Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 12:05, 25 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Widoczki super, Rh całe oblepione kwiatami. Koniecznie rób zdjęcia. A to że zimno to wszystko będzie dłużej kwitło i cieszyło

Parasol mi trochę przeszkadzał podczas sesji ... Jak tylko wyjrzy słońce to upamiętnię je jeszcze raz w solidniejszy sposób
atena35 12:09, 25 maj 2015

Syla napisał(a)

Zastanawiam się aby ulokować ją również w mojej donicy gabionowej przy ogrodzie zimowym ... Ale wciąż dumam ... Może coś się z tego dumania wkrótce wyklaruje

To tak jak ja, ciągle dumam ...
Bardzo podobają mi się rozplenice, ale trzeba na nie długo czekać. I tak chciałabym, i się boję
Czy runianką można zadarniać pod rodkami?
Syla 12:11, 25 maj 2015

W miejsce szczepionej sosny (patrz na prawo)posadzę magnolię . Niestety nie zdążyłam i wszystkie 5 sztuk poszły w ręce obcego .. A już witałam się z gąską ale byłam niezdecydowana ...i tu mój smuteczek ...

Mieliśmy zdecydowanie łagodną zimę . Werbena mocno przycięta na wiosnę wypuściła nowe listki . Przecież ona u nas nie zimuje ? Szkoda , że usunęłam kilka sztuk w myśl , że nie zimuje . A tu taki fajny psikus ...

Ale nie ma tego złego .... Namiętnie się wysiała i mam nadzieję , że będą z tego kwiatki

Syla 12:16, 25 maj 2015

atena35 napisał(a)

To tak jak ja, ciągle dumam ...
Bardzo podobają mi się rozplenice, ale trzeba na nie długo czekać. I tak chciałabym, i się boję
Czy runianką można zadarniać pod rodkami?

Ja jestem odmiennego zdania ... Nie trzeba na nią długo czekać ... Jak dla mnie okres koniec kwietnia początek maja na pojawienie się kłosów to nie długi okres oczekiwania ... Jest tyle prac na wiosnę , ze ani się człowiek nie obejrzy a wszystko szaleje ale jeszcze dumam

Myślę , że zamiast tych trzech kulek cisowych, które rosną w gabione posadzić 3 szt. graba w połączeniu z rozplenicą lub jeszcze inne drzewka ... myślę i nadal dumam

Runianką jak najbardziej można zadarnić rodki Mam tak i to bardzo mi pasuje . Będzie pani zadowolona
Syla 12:20, 25 maj 2015

Tu jeszcze moje rozplenice , ulubienice ...

Moja ulubiona rabata brzozowa ... I tu coś nie coś pogrzebię ...

Moja jedna część gabionowa ... Ruszyła szałwia co znaku życia w kwietniu nie dawała ... Teraz pojawił się kwiatostan

lindsay80 12:27, 25 maj 2015

mimo, że w deszczu to i tak zdjęcia piękne.
Sylwia czy Ty masz jeszcze rozchodniki w brzozach, czy się ich pozbyłaś stamtąd?
Nova Zambla daje niezły spektakl, u siebie miałam mieć Polarisa albo Roseum Elegans, ale będąc w szkółce jakoś mnie NZ oczarowała najbardziej i kupiłam zamiast tamtych odmian, które od dawna planowałam
atena35 12:29, 25 maj 2015

Syla napisał(a)

Ja jestem odmiennego zdania ... Nie trzeba na nią długo czekać ... Jak dla mnie okres koniec kwietnia początek maja na pojawienie się kłosów to nie długi okres oczekiwania ... Jest tyle prac na wiosnę , ze ani się człowiek nie obejrzy a wszystko szaleje ale jeszcze dumam

To chyba dlatego, że w słońcu u ciebie???? Moje w półcieniu bardzo późno startują.
Sylwia, które konkretnie rozplenice masz? Modry u Ciebie widziałam, ja mówię o Helmen.

Myślę , że zamiast tych trzech kulek cisowych, które rosną w gabione posadzić 3 szt. graba w połączeniu z rozplenicą lub jeszcze inne drzewka ... myślę i nadal dumam

Ty co byś nie wydumała to ładne jest

Runianką jak najbardziej można zadarnić rodki Mam tak i to bardzo mi pasuje . Będzie pani zadowolona

Właśnie widziałam i dlatego upewniam się
Kuba 12:49, 25 maj 2015

Sylwia jeszcze podglądam co piszesz Tosi o runiance pod rh- bardzo by mi takie połączenie pasowało, ale ja mam tam słońce ale też linię kroplującą- myślisz że runianka dałaby radę?
Syla 12:54, 25 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
mimo, że w deszczu to i tak zdjęcia piękne.
Sylwia czy Ty masz jeszcze rozchodniki w brzozach, czy się ich pozbyłaś stamtąd?
Nova Zambla daje niezły spektakl, u siebie miałam mieć Polarisa albo Roseum Elegans, ale będąc w szkółce jakoś mnie NZ oczarowała najbardziej i kupiłam zamiast tamtych odmian, które od dawna planowałam

Skoro zrezygnowałaś z wymienionych a zakupiłaś NZ tzn . że ta odmiana ma moc ... Czaruje kolorem ... Uwielbiam

Rozchodniki z brzozowej przeniosłam na przeciwną stronę , bo mi w trawach czegoś brakowało a te były pod ręką ... Ale jak się rozrosną to przeniosę część na brzozową ... No i tak w koło macieju

Muszę Cię zlokalizować jak będę jechać po drodze ... Bo coś mi się wydaje , że wiem gdzie mieszkasz
malkul 12:56, 25 maj 2015

widzisz - dzis u ciebie sie czegos nauczyła, czegoś mi bardzo potrzebnego.
ja jestem zawsze prostolinijna i mówię: nei zgadzam się a ty mówisz: jestem odmiennego zdania.
od dziś będę też taka mądra i miła. i będę pisała: jestem odmiennego zdania. może mnie wreszcie polubią