowe
Ale ja już mam dosyć ryb wędzonych bo od 1 maja ciągle wędzi...... Ale nic nie mówię bo głodem będę przymierać
nie mogę się nie uśmiechnąć bo wyobrażam sobie ... wypucowany domek - goście - rybki ... bezcenne ... no ale małż stanął na wysokości zadania ... ani kropelki ... aż się chce powiedzieć ... lata ........ edukacji