Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dolina Tęczy 14:07, 30 kwi 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
No i uwieczniłam prace przy podmurowaniu skarpy
Na razie wyznaczyliśmy linię i Mąż ryje w glinie i równa poziomy, układając darń na miejsce.
Po majowym biwaku zrobi cementowy fundament i zacznie się zabawa z układaniem kamieni

Wypisz, wymaluj, tę samą robote robimy, tylko u mnie juz fundament wylany, ale wyglada podobnie
Nasz przydomowy ogródek 14:05, 30 kwi 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Zazdraszczam tego jałowca Wyglada super Jakie masz rh...piękne śa i zdrowiutkie..... aż dziw, ze w naszym klimacie i na naszych glebach tak ładnie Ci rośnie.

Aniu czytaj co mówią Magja i Bogdzia na temat Rh i się zastosuj do ich wskazówek.Tak wyglądały w tamtym roku w maju i wcale nie kwitły.

Kwaśna ziemia, podnieść wyżej i bezkory O czymś zapomniałam ???
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 13:49, 30 kwi 2012

Do góry
mam też pierwsze kwitnace tulipany

a na te jeszcze muszę poczekać

Odiśka równie zadowolona jak my z nowego zakupu - hamaka
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 13:45, 30 kwi 2012

Do góry
Świerki Conica wypuściły nowe przyrosty, tawuła ardensa śmiało ruszyła do przodu

grujecznik też już się zazielenił

posadziłam rozplenicę na "trawiastej" rabacie koło tarasu

jarząb koehnego będzie miał pierwsze kwiaty w moim ogrodzie

ale coś nie podoba mi się wygląd liści, nie zabardzo są zwinięte do dołu?

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 13:39, 30 kwi 2012

Do góry
A tak wyglądaja po posadzeniu rh:
zaczęły już kwitnąć

i jeszcze parę zdjęć wiosny w ogrodzie:
Kolorowe rabaty 13:38, 30 kwi 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Asc,żeby nie kalkować marudzę przez ten fryz !Jak baba ,stara baba !))))))))))

Nie kulkujesz...masz stożek

Jesteś przekonana,że o tej tui można tak powiedzieć ?))))))))))))))))))))

Na moje oko stożek jak marzenie Czego nie mozna powiedzieć o moich kulkach, że kulkowe
Moje roślinki 13:22, 30 kwi 2012

Do góry

Moje roślinki 13:21, 30 kwi 2012

Do góry

Moje roślinki 13:20, 30 kwi 2012

Do góry

Moje miejsce na ziemi ;) 13:12, 30 kwi 2012

Do góry
" brylantowo " ...

i z kwitnącą jabłonką ...

Cis - Taxus 12:57, 30 kwi 2012

Do góry
Witam

Mam dwa problemiki cisowe, gorąco prosze o radę.

Nr 1 - mam takiego rosochatego z twarzy podobnego do niczego cisa ( właściwie 2 egzemplarze, ale prawie identyko, więc pokazuje jednego z nich z przodu i z tyłu)
Czy można juz jakoś go przyciąc, w cokolwiek, byle nabrało formy, nawet za 100 lat, w tym przypadku jestem cierpliwa. Może na pniu go jakoś poprowadzić, bo ma coś jakby przewodnik główny.

Nr 2 - przez pomyłke i balagan w ogrodniczym dosadziłam do ekranu z cisa hicksii cisa hilli.Jak juz wiem, że to różne gatunki, to widze różnicę, bo wcześniej to nie bardzo. mam pytanie, czy jak podrosna i będą razem cięte, to będzie widać, że to nie to samo, czy jednak wysadzic hilli i wsadzić hicksii.

Bede wdzięczna za podpowiedzi.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/13/136286/original.jpg[/img] [img size=360x480]
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:45, 30 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dzisiejsze kaczeńce

A tu maluszek odłączył się od mamy i w przyszłym roku wypełni puste miejsce.

Kaczeńce boskie I ta ich wędrówka ...

Może to i dziwne, ale ja chyba wole takie widoki niz sztywne utrzymywane w ryzach ogrody Ale nie to ładne co ładne, tylko to co sie komu podoba ...
Nasz przydomowy ogródek 12:38, 30 kwi 2012

Do góry
W nawiązaniu do artykułu Danusi o kwitnących drzewkach - przedstawiam mojego "malusa" czyli jabłoń ozdobną . W tym roku przyciąłem ja bardzo i będę formował mniej więcej kulę.

ogrodoweimpresjejolki 12:09, 30 kwi 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Stół zmontowany Jutro rozpoczęcie sezonu grillowego

Taki stół też chcę mieć

Celinko, też długo czekałam na taki stół posiłkując się plastikowym ...
Ciężki jak c......, więc mam nadzieję, że nikt się na niego nie połasi !

Wczoraj był pierwszy raz nakryty i zastawiony 12 osób i luz Czyli jak trzeba to więcej się zmieści
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:05, 30 kwi 2012

Do góry
dokupiłam lawendy, bluszcze i szałwie omszoną i po co, jak juz mi sie nie chce nic robić

i znowu posiała się sosna, zostawiam ją niech rośnie, może ktoś kiedyś będzie chętny

te wszystkie fioletowe tulipany, muszę pogrupować w jedno miejsce, jak w waszych ogrodach

ten też fioletowy, ale jakiś koronkowy, też pójdzie do tej grupy
Ogród Dominiki 11:55, 30 kwi 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Dominiko niesamowite te przemiany to daje nadzieję że i u mnie kiedyś może być ładniej wzoru jakim jest Twój ogród pewnie nie dogonię

Domi a co rośnie na rabacie z latarnią? bo poznałam tylko bukszpany oczywiście, berberysy i chyba wiśnię.

Pięknie żurawki się prezentują przy kąciku z huśtawką. A foty tulipanów jak zwykle obłędne

Na tej fotce będzie lepiej widać całoroczne nasadzenia:

Największe drzewo na tej rabacie (z tyłu)to sosna czarna. To mniejsze po lewej to jodła koreańska. Pośrednie piętro to bukszpany, a od przodu berberysy "Green Carpet", kosodrzewiny, jałowce. Za jodłą koreańską rosną miskanty, jest też bordowy berberys, a teraz wiosną, gdy trawy są przycięte, białe tulipany.

Ta rabata ma taką długą odnogę widoczną na poniższej fotce:

Tutaj rośnie wiśnia piłkowana "Amanogawa" i żółty klon jesionolistny "Odessanum" podsadzone żółtymi miniaturowymi berberysami, są też 2 maleńkie thuje kuliste, jałowce o żółtych igłach.No i najprawdopodobniej te 3 kulki jeszcze tu wsadzę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:52, 30 kwi 2012

Do góry
świerk conica już prawie złoty

a ta niebieska

kalina ma duże pąki, ale jak zwykle już atakuje mszyca i znowu oprysk decisem

i znowu w tej donicy jest hortensja, tym razem białą, a nie czerwona
Dolina Tęczy 11:50, 30 kwi 2012

Do góry
popcarol - dzięki
Tego murka doczekać się nie mogę, bo w kąciku/zakolu pod bzem stanie kiedyś bujana ławeczka, a obok z murka będzie sobie spływać po kamyczkach woda..

Bujana ławka to temat rzeka - od lat szukam tej wymarzonej i niestety żadne dostępne w sprzedaży nie pasują mi do mojego ogrodu...mam jednak zdjęcie takiej wymarzonej i będę Męża gnębić

(zdjęcie pochodzi z mojego ulubionego bloga: http://countrystylechic.blogspot.com/ )

Nie podobają mi się też te typowe podpory drewniane - na krzyż - dlatego nie wiem czy nie zrobimy tak takiej solidnej pergoli na czterech nogach z ażurowym dachem (co daje znowu następne pole do wyobraźni )
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:34, 30 kwi 2012

Do góry
moja dokumentacja cd; może łatwiej dzięki temu będzie w następnych sezonach

wisterie szaleją, ciekawa jestem czy zakwitną

magnolia parasolowata, jeszcze tu pusto, bo rośliny młode i bardzo sucho, ciągle trzeba podlewać

a to chyba kokoryczka?

i sasanka, bardzo późno
W cieniu - zacieniona 11:28, 30 kwi 2012

Do góry
Haemanthus-Krasnokwiat Katarzyny- ma pączek.Ciekawe czy będzie tak duży jak w ubiegłym roku???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies