Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje poletko 13:11, 29 maj 2012

Do góry
Pięknie!!!
Moje poletko 13:02, 29 maj 2012

Do góry
Wczesnym popołudniem witam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:43, 29 maj 2012

Do góry
Pooglądałam -nadrobiłam zaległości,pięknie... i moja ulubiona fotka
Pszczelarnia 12:25, 29 maj 2012

Do góry
Joku napisał(a)

Moje ulubione.
Moje też,przepiękne.Pozdrawiam serdecznie.
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:19, 29 maj 2012

Do góry
na większej widać jeszcze brzydkie liście tulipanów, ale chyba już dziś je obetnę...(w sumie prawie zaschły, czy jeszcze powinnam poczekać?)

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:18, 29 maj 2012

Do góry
nigdy dzikich nie widziałam! Może to bodziszki? U nas dzikich pełno - trochę podobne Ale spytaj kogoś bardziej doświadczonego - ja pojęcia nie mam!

Rabata z rh - 2 dead, załatwiłam zbyt dużą dawką nawozu Ten na kiju też ledwo ledwo - kilka pączkó jeszcze żywych, ale nie wiem czy przeżyje... podlewam za radą Bogdzi...

Ale kwitną - te które nawóz przeżyły!

Zurawkom tam dobrze - ale jak się bluszcz rozpełznie to przesadzę je na żurawkową rabatę od wschodu:

To jedyna żółta która dobrze sobie radzi - reszta maleńka Do przesadzenia do tych maleńkich żótych:

Hosty zostają, choć też za blisko...

Hemerocalis Stella d'Oro kwitnie
- najwcześniejszy jest, mam inne, większe - na rabacie frontowej ze żwirkiem, pomarańczowe, ale dopiero w pączkach:

Moje roślinki 12:14, 29 maj 2012

Do góry
Jaka smaczna fotka!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:11, 29 maj 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Oj widać, że Wam fajnie tam było

a najlepsze jest to, że popaczcie jak Danusia nas rozstawiła - wcześniej nie wiedziałem o co chodzi, że Ewa na prawo, a ja na lewo - a to pod kolor czosnków!!! Ewa stwierdziła, że Danusia nawet z ludzi kompozycje umie robić

Piękna ta kompozycja! Danusia ma podejście i do kwiatów i do ludzi Mówiłam już: Czarodziejka!

to zdjęcie jest cudne!!! kolorystyka fantastyczna, nawet Danusi okulary złapały odpowiedni kolor od słoneczka
Ania z zielonego wzgórza :-) 12:10, 29 maj 2012

Do góry
Ania napisał(a)
A tutaj kilka świeżych z wiosennego obchodu , zaczynają już w pełni pokazywać się kolory, takie świeże wiosenne ...

Ania, mogę tu upchnąć gdzieś mój leżak? Szturchnij mnie tak gdzieś w nd po południu, żebym wstała
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:09, 29 maj 2012

Do góry
a tu spojrzenie na różanki - i ławeczkę pomiędzy - szerszym kadrem - specjalnie dla Any_art

Mój kawałek raju 12:08, 29 maj 2012

Do góry
Piękna fotka ...z ogrodniczką w tle. U mnie jeszcze zielone,ale dzięki Twoim sugestiom też mam swoje jagódki,czekam aż się rozrosną,Twoje są olbrzymie...
Ania z zielonego wzgórza :-) 12:05, 29 maj 2012

Do góry
Ania napisał(a)
i kilka donic ... miłość do bieli i niebieskiego jeszcze mi nie przeszła

Ania, to zestawienie jest przepiękne!!!!!!!!!!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:59, 29 maj 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Moje bodziszki

Agnieszko, pięknie wyglądają z tymi paprociami.

Agnieszko - jeśli chodzi o basen, to pewnie warto by zrobić mu miejsce docelowe z jakąś podkładką, bo jeśli postawisz na trawie, to raczej niewiele z niej zostanie. Chyba, że dosiejesz potem w tym miejscu, poza sezonem basenowym? Chcesz go na dłużej czy tylko na lato?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:50, 29 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Może to nie zdjęcia z Chelsea, ale aktualne Cieszę się, bo zamówiony przeze mnie bukiet na sobotę jest śliczny

Piękny....śliczny kolor. Delikatny.
Sebastian - coś dla siebie przywiozłeś z Chelsea?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:49, 29 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
zachwycający miłorząb

Rzeczywiście, jest piękny. I ja dołączam do pytań dziewczyn - co z wynikami konkursu?
Kolorowy ogród na piasku 11:48, 29 maj 2012

Do góry
viva napisał(a)
Kupiłam sobie też takie cudo, będzie pełnił rolę solitera na rabacie przy kamieniach

Viva,
Przeczytałam właśnie Twój wątek - masz przepiękny ogród. Strasznie mi się podoba. Zabieram leżak i wpraszam się na dłużej

Mam pytanie odnośnie tego cudeńka, to jest byk? Która odmiana?
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:46, 29 maj 2012

Do góry
Mira - dajesz mi nadzieję Oby i tak bylo u mnie!

Na drugiej różance tuż tuż przed rozkwitnięciem jest Pastella, pąki są już pełne i wręcz czekają na rozwinięcie

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:35, 29 maj 2012

Do góry
Jolu, trzymam Cię za słowo

A teraz moja ślicznotka, pierwsza rozkwitająca róża w różanym zakątku - Cottage Rose o bajecznym slodkim zapachu

I jej sąsiadka Mrs. John Laing

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:25, 29 maj 2012

Do góry
Wykopałam wczoraj z ogródka rodziców wielką trzmielinę dwukolorową (bialo-zieloną). Mama chciała ją spisać na wygnanie, bo za wielka urosła i w tym kącie ma zaplanowane coś innego, ja chciałam zrobić sadzonki z pędów, ale znając odsetek ukorzenionych przeze mnie roślinek (oj marny) postanowiłam wziąć całość do siebie zobaczymy, czy przeżyje przeprowadzkę, dziś ją posadziłam...

popołudniu odbędzie się uroczyste i radykalne przycięcie w kulkę, z obciętych galązek zrobię te sadzoneczki, ale powtykam je od razu u gołych stóp tejgo krzaczka, może uda się ją trochę zagęścić od dołu...

jak myślicie, uda się? będzie coś z niej jeszcze? Ma z 15 lat, nigdy chyba nie była cięta...ma prawie dwa metry teraz "wzrostu"...

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:12, 29 maj 2012

Do góry
Ah, mam nowe zadanie - muszę gdzieś postawić basen w ogrodzie. W tamtym roku był na tarasie, ale teraz już go tu nie chcę, bo się ruszyć nie można. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba ma ok. 3,60 średnicy. Widziałam, że niektórzy mają takie wgłębniki lub coś niby plaża. Tu jest przykłąd https://www.ogrodowisko.pl/watek/1729-lece-w-kulki?page=82 Ten oczywiście zbyt śliczny do mojego ogrodu, ale myślę jak zaaranżować to "kółko" pod basen, żeby przed i po sezonie też coś z tego było.
Najbardziej pasowałby gdzieś tu, ale zepsuje wtedy kompozycję ta niebieska plama.

Może zawinąć ten szpaler drzewek i otoczyć tą plażę (wersja niżej)
Albo zrobić "wykusz" w szpalerze w tej wersji wyżej

Jakieś pomysły?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies