Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Mój mały raj na ziemi :) 21:05, 27 wrz 2012

Do góry
Justi
ja pobuszuję u Ciebie jutro, dzisiaj już padam .....

Bogdziu

RH w donicy tylko tymczasowo, aby nie stała pusta....
a przepis już dałam
i dziękuję, że zaglądzasz !

Bogda,

nie, na razie pozbierałam z Franiem jabłuszka rajskie, kasztany, zołędzie, orzechy....
może (?) w sobotę się uda zrobić wianek, bo czas najwyższy ! ale nie wiem, sobota cała już zaplanowana....

Joaska,

zaglądasz i nic nie mówisz ... ?
ja zajęta, zabiegana, zaglądam w pośpiechu i nie wszędzie.....
cieszę się, że podoba Ci się fotka - kompozycja pod sosną
pozdrawiam!

Mój mały raj na ziemi :) 22:18, 26 wrz 2012

Do góry
Już zrobiłaś wianek?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:21, 26 wrz 2012

Do góry
Ana, pogoda przepiękna, to fakt ! ja poszłam na spacer z młodym, poszukać orzechów, kasztanów, rajskich jabłuszek...itd.... na jesienny wianek cudnie jest i ciepło, a ja nie mam co robić w ogrodzie !!! szok...
Ogród Magdalenka 22:26, 24 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madziu lawenda taka jak była być musi ... jakoś musisz się z nią dogadać bo ta lawenda u Ciebie to oczywista oczywistość jak noc po dniu ... ścinałam mocno krzaczki i pięknie odrastały ... w tym roku jednemu nie dawałam szansy na skalniaku i z przysypanej gałązki wyrósł krzak ... ten co kwitnie do dziś ... jak jutro będzie ładnie to zrobię zdjęcie ... a jeżówki ... wygląda na to, że mam nowego fioła ... poza wirusem cebulkowym ... trzymałam się dzielnie do wczoraj ... ale nie ma mowy o przejściu obok gdy człek spojrzy na Madżenkowe szalenstwa i obrazki u Ani Asc ...

moje jabłka się nie zachowały ... porażka ... za to szyszki i berberys ... dzika róża ... o limkowych puklach nie wspomnę ... hmmm ... to pewniaki ... i żołędzie ... a jak Twój wianek ?

buziaki

Izuś lawenda będzie , masz rację, musi być ...podlałam ją siarczanem potasu na początku września... i później już wody niet ... i wypuściła nowy kwiatek, wiesz??? .... jest nadzieja .... wianek pokaże jutro , po powrocie parę jabłuszek wypadło .... ale mi się podoba
Ogród Magdalenka 21:34, 20 wrz 2012

Do góry
Madziu lawenda taka jak była być musi ... jakoś musisz się z nią dogadać bo ta lawenda u Ciebie to oczywista oczywistość jak noc po dniu ... ścinałam mocno krzaczki i pięknie odrastały ... w tym roku jednemu nie dawałam szansy na skalniaku i z przysypanej gałązki wyrósł krzak ... ten co kwitnie do dziś ... jak jutro będzie ładnie to zrobię zdjęcie ... a jeżówki ... wygląda na to, że mam nowego fioła ... poza wirusem cebulkowym ... trzymałam się dzielnie do wczoraj ... ale nie ma mowy o przejściu obok gdy człek spojrzy na Madżenkowe szalenstwa i obrazki u Ani Asc ...

moje jabłka się nie zachowały ... porażka ... za to szyszki i berberys ... dzika róża ... o limkowych puklach nie wspomnę ... hmmm ... to pewniaki ... i żołędzie ... a jak Twój wianek ?

buziaki
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 07:55, 19 wrz 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Zuza witam kochana
Piękny wianek
skasowało mi wszystkie obserwowany wątki......koszmar

Witaj DIANA - wreszcie wróciłaś.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 19:19, 18 wrz 2012

Do góry
Zuza witam kochana
Piękny wianek
skasowało mi wszystkie obserwowany wątki......koszmar
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:49, 17 wrz 2012

Do góry
Wow jaki wianek! Dobrze że tylko katarek! Bakopa śliczna, szkoda że jednoroczna (chyba?)
pozdrawiam!!
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:39, 17 wrz 2012

Do góry
Nie lubię nic planować, bo za każdym razem moje plany legną w gruzach. W sobote miałam jechać na Wały a w niedzielę nad Miedwie na Święto Dyni i co? Sobatni poranek a ja z katarem i potwornym bólem głowy. Aspiryna, kocyk i leżenie. Nie należę do tych co lubią leżeć, więc straszliwie się męczyłam. Sobote sobie odpuściłam ale w niedziele na chwilkę wyciągnełam M po pyszny miodzik. Pogoda dopisywała. Szybko przebiegłam między stoiskami. Znalazłam mój ulubiony miód lipowy i spadziowy i mogłam wracać do domu. Napatrzyłąm się na rękodzieło ludowe i po wypiciu przepysznej herbatki z miodem postanowiłam zrobić wianek jesienny na drzwi.

Oto mój pierwszy wianek jesienny.

Ogród z perspektywą na przyszłość 10:07, 14 wrz 2012

Do góry
Ostatnio mało się u mnie dzieje w ogrodzie więc pokaże Wam dziś kolejną moją ulubioną kwiarnię, również pełną w kwiatach

Tutaj też można podejrzeć pomysł na wianek

A Aleks uwielbia zwierzęta, które są wszędzie wyeksponowane

Ogród Magdalenka 09:42, 12 wrz 2012

Do góry
finka napisał(a)

Martuś bardzo dziękuję za spotkanie ... za fachowe porady i piękności , najnowszą nowość wśród jeżówek ...( zapomniałam nazwy ) ... bardzo mi się podoba

oto ona ....

... przymierzałyśmy ją w lawendzie , ale jakoś nie ten teges tam wyglądała ... a tu na tle ciemnych żurawek jest widoczna i dumnie się pręży do słoneczka ...
... lawendy moje są przelane ... muszę uważać z podlewaniem na moim ciężkim terenie
... oczywiście mam rajskie jabłuszka ... zabrałam się za wianek ale brakło mi wykałaczek , może jutro uda mi się go skończyć

Ta Jeżówka to odmiana 'Virgin' ma świetnie ułożone płatki - horyzontalnie i na końcach są lekko rozdwojone. Bardzo mi się podoba mimio prostej budowy kwiatu. środek jest zielonkawy potem sa żółtawe pylniki.

Marto a czy jest jakaś różowa wersja o takich cechach, chodzi mi o płatki ułożone w ten sposób?
Ogród Magdalenka 09:38, 12 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Martuś bardzo dziękuję za spotkanie ... za fachowe porady i piękności , najnowszą nowość wśród jeżówek ...( zapomniałam nazwy ) ... bardzo mi się podoba

oto ona ....

... przymierzałyśmy ją w lawendzie , ale jakoś nie ten teges tam wyglądała ... a tu na tle ciemnych żurawek jest widoczna i dumnie się pręży do słoneczka ...
... lawendy moje są przelane ... muszę uważać z podlewaniem na moim ciężkim terenie
... oczywiście mam rajskie jabłuszka ... zabrałam się za wianek ale brakło mi wykałaczek , może jutro uda mi się go skończyć

Ta Jeżówka to odmiana 'Virgin' ma świetnie ułożone płatki - horyzontalnie i na końcach są lekko rozdwojone. Bardzo mi się podoba mimio prostej budowy kwiatu. środek jest zielonkawy potem sa żółtawe pylniki.
Dolina Tęczy 09:29, 12 wrz 2012

Do góry
Tak mnie zamurowało,że musiałam chwilę odczekać, aby zacząć coś pisać. Zachwyciłam sie Twoim ogrodem. Ogrom pracy włożony w jego tworzenie widać na każdym metrze. Ale wdzięczność tych roslin jest tez widoczna.
Mój skalniak przy Twoich to jakaś miniaturka chyba. Też marzy mi się taki murek na jego zwieńczeniu, ale chwilowo cierpimy na brak kamieni. W sobotę mój M będzie miał zadanie domowe - przejrzeć Twój watek, bo ja chcę taki murek.
Zdjęcia robisz niesamowite, są takie ciepłe, żywe i naturalne.
Wianek bardzo ładny. W sobotę biorę się za swój. Lawnda i styropianowe koło już czekają. Pewnie nie bedzie tak piękny, ale spróbować warto.
Cieszę sie, że trafiłam do tego ogrodu. Mam nadzieje, że kiedys poznamy się w realu.

No i oczywiście gratulacje z okazji pierwszej setki. Czekamy na kolejne.

Ogród Magdalenka 09:21, 12 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)

oto ona ....

Pszczółko u Kapiasów podobało mi się i owszem , ale nie ukrywam, że zależało mi bardziej na pogaduchach ... kawa z serniczkiem była przepyszna mniam , mniam ....

Marzenko lawendy moje ledwo zipią ... mają za mokro , na razie nic tam nie sadzę ...

Karola przesadziłam kulkę do gruntu , do słoneczka i niestety nie dała rady ....

Irenko wianek się robi ...

Śliczna jeżówka
Ogród Magdalenka 23:15, 11 wrz 2012

Do góry

oto ona ....

Pszczółko u Kapiasów podobało mi się i owszem , ale nie ukrywam, że zależało mi bardziej na pogaduchach ... kawa z serniczkiem była przepyszna mniam , mniam ....

Marzenko lawendy moje ledwo zipią ... mają za mokro , na razie nic tam nie sadzę ...

Karola przesadziłam kulkę do gruntu , do słoneczka i niestety nie dała rady ....

Irenko wianek się robi ...

Na okrągło:) 20:21, 02 wrz 2012

Do góry
Popełniłam dziś wianek!!! Na prezent

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:06, 30 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Konstancjo co z pytaniami i jabłuszka rajskie ?Nie pamiętam nazwy wątku na którym pytałaś ty i ja ...?

jabłuszka mają być zrywane z drzewka ... Monika niczym ich nie konserwuje ... nabija na wykałaczkę ... wbija w wianek i tak trwają do wiosny ... jeżeli wbija zielone w międzyczasie przebarwiają się na czerwono ...

te które ja pokazywałam są inne ... istnieje domniemanie, że to śliwocośtam ... ale domniemanie moje więc więc to mocno niepewne ..

wątek Moniki to Ogród z perspektywą na przyszłość

Dziękuję za tak obszerną odp.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:16, 30 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Konstancjo co z pytaniami i jabłuszka rajskie ?Nie pamiętam nazwy wątku na którym pytałaś ty i ja ...?

jabłuszka mają być zrywane z drzewka ... Monika niczym ich nie konserwuje ... nabija na wykałaczkę ... wbija w wianek i tak trwają do wiosny ... jeżeli wbija zielone w międzyczasie przebarwiają się na czerwono ...

te które ja pokazywałam są inne ... istnieje domniemanie, że to śliwocośtam ... ale domniemanie moje więc więc to mocno niepewne ..

wątek Moniki to Ogród z perspektywą na przyszłość
Ogród z perspektywą na przyszłość 14:45, 30 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wianek wygląda bosko, a trawnik - łaaaaaał - perfekcyjny! Nawet ja takiego nie mam!!!

Oooo, jaki skromniś

Hihi - nie do końca o to mi chodziło, ale niech już będzie
Ogród z perspektywą na przyszłość 14:16, 30 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Wianek wygląda bosko, a trawnik - łaaaaaał - perfekcyjny! Nawet ja takiego nie mam!!!

Oooo, jaki skromniś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies