Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

KasiaWB 22:01, 18 cze 2012

Hej Karolciu,
odpiszę u Ciebie bo już muszę znikać
Oto moja szałwia w ubiegłym roku i to w środku lata ))) nie do poznania sadzonki miały po jednym kwiatostanie ) w przyszłym roku Twoje maluchy staną się buszem Pozdrowionka
popcorn 08:40, 19 cze 2012

Justynko używamy Decis - już się kończy, musimy znowu kupić... wiem że jeszcze Karate podobnie działa, o Twoim nie słyszałam - ale będę niedługo kupować więc dopytam!
Kasiu - cieszę się że tak szybko rośnie! niech rośnie - bo to tylko 2 sadzoneczki... ale kocimiętki własnej mam sporo Jupi!

Rano przeleciałam przez targ. Kupiłam sobie sporą sadzonkę niebieskiej pełnej ostróżki (nie mogłam się powstrzymać i sadzonkę kwitnącą ostrej papryki - czuszki. Ciekawe czy coś z niej wyrośnie

Znalazłam też metalowe wiadra - do hodowania pomidorów do góry nogami. Kupiłabym, 12 zł/sztuka, ale one są OLBRZYMIE!!! Nijak się mają do moich sadzoneczek pomidorków... coś mniejszego potrzebuję, taki walec najlepiej... ale skąd go wytrzasnąć... poszukam na allegro jeszcze...

Ostatnio sporo tłumaczę i łapię się na tym że rzeczowniki po polsku piszę czasem z dużej litery począwszy brr, jak w niemieckim No to do roboty...
popcorn 08:48, 19 cze 2012

Bingo!
http://allegro.pl/kwietnik-pojemnik-wiszaca-doniczka-rosiny-pomidory-i2421241135.html

Kupiłam właśnie 4 szt - po 1 dla Mamy i Teściowej i 2 dla mnie Tylko koszty wysyłki jakieś chore mają... i to nawet nie kurier
Juzia 09:06, 19 cze 2012

Link coś nie działa.

Magus to bardziej chyba na przędziorki, ale mszyce to chyba tym bardziej ubije . Tylko, że u nas ulewy w nocy i będę psikać i psikać....i psikać pewnie
popcorn 09:10, 19 cze 2012

Justynko poprawiłam - usunęłam znaczniki dodawane przez forum i zadziałało
U nas na szczęście nie padało, więc mam nadzieję oprysk zadziałał... dla czereśni za późno pewnie, ma strasznie poskręcane i zniekształcone świeże gałązki i liście No nic, trzymam kciuki, też za Twoje roślinki!
ell 09:13, 19 cze 2012

Karola to ty kupiłaś te 6 szt
popcorn 09:19, 19 cze 2012

Elu ja "tylko" cztery Ktos wczesniej licytowal i kupil 2 Mam nadzieje ze to zda egzamin... wiaderka super, ale za wielkie, mniejszych brak, pan mowi ze nie produkuja mniejszych...
Juzia 09:22, 19 cze 2012

No rzeczywiście przesyłka droga!

popcorn 09:23, 19 cze 2012

Za 4 szt wysyłka 28 zl... chyba oszaleli... paczka nie kosztuje wiecej niz 11... wplacilam im 13 i pewnie sie bedziemy kopsac Zlodziejskie firmy
Juzia 09:27, 19 cze 2012

A w kwiaciarniach patrzyłaś?
Takie małe wiaderka - osłonki może mają