Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Coś jeszcze, coś więcej... 16:11, 28 mar 2016

Do góry
Sebek chyba będziesz zobligowany stale takie podsumowania robic

Jak Ty wytrzymasz bez ogrodu dwa tygodnie? No jak?
Ogród na glinie 16:07, 28 mar 2016

Do góry
Prymule w krokusach wciąż mnie zachwycają
A co masz tyle wody w rowie? Thuje dadzą radę?

Inaugurujemy z nami seozn u Stefana 9.04?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:05, 28 mar 2016

Do góry
Wiosna u Ciebie zaszalała? Czyś w Polsce?
Typografia ogrodu 16:02, 28 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

O passze(chyba tak sie odmienia?) Slyszalam ale nie jadlam. Ja dzis w domu i ogromnie mnie to.cieszy.bez gosci udalo nam sie choc raz w zyciu a sami organizujecie tez swieta czy zawsze u rodzicow?

U mnie tak samo. Miejsca sobie znależć nie mogę Tyle czasu, piekna pogoda, lodówka pełna. Jak zyć bez pośpiechu?

Pisze na prive bo mam pytanko
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:57, 28 mar 2016

Do góry
Jak nie kochać krokusów? No jak?
Coś jeszcze, coś więcej... 13:53, 28 mar 2016

Do góry
Dla tych co nie nadazaja za forum kolejny skrót wyklepalem Tym razem dla Konstancji

U Karabeli łąka w trawniku wyrosła. Dodatkowo część osób zamarzyła o doniczkach jakie u niej są na stole - tylko wystąpiły komplikacje, bo nie pamięta gdzie je nabyła... Jak można nie pamietać gdzie się 10 lat temu doniczki kupiło? Skandaliczny skandal

U Ani T w ogrodzie z pergolą zostały przejechane żurawki i hortka - dobrze, że rzeczona pergola nadal stoi, bo trzeba by było nazwę wątku zmienić

Motylek tak gęsto nasadziła krokusów i irysów, że jeden na drugim rośnie - mus odgapić

Siakowa pokazała przed chwilą wiosnę - nie chcesz czasem szyby na klatkę schodową? Bo będzie demontować

Gierczusia uczy się hiszpańskiego - ja tylko umiem parę słów z tegoż języka - co z tego, że z Mordidity Rickiego Martina Zawsze coś

Renia133 tak wysoko poprzeczkę ustawiła z dekoracjami, że ani podskakiwać nie ma po co Ale uwierzyć w siebie nie chce, dasz wiarę?

Lindsay80 po zrobieniu dekoracji wzięła się za pieczenie - przytyć można od samego patrzenia na te mazurki...

Hania Andrus jak zwykle w formie, znów powstał kolejny wspaniały wiersz - tym razem na chwałę krokusom

Flower1 założyła wizytówkę - potfffornie ładnie ma

Mirella planuje przedogródek - trwa intensywna debata jakie rośliny wybrać - hortensje czy bukszpany. Osobiście uważam, że te i te są niezłe - tylko trudno znaleźć złoty środek - nie mylić z pociągiem!

Przemek genialnie obsadził donice - w dodatku jakiś filmik taneczny chce kręcić

Bogdzia kolejny raz napisała instrukcję sadzenia rododendronów - Madżenka chce swoje przesadzać, mnie też to chodzi po głowie... Pomyślę nad tym jutro

Zagajanka znęca się nade mną - kusi purpurowymi różami... Próbuję być twardy jak przeterminowany żelek, ale ciężko...

U Tusiawki rozlało się morze krokusów - mega zazdro mam z tego powodu

Matka vel Bogda nie pamięta skąd się wzięły u niej przebiśniegi... Jak mnie się Mama albo Babcia czasem pyta po ile te nowe trawy albo inne badyle to też momentalnie sklerozy dostaję

Dorotka zamiast do konfesjonału iść to wyspowiadała na forum - o jeśli chodzi o lekkość pisania to ja mały robak jestem przy niej

U Bawarki kwitną magnolie - toż to szok! Ale taki mogę przeżywać

Chyba się nie powtórzyłem? Jeśli tak to proszę wrócić się do fragmentu o sklerozie - tylko nie pamiętam w którym miejscu to było... Besos świąteczne wysyłam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:29, 28 mar 2016

Do góry
Izuś

U Karabeli łąka w trawniku wyrosła. Dodatkowo część osób zamarzyła o doniczkach jakie u niej są na stole - tylko wystąpiły komplikacje, bo nie pamięta gdzie je nabyła... Jak można nie pamietać gdzie się 10 lat temu doniczki kupiło? Skandaliczny skandal

U Ani T w ogrodzie z pergolą zostały przejechane żurawki i hortka - dobrze, że rzeczona pergola nadal stoi, bo trzeba by było nazwę wątku zmienić

Motylek tak gęsto nasadziła krokusów i irysów, że jeden na drugim rośnie - mus odgapić

Siakowa pokazała przed chwilą wiosnę - nie chcesz czasem szyby na klatkę schodową? Bo będzie demontować

Gierczusia uczy się hiszpańskiego - ja tylko umiem parę słów z tegoż języka - co z tego, że z Mordidity Rickiego Martina Zawsze coś

Renia133 tak wysoko poprzeczkę ustawiła z dekoracjami, że ani podskakiwać nie ma po co Ale uwierzyć w siebie nie chce, dasz wiarę?

Lindsay80 po zrobieniu dekoracji wzięła się za pieczenie - przytyć można od samego patrzenia na te mazurki...

Hania Andrus jak zwykle w formie, znów powstał kolejny wspaniały wiersz - tym razem na chwałę krokusom

Flower1 założyła wizytówkę - potfffornie ładnie ma

Mirella planuje przedogródek - trwa intensywna debata jakie rośliny wybrać - hortensje czy bukszpany. Osobiście uważam, że te i te są niezłe - tylko trudno znaleźć złoty środek - nie mylić z pociągiem!

Przemek genialnie obsadził donice - w dodatku jakiś filmik taneczny chce kręcić

Bogdzia kolejny raz napisała instrukcję sadzenia rododendronów - Madżenka chce swoje przesadzać, mnie też to chodzi po głowie... Pomyślę nad tym jutro

Zagajanka znęca się nade mną - kusi purpurowymi różami... Próbuję być twardy jak przeterminowany żelek, ale ciężko...

U Tusiawki rozlało się morze krokusów - mega zazdro mam z tego powodu

Matka vel Bogda nie pamięta skąd się wzięły u niej przebiśniegi... Jak mnie się Mama albo Babcia czasem pyta po ile te nowe trawy albo inne badyle to też momentalnie sklerozy dostaję

Dorotka zamiast do konfesjonału iść to wyspowiadała na forum - o jeśli chodzi o lekkość pisania to ja mały robak jestem przy niej

U Bawarki kwitną magnolie - toż to szok! Ale taki mogę przeżywać

Chyba się nie powtórzyłem? Jeśli tak to proszę wrócić się do fragmentu o sklerozie - tylko nie pamiętam w którym miejscu to było... Besos świąteczne wysyłam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:49, 28 mar 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Cudne foteczki krokusowe

Nie potrafię uchwycić ich urody a gapie sie na nie jak goopia.
Nieskromnie powiem że wycieczki przed domem neimal orzez plotborzełaza aby je podziwiać bo własciwie to reszta ogrodu mocno jest osłonięta gabionami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:48, 28 mar 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Otóż to

Chyba zadne kwiaty mnie tak nie cieszyły jak krokusy. to pierwsze kwiaty. Marzę jesCze o lanie przebiśniegów, gdy przekwitna u tesciowej znów jej skubnę trochę Wczoraj dostała kolejna rózę pnącą w prezencie to sie zrewanżuje przebisniegami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:45, 28 mar 2016

Do góry
Oliwka zestaw tarasowy z bambusami i laurami za tydzien wyjedzie na taras będę sie gapić.

Donice są dwie na zdjęciu, duza 100x100 cm i mała rynna 75 cm i chyba ma 25 cm wysokosci . Moze keidyś dokupie jeszcze 50x50 cm
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:26, 28 mar 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Pozdrawiam w drugi dzień Świąt

Ewo i ja pozdrawiam Piękna mamy pogodę.
A na dodatek pierwsze święta od kiedy się wprowadziliśmy do tego domu spędzamy w domu. Tylko wczoraj byliśmy w JG u rodziców. Jakoś sie nie przyzwyczaić do takiej ilości wolnego czasu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:24, 28 mar 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
I Pickwiki i Jonny d'Arc piękne u ciebie. Ja co roku odkąd jestem na O mam niedosyt krokusów i co roku dokupuje.....i w tym roku też muszę dosadzic. Nie mam w ogrodzie za dużo żółtego koloru ale krokusy żółte mam i mi się podobają
Pozdrawiam świątecznie

Co roku miałam niedosyt krokusów więc jesienia dosadziła. I wiesz co Małgosiu ? Będzie ich jeszcze więcej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:23, 28 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Joanny to które krokusy? zresztą wszystkie piękne
wspaniale że słoneczko na święta dopisało

Joanny to te białe duże wielkokwiatowe krokusy - Joanna d'Arc. Pickwick to te jasnofioletowe w cienkie paski a ciemnofioletowe to Flower Record - na razie najsłabiej kwitną, bo jeszcze nie wszystkie wyszły z ziemi.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:12, 27 mar 2016

Do góry
Marzy mi sie juz tulipanowo i narcyzowo ale poprzestańmy na razie na krokusach
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:10, 27 mar 2016

Do góry
Słownik
Oczywiście zeolit pisałam......
Moja codzienność - ogród Oli 22:06, 27 mar 2016

Do góry
Ja jutro wsiadam na rower, mam dośc jedzenia. Chociaz dzisiaj gdybym sobie krokomierzem pokonany dystans kuchnia pokoj zmierzyła to dzienną normę 10 tys chyba zrobiłam...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:05, 27 mar 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Jejku, Wy piszecie, że sucho i podlewacie, a u mnie tak mokro, że prawie nic zrobić nie można. Czekam, na kilka suchych dni, żeby ruszyć z robotą, bo warzywnik wzywa, a po Świętach mam urlop.

Miałam to samo napisac. Przestało padać na święta... Z Promanalem teraz nie bedę bigać!!,
Ogród pewnej ogrodniczki 22:02, 27 mar 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)

Dziewczyny szukam krzewów ozdobnych, zależy mi aby był to typowy krzew w sylu kaliny tyle że szukam czegoś szlachetniejszego, może nawet zimozielonego gdyż jest to na srodek ogrosu. Chciałabym aby był co najmniej na metr wysokości i rozkrzewiał się a boki.
Chcę przedzieliś ogród pięcioma takimi krzewami na pół i nie mam pomysłu na nie.

Pokaz tę część ogodu i dlaczego chcesz ją dzielić? Nie za bardzo kumam koncepcję aby doradzić.
Hortensjada 22:01, 27 mar 2016

Do góry
Oj ciekawa jestem Twoich róż

Bożenko nie wiem czy mi umknęła odpowiedż nt horetnsji You & Me?
Czasem słońce czasem deszcz 21:51, 27 mar 2016

Do góry
Z 7 oczek na twoich artemisach widzę to takie małe kropeczki, mini pryszcze pomiędzy kolcami, z ktorych po cięciu wylezą nowe listki. Na razie masz uśpione ale po cięciu sie przebudzą. Niedługo nauczysz sie je identyfikować. Rabatówki tnie sie nisko, bez sentymentu, gęściejszy i ładniejszy będzie krzak

Piekna była dzisiaj pogoda. W pracy byłaś?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies