Małgosiu, myślę że 2 lata, to już czas na zmianę ich miejsca i selekcję cebulek. Trochę to znowu dodatkowej pracy, ale podręczniki (a teraz net) tak radzą).
Tak a pro pos to zastanawiam się czy ktoś jeszcze szpera po książkach, czy wszyscy tylko wiedzy szukają w necie? Ja uwielbiam szelest kartek, dotyk dobrego papieru, zapach farby drukarskiej, ...
Też mam taką, a raczej miałam... Po dwóch latach intensywnego użytkowania nie wygląda już tak lśniąco-błyszcząco, w ogóle nie wygląda
Miłego taczkowania
Wszystkiego co sobie wymarzysz najlepszego, najpiękniejszego, najwspanialszego i w ogrodzie i w reszcie "życia" niech Ci się spełni!!! Ślę najszczersze, z samego serducha życzenia imieninowe Marzenko !!! Duuuuużo buzioli!
Maju, za kilka lat też będziesz miała las tulipanów, ja mam swój ogród 30 lat, po takim czasie to wszystkiego mi się na mnożyło, gdyby nie zmarzły to byłby las hiacyntów i żonkili ale będzie jeszcze las irysów i liliowców. Tego też mi narosło, mam nadzieję że te kwiaty też lubisz.
Aniu, widziałem w Twoim wątki że fotografowałaś super księżyc, ja też zrobiłem. W ogóle to lubię się gapić w niebo i nie raz coś się znajdzie. Mam sporo fotek, księżyc to mój ulubiony model, ale mam też marsa, wenus, i jowisza z czterema księżycami.
Haniu, znalazłem również Twoje wierszyki, dobre są, naprawdę, pisz więcej.
U mnie ranek zimny, ale 4 na plusie, od dzisiaj ma być upał.
Aniu i tego Ci życzę,U mnie jeszcze chmury na horyzoncie,ale zapowiedź dobrego dnia jest.Może zaryzykuje wyjazd?
+ 10 na termometrze,bez wiatru......Oby sie sprawdziło.... Dobra pogoda na prace w szklarence.
Upragnionego ciepła wszystkim na dzień dzisiejszy.
Połączenie doskonałe. Czy to kłosówka, ta świeżo zakupiona?
Tak, to ten najnowszy zakup: kłosówka miękka. Trochę gęsto ją posadziłam, ale ma tworzyć małe kępki, więc jeśli zacznie się mocniej rozrastać, to część przesadzę w inne miejsce.
Najprostsze rozwiązanie jakie przyszło mi do głowy..... tylko rabatę trzeba będzie powiekszyć (trzeba liczyć 1,5 na jednego RH)
Od tyłu:
Miskant
RH jakis taki do metra wysokości(białe: Birigitte, Casanova,Simona,Edelweiss, Marietta, fiolet- Azurro, Rasputin, Roseum Elegans )
Hakonechloa
z boku Pinus mugo Mops
Gosiu jutro dokladnie sprawdze nazwe azali na etykiecie to napisze jakie mam
Aniu, a ty masz dziś urodziny?
A ja nic nie wiem! Kochana życzę szczęścia, bo jak jest szczęście to jest zdrówko, pieniądze, pogoda, hart ducha, radość i miłość, wiele wiele szczęścia
Najprostsze rozwiązanie jakie przyszło mi do głowy..... tylko rabatę trzeba będzie powiekszyć (trzeba liczyć 1,5 na jednego RH)
Od tyłu:
Miskant
RH jakis taki do metra wysokości(białe: Birigitte, Casanova,Simona,Edelweiss, Marietta, fiolet- Azurro, Rasputin, Roseum Elegans )
Hakonechloa
z boku Pinus mugo Mops
Mój Boże!!! zaglądam na swoj wątek i skacze z radości i zachwytu jestem przeszczęśliwa Małgosiu nie wierze własnym oczom to jest cudo co zrobiłaś, podoba mi się ta wizualizacja w 100000% i mam zamiar się dostosować <hura> buziaki dla CIebie zrobiłaś mi ogromną niespodziankę DZIĘKUJE
Tinka chyba chciała zobaczyć truskawki Elen, oto one kupiłam 6 sztuk, dwie dostała moja "duża" sąsiadeczka
druga sprawa nie kupować w tym sklepie , sadzonki suche, pomylone rośliny zamówiłam irysa i zamiast kłącza wcisnęli mi cebulkę chyba od irysa, twierdząc,że nie u nich kupowałam, nie uznają reklamacji nie warto sobie nimi zawracać głowy http://allegro.pl/show_item.php?item=2257637293
Ale jeszcze utwierdż mnie w decyzji - mogą byc te conici?
Dodam, że dobrze rosną , nie podmarzaja wcale, mąz o nie dba i robi opryski przciwko szkodnikom
Z ulokowaniem buka nie byłoby raczej problemu jak i świerków też,
mam też do wysadzenia z łezki z podjazdu takie gniazdka, które już tam są za duże, te zielone
Aniu, a ty masz dziś urodziny?
A ja nic nie wiem! Kochana życzę szczęścia, bo jak jest szczęście to jest zdrówko, pieniądze, pogoda, hart ducha, radość i miłość, wiele wiele szczęścia
Wyczytałam, że obecnie powszechnie przyjmuje się, że istnieją dwa wizualnie identyczne gatunki. Euchloe crameri w Europie Zachodniej i Euchloe ausonides w Europie Wschodniej.
Dziękuję bardzo Danusiu za info
Jeszcze takiego cuda nie miałam w moim ogrodzie, chociaż w zeszłym roku przyleciało takie coś małe- jak koliber i identycznie machało skrzydełkami. Póżniej wyczytałam że to gatunek ćmy dziennej - rewelacja, chyba zacznę fotografować motyle i nie tylko - na domu mam 5 gniazd ptaków i codzienny poranek jest jak balsam na serce, tak pięknie śpiewają