Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:56, 26 sie 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Tak płakałam nad zawijaskiem ...bo to był taki mój zawijasek (pamiętasz wtopę ze zdjęciem , o mały włos ze wstydu chciałam uciekać z forum )
Ale teraz patrząc na zjawiskową myślę że jest cudowna ...chociaż mój sentyment do zawijaska pozostał

oj tam zawijasowa, nie wiem czy widziałaś jakie nieperfekcyjne miejsca pokazałam ???? żeby nie było specjalnie dla Ciebie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:54, 26 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ana. pisałaś, że chciałabyś mieć warzywnik i sad ale pisałaś, że nie ma miejsca. Ja sobie przypominam.
A ja chcę łan hortensji i też nie mam miejsca. Ach, te ograniczenia.

Ewo z jednej strony sobie tam marzę (bo czym byłoby życie bez marzeń), ale z drugiej strony cieszę się tym co mam jeszcze 5 lat temu mieszkałam w bloku i nie myślałam o domu, splot różnych wydarzeń spowodował, że 23.12.2009 obejrzeliśmy ten dom a w styczniu 2010 go kupiliśmy Wtedy działka wydawała nam się duża hahahah dzisiaj już nie koniecznie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:49, 26 sie 2014

Do góry
Kochani odniosę się do wszystkich by nie produkować postów Dziękuję za uznanie biłam się sama ze sobą bo z jednej strony żal mi było mojej pierwszej rabaty a z drugiej strony wkurzała mnie na maksa.
Musiałam dokonać kompromisu w postaci klona który musiał zostać na rabacie i wyszło co wyszło. Brałam tez pod uwagę przedpłocie i umbry które zasłonią mi okno w kuchni. Linie kombinowałam z różnych perspektyw by grały z tym co po drugiej stronie i z wykorzystaniem tego co już było... Nie wpomnę, że bukszpany i coniki przesadzałam kilka razy i to w najmniej korzystnym okresie... wszystkie się przyjęły

Wczoraj byłam umarta bo po południu przyjechały kamyczki, miało być troszeczkę na rabatę przed domem i przedpłocie... i sypnęło się Panu 4 tony...
Na ulicy leżała wieeeeelka hałda kamyków, musiałam przewieść to co na rabatę a resztę rozgarnąć na ulicy... tym sposobem prawie cała droga na całej długości naszej działki jest wysypana grubą warstwą kamykami...
Jak M wrócił po 20 to stwierdził, że ładnie to wygląda, a ja ledwo żyłam
Ogród z lustrem 10:34, 26 sie 2014

Do góry
ech pięknie popatrzeć na taki porządeczek...
no cóż Danusiu począć taka bez litości jędza jestem, ale fajnie że mnie rozumiesz z tym sadem...
U BusyBee w ogródku... 09:35, 26 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
kochana powiem Cie że miałam trzmielinę, posadziłam ją w 2011, wiosną 2012 wycięłam bo zmarzła. ok zima była mroźna. Moja sąsiadka posadziła w tamtym roku 2szt, zima niby łagodna była chociaż u nas pare dni było z - grubo powyżej 20
obie trzmieliny jej padły. Podobają mi się trzmieliny ale nie ryzykowałabym jednak...
Co do traw to gracilimus jest duży u mnie w tej chwili ma delikatnie powyżej 2m, ale jest fontannowy. Zebrinus ma niecałe 2 m, jest wyprostowany. Obok zebrinusa mam też giraffe , kolor podobny do zebrinusa tylko paski inne takie bardziej łatki jak u żyrafki w tej chwili ma około 2,2- 2,3. Jedyny feler to że delikatnie sie rozkłada przy silnym wietrze. Własnie ją obwiązałam troszeczkę sznurkiem bo M przeszkadzała jak robił przy wiacie

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Anetko. Przyjdę jeszcze do Ciebie zobaczyć tą giraffe U mnie w centrach jej nie widziałam, ale wielkość mnie kusi
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:25, 26 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kasiu - kochamy wszytko co kwitnie... narzekamy na to czy tamto...ale jak już zakwitnie to złość mija...

bo takie różanki z czerwca... nawet trudno sie gniewać, że kłują że chorują... i takie tam.. na zmniejszonym foto słąbo widać.. ale to był czad

święte słowa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:22, 26 sie 2014

Do góry
Irenko to kiedy ten wielki dzień bo chyba przeoczyłam ?

Spotkanie cudne, ale inne być nie mogło. Jako, że czytałam po łebkach kilkanaście stron wstecz (auć) to nie wiem o co chodzi z 8 ogrodami?
Przecudne hortki na fotce z Danusią i chyba się jeszcze nie przebarwiają?
U BusyBee w ogródku... 07:18, 26 sie 2014

Do góry
kochana powiem Cie że miałam trzmielinę, posadziłam ją w 2011, wiosną 2012 wycięłam bo zmarzła. ok zima była mroźna. Moja sąsiadka posadziła w tamtym roku 2szt, zima niby łagodna była chociaż u nas pare dni było z - grubo powyżej 20
obie trzmieliny jej padły. Podobają mi się trzmieliny ale nie ryzykowałabym jednak...
Co do traw to gracilimus jest duży u mnie w tej chwili ma delikatnie powyżej 2m, ale jest fontannowy. Zebrinus ma niecałe 2 m, jest wyprostowany. Obok zebrinusa mam też giraffe , kolor podobny do zebrinusa tylko paski inne takie bardziej łatki jak u żyrafki w tej chwili ma około 2,2- 2,3. Jedyny feler to że delikatnie sie rozkłada przy silnym wietrze. Własnie ją obwiązałam troszeczkę sznurkiem bo M przeszkadzała jak robił przy wiacie
Ogród niby nowoczesny ale... 07:08, 26 sie 2014

Do góry
jakoś trudno uwierzyć w to Twoje lenistwo dawaj graby!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:28, 25 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
urobiona jestem po stopy ale muszę napisać...
Sebek na imeretyre to Ty pójdziesz w wieku 67lat nawet dla mnie to jeszcze kawał czasu a co dopiero dla Ciebie... buksy się zrosną zanim mgr zostaniesz

Tiaaa, to dopiero będzie wyzwanie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 25 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
wszystko przeczytałam jutro coś mądrego napisze bo dzisiaj jestem umarta...

To jak odpoczniesz to napisz mi proszę o miskantach.

Wiem, że ML jest piękny, bo mam- ale tak około 150 cm ma u mnie. Potrzebuję wyższe, więc kupiłam 2 gracki- liczę, że będą wyższe- tak około 180- mam rację? Ale potrzebuję jeszcze ze 2 takie wysokie i myślę o zebrinusach....
Czy one będą takie jak gracki? A może coś innego, ale musi być jasna zieleń...
Pozdrówki Ana
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:14, 25 sie 2014

Do góry
wszystko przeczytałam jutro coś mądrego napisze bo dzisiaj jestem umarta...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:13, 25 sie 2014

Do góry
urobiona jestem po stopy ale muszę napisać...
Sebek na imeretyre to Ty pójdziesz w wieku 67lat nawet dla mnie to jeszcze kawał czasu a co dopiero dla Ciebie... buksy się zrosną zanim mgr zostaniesz
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:40, 25 sie 2014
Do góry
witam sie w twoim wątku od jakiegoś czasu podgladam obrazki

ale przychodze od Marzenki z pytaniem o malinówke, bo nie udolna jestem

eee_taam napisał(a)

to jak tą malinówkę zrobić ?
taki prosty przepis znalazłam

1kg malin zasypac 0,5kg cukru - 2-3 oczekać potem zalac 0,5 l spirytusu , na 6 tygodni zostawic, przecedzić i zostawic na dojrzewanie

ana_art napisał(a)
ja tak robiłam i wyszła dobra malinóweczka

no i zasypałam te maliny w słoiku ..i zrobił sie ferment ... wywaliłam na kompost ..masakra jakaś... co mam zrobic zeby maliny pusciły sok bez gotowania słoika?
w zyciu nie robiłam malinówki..nawet nie piłam
Ogród z lustrem 20:08, 25 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
nigdy nie myślałam że to kiedykolwiek napiszę, ale chciałabym mieć warzywnik i sad

Ana, błagam, miej litość kobieto

Też chcę mieć warzywnik i sad i dereń, dużo derenia owocującego
Przedogródek z lawendami 18:22, 25 sie 2014

Do góry
Poszukaj w Danusiowych artykułach i Ana_art ma u siebie piwonie. Może się czego dowiesz od mocniejszych głów.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:15, 25 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Waldek masz swój wątek? chętnie bym Cię poczytała

Nie Ana. Nie mam.
Wiąże się to z tym, że pracuję od godz 20-tej do 6-tej.
Do godz 14-tej dnia następnego odpoczywam.
Pozostałe sześc godzin mam dla siebie, rodziny, ogródka i forum.
To zbyt mało, aby prowadzić swój wątek ogrodowy i nie pozostawiać gości samych na długie dnie.
Czas na forum poświęcam w wątkach dotyczących porad ogrodowych.
Tam większość postów dla mojej wiarygodności przypieczętowana jest fotkami z mojego skromnego w trakcie całkowitej metamorfozy ogrodu.
Ogród z lustrem 14:55, 25 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
nigdy nie myślałam że to kiedykolwiek napiszę, ale chciałabym mieć warzywnik i sad

nigdy nie mów nigdy

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:41, 25 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
super, cieszę się. Miałam na nią chyba 100 pomysłów, ciągle zmieniałam, wyszło jak widać

oj widać, widać prześlicznie!!! utalentowana kobitka jesteś, Ana
cieplutkie pozdrówka zostawiam
Pszczelarnia 13:23, 25 sie 2014

Do góry
Ewa tak to już jest czasami chciałoby się, a trudno to przeskoczyć... wokół mnie dwie puste działki ale zgody brak... takie życie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies