Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
21:08, 10 maj 2015
No to sobie odpoczęłaś

Zazdroszczę pączków Eden rose- u mnie podobno trzeba ją porządnie okrywać. Nie zdecydowałam się, chociaż kuuusiła mnie w ogrodniczym

Mi wystarczy wyobaźni by ją zobaczyć, trenuję regularnie. Ja przed domem chcę dać podobne połączenie, też stipa tylko z lawendą. Też je sobie ciągle wyobrażam
Tak pamiętam te szałwie Takich widoków nie można zapomnieć U mnie biała chyba się wysiała a mówię chyba bo nigdy nie siałem i nie wiem jak wyglądają siewki Najbardziej jestem zadowolony z siewek werbeny patagońskiej Myślałem że nie będę miał w tym roku bo nigdzie nie było dostępnych nasion a tu taka niespodzianka
Basiu to melisa, tymianek, szałwia i mięta.
Te białe hosty zupełnie nie trawią słońca. Więc na kulkowisko się nie nadają. I zobaczę jak jej będzie u mnie, bo ponoć jest kapryśna.
A szałwia to myślisz by wystawała pomiędzy kulkami?
W nogi graba planuję dać podobną różową żurawkę, tylko inną odmianę.
Super ta biała hosta. A może te hosty na rozjaśnienie tyłków kulkowiska?
Napracowałaś się ze ho ho!
Widok od wejscia na zawijasek i kulkowisko super. Ale co do kolorów to albo bym dała je spokojne, albo jedynie podkreśliła tą samą żurawką co masz przy zawijasku,plus trawy między kulasami i może biała zsałwia? Albo białe róże?Ale nie dawałabym dużo kolorów na tą porę, bo chyba po tulipanach to zawijasek kolorystyczny się uspokoi a potem mogłyby kwitnąć róże/szałwie i takie tam na dalszym planie? No ale to takie moje gdybanie tylko. Stipy dałąbym i tu i tamNo wszędzie bym wsadziła tak je lubię
![]()
Melisa, mięta, oregano? i co jeszcze?
Cuuuuuuuuuuuuuudooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!
Nadrobiłam
i napatrzeć się nie mogę !!!!!
Niektóre tiulipy są bardzo egzotyczne- uwielbiam takie , a Ty masz taki przekrój kolorów i form że hej
Buziaki zostawiam![]()
No wiem, że źle, ale własnie pytam. Myslałam o winorosli na pergoli, pod szałwia omszona i jakieś ...no wlasnie nie wiem co? Coś w poludniowych klimatach? Nie chce takiej pustej ściany.
Odpowiedziałam u Ciebie, dodam tylko, że szałwia i różanka TAK, pasuje. Ale czy naparstnice pasują do róż? Róże kopczykujesz a rozeta naparstnicy jest półzimozielona - co utrudnia wszelka pielęgnację, zwłaszcza w bujności roślinnej. I to są jednak jakieś inne siedliska dla mnie.
Ale ja tradycjonalistka jestem.
Zafundujesz roślinom najgorsze warunki, spiekota, brak wody, bliskość betonu, podbudowy, która wypija wodę choć jej i tak mało. ŹLe kobieto, źle, Nie rób tego.