Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z potrzeby piękna... 08:26, 26 kwi 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Witaj Zuzanko,
też jesteś nowa...
Przeleciałam wątek...oj szykuje piękny ogród patrząc po rozmiarach roślin, ja sadziłam malutkie...
Miałam w planach spirale do przedogródka, potrzebowałam dwóch,ale bałam się czy nie przedobrze...,a cena mi pomogła wybrać .
Spirala to zapewne tuja szmaragd, one najczęściej dostępne

moja tujka bedzie na tej ścianie obok wykusza i tylko jedna - taki akcent na tle białej ściany

tylko nie wiem co po bokach i do wykopania są te na zdjeciu

ogrodoweimpresjejolki 08:25, 26 kwi 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Moje tulipany maja dopiero 2 lata to chyba za wcześnie jeszcze na wykopanie?Jesienią dokupię i dosadzę do tych,które rosna,bedzie gęściej troche.

Małgosiu, myślę że 2 lata, to już czas na zmianę ich miejsca i selekcję cebulek. Trochę to znowu dodatkowej pracy, ale podręczniki (a teraz net) tak radzą).

Tak a pro pos to zastanawiam się czy ktoś jeszcze szpera po książkach, czy wszyscy tylko wiedzy szukają w necie? Ja uwielbiam szelest kartek, dotyk dobrego papieru, zapach farby drukarskiej, ...

Ogród Sylwii od początku :) 08:17, 26 kwi 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Też mam taką, a raczej miałam... Po dwóch latach intensywnego użytkowania nie wygląda już tak lśniąco-błyszcząco, w ogóle nie wygląda
Miłego taczkowania
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:09, 26 kwi 2012

Do góry
Wszystkiego co sobie wymarzysz najlepszego, najpiękniejszego, najwspanialszego i w ogrodzie i w reszcie "życia" niech Ci się spełni!!! Ślę najszczersze, z samego serducha życzenia imieninowe Marzenko !!! Duuuuużo buzioli!
Pobojowisko czas zmian 07:40, 26 kwi 2012

Do góry

Ogród z perspektywą na przyszłość 07:27, 26 kwi 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Wrzucam obiecane fotki z brac brukarskich. Jeszcze bruk jest brudny od piasku i nie ma jeszcze efektu. Poza tym wokół bałagan.

Moniko, napisz, proszę co to za bruk i z jakiej firmy?

Dominiko, to Lido melanż zimowy firmy Pozbruk
Mój jesienny ogród 07:19, 26 kwi 2012

Do góry
Maju, za kilka lat też będziesz miała las tulipanów, ja mam swój ogród 30 lat, po takim czasie to wszystkiego mi się na mnożyło, gdyby nie zmarzły to byłby las hiacyntów i żonkili ale będzie jeszcze las irysów i liliowców. Tego też mi narosło, mam nadzieję że te kwiaty też lubisz.
Aniu, widziałem w Twoim wątki że fotografowałaś super księżyc, ja też zrobiłem. W ogóle to lubię się gapić w niebo i nie raz coś się znajdzie. Mam sporo fotek, księżyc to mój ulubiony model, ale mam też marsa, wenus, i jowisza z czterema księżycami.
Haniu, znalazłem również Twoje wierszyki, dobre są, naprawdę, pisz więcej.
U mnie ranek zimny, ale 4 na plusie, od dzisiaj ma być upał.
Ogródek Hanusi po zimie 07:17, 26 kwi 2012

Do góry
Aniu i tego Ci życzę,U mnie jeszcze chmury na horyzoncie,ale zapowiedź dobrego dnia jest.Może zaryzykuje wyjazd?
+ 10 na termometrze,bez wiatru......Oby sie sprawdziło.... Dobra pogoda na prace w szklarence.

Upragnionego ciepła wszystkim na dzień dzisiejszy.
Ogród z perspektywą na przyszłość 05:48, 26 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Wrzucam obiecane fotki z brac brukarskich. Jeszcze bruk jest brudny od piasku i nie ma jeszcze efektu. Poza tym wokół bałagan.

Moniko, napisz, proszę co to za bruk i z jakiej firmy?
Ogród Dominiki 05:37, 26 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Połączenie doskonałe. Czy to kłosówka, ta świeżo zakupiona?

Tak, to ten najnowszy zakup: kłosówka miękka. Trochę gęsto ją posadziłam, ale ma tworzyć małe kępki, więc jeśli zacznie się mocniej rozrastać, to część przesadzę w inne miejsce.
Wiosenne rewolucje w "Paulinowym ogrodzie" 00:52, 26 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Najprostsze rozwiązanie jakie przyszło mi do głowy..... tylko rabatę trzeba będzie powiekszyć (trzeba liczyć 1,5 na jednego RH)

Od tyłu:
Miskant
RH jakis taki do metra wysokości(białe: Birigitte, Casanova,Simona,Edelweiss, Marietta, fiolet- Azurro, Rasputin, Roseum Elegans )
Hakonechloa
z boku Pinus mugo Mops

Gosiu jutro dokladnie sprawdze nazwe azali na etykiecie to napisze jakie mam
Mój kawałek raju 00:12, 26 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aniu, a ty masz dziś urodziny?
A ja nic nie wiem! Kochana życzę szczęścia, bo jak jest szczęście to jest zdrówko, pieniądze, pogoda, hart ducha, radość i miłość, wiele wiele szczęścia

Tak wypadło Irciu dziękuję za pamięć http://www.youtube.com/watch?v=qfHh9SlWozc
Mój kawałek raju 00:12, 26 kwi 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Aniu, jeszcze zdążyłam...
Serdeczne życzenia urodzinowe...zdrówka, humoru, radości...
espacially for You...Snow Love

Aniu dziękuję bardzo za te specialite zawsze myślałam,że nazywa się kaukaski http://www.youtube.com/watch?v=qfHh9SlWozc
Wiosenne rewolucje w "Paulinowym ogrodzie" 23:56, 25 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Najprostsze rozwiązanie jakie przyszło mi do głowy..... tylko rabatę trzeba będzie powiekszyć (trzeba liczyć 1,5 na jednego RH)

Od tyłu:
Miskant
RH jakis taki do metra wysokości(białe: Birigitte, Casanova,Simona,Edelweiss, Marietta, fiolet- Azurro, Rasputin, Roseum Elegans )
Hakonechloa
z boku Pinus mugo Mops

Mój Boże!!! zaglądam na swoj wątek i skacze z radości i zachwytu jestem przeszczęśliwa Małgosiu nie wierze własnym oczom to jest cudo co zrobiłaś, podoba mi się ta wizualizacja w 100000% i mam zamiar się dostosować <hura> buziaki dla CIebie zrobiłaś mi ogromną niespodziankę DZIĘKUJE
Zakupy przez internet 23:47, 25 kwi 2012

Do góry
Tinka chyba chciała zobaczyć truskawki Elen, oto one kupiłam 6 sztuk, dwie dostała moja "duża" sąsiadeczka

druga sprawa nie kupować w tym sklepie , sadzonki suche, pomylone rośliny zamówiłam irysa i zamiast kłącza wcisnęli mi cebulkę chyba od irysa, twierdząc,że nie u nich kupowałam, nie uznają reklamacji nie warto sobie nimi zawracać głowy http://allegro.pl/show_item.php?item=2257637293
Ogród do poprawki :) 23:47, 25 kwi 2012

Do góry
Ale jeszcze utwierdż mnie w decyzji - mogą byc te conici?
Dodam, że dobrze rosną , nie podmarzaja wcale, mąz o nie dba i robi opryski przciwko szkodnikom

Z ulokowaniem buka nie byłoby raczej problemu jak i świerków też,
mam też do wysadzenia z łezki z podjazdu takie gniazdka, które już tam są za duże, te zielone
Mój kawałek raju 23:45, 25 kwi 2012

Do góry
Aniu, a ty masz dziś urodziny?
A ja nic nie wiem! Kochana życzę szczęścia, bo jak jest szczęście to jest zdrówko, pieniądze, pogoda, hart ducha, radość i miłość, wiele wiele szczęścia
Ogród Dominiki 23:42, 25 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Połączenie doskonałe. Czy to kłosówka, ta świeżo zakupiona?

też jestem ciekawy, co to za trawka ładna? zimuje bez problemu?
Mój kawałek raju 23:39, 25 kwi 2012

Do góry
Aniu, jeszcze zdążyłam...
Serdeczne życzenia urodzinowe...zdrówka, humoru, radości...
espacially for You...Snow Love
Ogród na Cedrowej 23:38, 25 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A to cudo w powiększeniu, może ktoś wie co to za motyl ? , bo mój atlas go nie ogarnia

Myślę, że to ten a nazywa się Euchloe crameri

Zdjęcia tego motyla

Wyczytałam, że obecnie powszechnie przyjmuje się, że istnieją dwa wizualnie identyczne gatunki. Euchloe crameri w Europie Zachodniej i Euchloe ausonides w Europie Wschodniej.

Dziękuję bardzo Danusiu za info
Jeszcze takiego cuda nie miałam w moim ogrodzie, chociaż w zeszłym roku przyleciało takie coś małe- jak koliber i identycznie machało skrzydełkami. Póżniej wyczytałam że to gatunek ćmy dziennej - rewelacja, chyba zacznę fotografować motyle i nie tylko - na domu mam 5 gniazd ptaków i codzienny poranek jest jak balsam na serce, tak pięknie śpiewają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies