Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 22:01, 13 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, szkoda miskantów. Ale chyba nie wykopywałaś ich. U kilku osób niektóre dopiero teraz wypuszcza kilka źdźbeł. Walczą o przetrwanie. Powinny daf radę.
Znowu piękne fotki pokazałaś.

Cześć Iwonko
Wykopałam wszystkie dwa ledwo odbijały a dwa niestety nie.
Wiesz Iwonko, ja je chyba musiałam wykopać ponieważ karpy, które po nich pozostały były ogroooomne.
Tak się przy nich umordowałam, że szok te dwa odbijające posadziłam na nowo i w nową ziemię. Zastosowałam przymusowe odmłodzenie trawek
Ogródek Iwony II 21:51, 13 lip 2016

Do góry
Ewa, to ja tak ciachnę za rok. Moje są świeżynki. Do mojej biednej jednej dokupiłam 3. I chyba jeszcze jedną dokupię, albo dwie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:46, 13 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No i w rejon bylinowej

A ja się nie pytam, tylko stwierdzam, ze twoja bylinowa jest nie do przebicia. Koniecznie przyjedź do mnie i zaplanuj mi to samo na prostokącie. A jak nie chcesz przyjechać, to chociaż zaplanuj . Tylko u mnie jest mniej miejsca ...
Ciągle wzdycham do twojej rabaty. I nie masz pojęcia, ile razy już ją pinowałam

Tak swoją drogą, pamiętasz łuki twoje plany tej rabaty? Jak się mają obecne nasadzenia do tych planów? Co to jest to niebieskie przed pysznogłówką?
Ogród Cioci cz. 3 21:27, 13 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, pięknie eyglądają róże z lawendą. Z tyłu berberysy fajnie wyglædajæ. Moje rosnæ nierówno i mam na nie nerwa. Chyba je zagęszczę i zrobię ciągłą kreskę i będę cięła...

Moje berberysy też nierówne,dlatego obciachałam i nierówno wybarwione
Ogródek Iwony II 20:04, 13 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tutaj do donicy wypełnionej kompostem i ziemią wsadziłam 3 sztuki. dwie po po brzegach właśnie z tego zakupu, w środku jest ciut większa z zakupu jesiennego, czyli troszkę starsza. Konewka robi za miarkę:

Żwirek trzyma wilgoć i w donicy ziemia tak nie wysycha, poza tym podłoże robi swoje.

Ładna podwyższona rabatka
Ogród Mirelli 19:47, 13 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelka, jesteś niemożliwa z tymi zakupami. Twoja skarbonka chyba nie ma dna
Jeżówki śliczne. ta pomarańczowa mi się spodobała

Wstawiłam u mnie fotki dla ciebie, nie wiem, czy widziałaś. I zobacz link do zdjęcia dalej do Irenki:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=272#post_5

Iwonka byłam i wszystko widziałam
Ogród Mirelli 18:56, 13 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bardzo fajnie wychodzą ci fotki zza roelinek w kierunku trawnika. I tak sobie Mirelko pomyślałam, że za rok, jak ci wszystko rozrośnie się, to może zrobisz rabatkę w trawniku jakąś prostokątną. Będziesz mogła ją focić z każdej strony.
A tłem trawniczek będzie.

Mirelko, jeżówki masz śliczne. Czy twoje źródełko sprzefaje wysyłkowo? Gdzie można znaleźć ich ofertę?

Taka rabata na środku jak u Oli Chyba eM by się nie zgodził

Iwonka nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej
Ogrodowy song 18:50, 13 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, zdrówko przesyłam. I sił życzę.
Fotki przez okno zrób.

Dziękuję Iwonko...muszę się pozbierać, bo ogród czeka

To dla Was... Alden Biesen zatopiona w stipie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:40, 13 lip 2016

Do góry
To ja poczekam na więcej fotek z Anglii. Bardzo mi się podoba cegła i murki
Elfik słodki
Ogrodowy song 18:31, 13 lip 2016

Do góry
Ewuniu, zdrówko przesyłam. I sił życzę.
Fotki przez okno zrób.
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 18:28, 13 lip 2016

Do góry
Edytko, szkoda miskantów. Ale chyba nie wykopywałaś ich. U kilku osób niektóre dopiero teraz wypuszcza kilka źdźbeł. Walczą o przetrwanie. Powinny daf radę.
Znowu piękne fotki pokazałaś.
Do raju daleko - u Ewy 18:12, 13 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Znowu zakupy
Pewnie na białą rabatę dasz piękna ta pysznogłówka. Białej jeszcze nie widziałam
Ewa, tak czytam u ciebie i się zastanawiam, skąd ty bierzesz takie wyszukane hortensje i jeszcze wszystkie nazwy pamiętasz.
Ja mam kilka: Vanilki, Limki, Polar Bear, Little Lime, Phantom i Annabell. Nazwy pospolite. W szkółkach tylko takie widzę. A u ciebie kolekcjonersko się robi. Za chwilkę będziesz znawczynią hortensji, jeśli już nią nie jesteś.

Zakupy są na bylinówkę, bo jakoś za różowo się zrobiło
Tez nie widziałam białej pysznogłówki, dlatego jak ją zobaczyłam, to od razu wrzuciłam do koszyka Hortensji mam rzeczywiście sporo. Jeżeli chodzi o odmiany, to wybieram takie, które mi się podobają Sporo osób ma te odmiany, co ja. Teraz jest duży wybór w szkółkach. W Chwaszczynie widziałam hortensje z nazwami, których nigdy nie słyszałam
Z różnymi nazwami roślin mam problem z zapamiętaniem, z hortensjami jakoś mi łatwiej Mam kilka kolekcjonerskich odmian Ale znawczynią jeszcze nie jestem, wszystkiego się uczę
Do raju daleko - u Ewy 17:49, 13 lip 2016

Do góry
Znowu zakupy
Pewnie na białą rabatę dasz piękna ta pysznogłówka. Białej jeszcze nie widziałam
Ewa, tak czytam u ciebie i się zastanawiam, skąd ty bierzesz takie wyszukane hortensje i jeszcze wszystkie nazwy pamiętasz.
Ja mam kilka: Vanilki, Limki, Polar Bear, Little Lime, Phantom i Annabell. Nazwy pospolite. W szkółkach tylko takie widzę. A u ciebie kolekcjonersko się robi. Za chwilkę będziesz znawczynią hortensji, jeśli już nią nie jesteś.
Ogródek Iwony II 17:38, 13 lip 2016

Do góry
Leje, jak z cebra. Czyli darmowe podlewanie ogrodu
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:09, 13 lip 2016

Do góry
IWK4
dziękuję bardzo
ciekawa jestem, jak się wam nowa rabata spodoba, pokażę skończoną dopiero
korzystaj ze sposobu, mozna dzięki niemu mieć super rośliny; moje winogrona na piachu rosły, dlatego też te wiaderka były
JOLANKA
najstarsze mam 4 letnie, potem nie można było kupić i zaczęłam dzielić i fenomenalnie przyrastały, nawet jak w środku lata to robiłam, z tym że pilnowałam podlewania, męczące to było, ale warto
teraz też dzieliłam z 3 dni temu
KASIK
ha ha...tak wygląda, no bo jak łubin razem z jeżówkami w czasie?
My tez małymi krokami, ale też do przodu, wiesz, jak jest
miesiąc odpuściłąm i nagle cyk, mam chęć, pomysły....hcoć znowu wczoraj zryłam pod tujami
ciągle psy tam cuda odstawiały, wywaliłam wszystko, równałam, zostały tylko róże i dojdą tam limki i różowe anabelki, a to oznacza że ciut wyrównam tuje i podkasam, może mi nie zniszczą?
Szkoda, że nadal nie mam tej Phantonnie trafiłam, a w necie nie kupuję.
A ja wiesz, tak raz chwasty, raz wąsy przy kanatch, raz cięcie, raz czyszczenie z przekwitłych bylin, to zamiatanie, bo wiało i naśmieciło, czyli kartki piszę, plan układam, a wychodzi, jak zawsze
dzięki Kasiu, kochana jesteś

namawiam cię na lilie, mus je mieć, zapach ach
tu zobacz jaka wielka ...to Big Brother
jeszcze je dokupię

z daleka je widać, mam 3
no bo rabata ta wielgachna
wiosną je sadziłam, myślę że sadzenie jesienne lepsze
mam siewki tej jeżówki, ona taka niziutka
W Kruklandii 15:24, 13 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Juzia, czytam, ze już przekopałaś hortki i znalazłaś przyczynę. Wczoraj nie zdążyłam zrobić fotek, bo z pieleniem noc mnie zastałą, ale dziś już mam dla ciebie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=274#post_2
U mnie na rozwój na pewno miała wpływ ilość wody, jaką pobrały. Czyli twoja ze zbitymi korzeniami mało wody piła.

Róże śliczne, proszę, napisz na pv, gdzie kupiłaś? Naprawdę wypasione krzaczki

Już widziałam.
No to wyszło na to, że moje mają mało wody...i pewnie ciut nawozu też im nie zaszkodzi

Już napisałam wyżej skąd róże
Bardzo ładne i zdrowe raczej
Ogród Mirelli 15:02, 13 lip 2016

Do góry
Mirelka, jesteś niemożliwa z tymi zakupami. Twoja skarbonka chyba nie ma dna
Jeżówki śliczne. ta pomarańczowa mi się spodobała

Wstawiłam u mnie fotki dla ciebie, nie wiem, czy widziałaś. I zobacz link do zdjęcia dalej do Irenki:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=272#post_5
W Kruklandii 14:45, 13 lip 2016

Do góry
Juzia, czytam, ze już przekopałaś hortki i znalazłaś przyczynę. Wczoraj nie zdążyłam zrobić fotek, bo z pieleniem noc mnie zastałą, ale dziś już mam dla ciebie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=274#post_2
U mnie na rozwój na pewno miała wpływ ilość wody, jaką pobrały. Czyli twoja ze zbitymi korzeniami mało wody piła.

Róże śliczne, proszę, napisz na pv, gdzie kupiłaś? Naprawdę wypasione krzaczki
Ogródek Iwony II 14:40, 13 lip 2016

Do góry
Obiecałam Juzi pokazać moje hortensje.
7 sztuk kupionych wiosną zeszłego roku:

Tutaj do donicy wypełnionej kompostem i ziemią wsadziłam 3 sztuki. dwie po po brzegach właśnie z tego zakupu, w środku jest ciut większa z zakupu jesiennego, czyli troszkę starsza. Konewka robi za miarkę:

Żwirek trzyma wilgoć i w donicy ziemia tak nie wysycha, poza tym podłoże robi swoje.
Kolejne hortensje rosną przy ciurkadełku. Sztuk 5.

Trzy środkowe są ładniejsze. Wynika to z faktu, ze przesadzaliśmy tam tuje w maju i by się przyjęły, codziennie laliśmy tam przez dwa tygodnie sporo wody. Środkowa pomiędzy dużymi szmaragdami dostałą przy okazji lania wody najwięcej jej, bo woda tam spływała. No i ziemia lepsza była dorzucona, a pomiędzy trochę obornika zakopałam.
Dalej rosną następne dwie mizerotki. Wody dostają tyle, co cała reszta, ale iglak z tyłu wypija im wodę, bo posadziłam je w jego korzeniach ... Musze to zmienić jakoś, ale już nie w tym roku ...

I widok ogólny z konewką jako miarką.

Równe kupione, różnie rosną w zależności od warunków. Wiosną wszystkie dostały taką samą porcję nawozu do hortensji. Musze znowu podsypać, bo zaczynają kwitnąć.

Ogródek Iwony II 14:22, 13 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Duze straty w trawach rzeczywiście..podobno dobrze jest ich jesienią nie ruszać, nie przesadzac i nie sadzić bo system korzeniowy do zimy się dobrze nie ukorzenia i klops

Masz rację Aniu. Nigdy nie wiadomo, kiedy zima przyjdzie ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies