O, co ja wdzę, dmuszka widzę! przy żółtym liliowcu, nie wyrzucaj go, zatrzymaj go na nasionka, Trzy razy teraz siałem i nic. Chcę się zapisać na nasiona b. ostróżki. Biały powojnik piękny, kwiaty chyba ma duże, co? Na koniec, mam pytanie czym jedziesz do ASC. U mnie całą noc leje zaraz idę zobaczyć czy nie narozrabiało. A jeszcze mi się przypomniało. Jak już Marta wspomina o winie to masz u siebie dobre winogronka? Ja żadnych ciągot do nałogów nie posiadam, więc jakąś produkcję spokojnie mogą zacząć. Posłuchałem trochę wczoraj szczególnie Священная Война robi wrażenie. Miłego dzionka z deszczem, Ci życzę.
Robert dmuszki wywaliłam jesienią, bo podobnież nie zimują a ten przy O'ro wykiełkował też byłam zaskoczona w tamtym roku miałam chyba 4 kępyoki zapiszę b. ostróżka tak powojnik ma duże kwiaty, co do winogron, ciemne winogrono bardzo zimą ucierpiało odbiło z jednej odnogi , reszta uschnięta, kret podkopał korzenie a mróz dokończył,a w tamtym roku tak wyglądało, okno na tarasie było całe w gronach, już go nie ma , także będzie może trochę winogron, ale tylko dla siebie
Barkarole - CUDOWNA...
Reszty nie wymieniam.... ale wszystko cudne z wyjątkeij tej brzydkeij rudbekii, którą też mam.....
U mnie leje od tygodnia..... paskudnie..najpierw zimno...potem moko... tylko ślimaki sie cieszą... i powoli zaczynaja siępojawiać pierwsze komary..po tym opadach (na dole teren zalewowe)..wiec znó się namnożą..a tak było fajnie..
No jestem podlewałam do 22.38 bo sucho i twarda ziemia w niektórych miejscach jak skała, nie mogłam skończyć sadzić bratków, myślałam ,że złamie mi się haczka, a codziennie się podlewa nie ma to jak deszcz róże wszystkie ruszyły oprócz Chopinów, te jeszcze nie mają zamiaru kwitnąć następny bodziszek rozkwitł czosnek Barkarola a jak ona pachnie