Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 19:18, 16 maj 2012

Do góry
A ja od 14 walczyłam w ogrodzie..w deszczu..... ledwo zyję. W szklarni robi się ciasno, ogórasy się rozpychają nowe trzeba posadzić, wiec byla eksmisja czego sie da na rabaty. I tradycjnie zamiast uporzadkowanego ogrodu, na chybcika poutykałam gdzie sie dało..... i to jest odpowiedź dla Ewy, gdzie ja to upycham...gdzie popadnie
Wysadziłam 5 żurawek, w miejsce gdzie mam zadołowane azalie chyba 10 szt (azalie poszły do zadołowania w inne miejsce), heliotropa, floksa białorózwego (była promocja wiec dokupiłam), posadziłam wszystkei jednoroczne ostróżki (przy okazji wykopałam mieczyki..zapomniałam o nich), posadziłam wszystkie szałwie (jednoroczne), cynie ogókowe też poszły na rabaty,,,jedną rabatę na byle jak dla nich dokopałam, trochę aksamitek poutykałam pomiędzy tulipany i narcyzy , tak ciasno, że ledwo upchaąłm, w tym roku aksamitki będą żadko posadzone, ale więcej już nie zmieszczę...Razem posadziłam ze 100 róznego dziadostwa. Acha i wilca też upchnęłam pomiedzy powojniki, bo kwitnie i dwie doniczki się połaczyły..... ależ była walka, by to wsadzić i nic nie uszkodzic...
Poza tym ukopałam co komu miałam ukopać na sobotę.. bo na ostatnią chwilę moge nie zdążyć...w robocie piekiełko....
Barwinki w dwóch wielkich donicach upchane tak, by tylko miały z lekka ziemi dla wilgoci...
I tym spodobem już wiem którym autem pojadę........ najgorszym, bo z tych doniczek to będzie jeden wielki syf..... Doniczki po wielkich rh... Jak zdąże to jeszcze pokopię, ale na razie tyle....
Irenka, ja kto podzielisz, a każda gałazka się ukorzeni..to zasadzisz pół ogrodu.
Tak się przejasniło.... widać teraz, że mam bukszpany, niebieskie ślicznoty (niedługo zakwitną), trójsklepki, etkianta, hortensje

A to szaber dla Irenki.. jeszcze mi siezostały z tyłu, ale już nie mam sił ....

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:14, 16 maj 2012

Do góry
Iza......Ja Ize KOCHAM, ja sie Izie Oswiadczam

Tylko nie mam kfiatka f doniczce

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:12, 16 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
jedne z ostatnich moich tulipanów, ciemno bordowe, fajnie wygladają w słońcu

Bordowe tulipanki śliczne.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:11, 16 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nigdy ale to nigdy nie posłucham jak mnie ciekawość wierci ... to nie mogłam jak biały człowiek 10 pierwszych i 30 ostatnich ... odrobiłam lekcje do 190 !!! ha ... z jakim skutkiem pomroczności to wiemy ... no ale jak doczytałam o sukcesie podróżniczym kożelanki to oddaję palmę pierwszeństwa ...

w trakcie nadrabiania ustaliłam co następuje ...

analiza wieku pokrętnie tutaj liczona pokoleniami bardzo sprytna i choć matematyka ma dla mnie więcej tajemnic niż IPN to po godzinie alpejskich kombinacji ustaliłam sama z sobą bez ściągania, że mam 24 latka uprzejmie 16 - oma uszczęśliwiam Juniorkę ... wynik lokuje w grupie trzymającej władzę

gdybym takim kurduplem nie była to pomogłabym chętnie te szyby myć w zamian za szczepkę bambusa bo sąsiad na wysadzenie dawno zasłużył (np dywan zarzucił na płot !!! musze dodać - mieszkam w mieście !!!) - ale cóż z ziemi do poziomu opanowanego przez panią Zosię ledwo dostanę (i to na pacach i z gazety) ... a drabina ! - o nie - na 10 cm szpilkach mam lęk wysokości dlatego idę przez z życie z wytrzeszczem za okularami skrywanym ...

gotujący małż to więcej niż zielona karta i wygrana w totka razem wzięte ... wiem bo sama posiadam ... ale mój nie miał wyjścia po tym jak podsłuchał konsultacje kulinarną te 16 lat temu "... mamo to co dalej z tą zupa wiśniową bo wywar z kości już mam" ... tak trzymać

przez święta i trudne sprawy z telenowelą w tle dotarłam w tempie TGV do OBI i na wypoczynku zakończyłam ...

skręca mnie w kwestii : wodnej ściany na jakim jest etapie ...? ... grabowy żywopłot ... chyba kcem taki ... nie mam pojęcia jak to na p... wygląda co majstry zadeptały ale wygooglam ... i mam pomysła aby szefowa wprowadziła limit stron na dobę bo mi czasu na literaturę braknie

Szalona jesteś i pisz dalej tak kwieciście, moze poprowadzisz mój wątek ?????
Ania i róże i cała reszta :) 19:10, 16 maj 2012

Do góry
Aniu polne i leśne widoki piękne Gratuluję setki

Moje roślinki 19:07, 16 maj 2012

Do góry
Aniu,u nas bez deszczu,ale wieje strasznie.Oglądałam prognozę pogody,co program to inna temperaturę na noc podają.

Irenko,pracy sporo,ale ja to lubię.Wszystko już posadzone.Teraz zrobiłam sobie kanapeczki z sałatą z ogródka i przybiegłam na ogrodowisko
Po południu jeszcze raz pobiegłam do sąsiada i dokupiłam kwiatów.Chyba oszalałam Jutro będę sadzić do doniczek i korytek.Na razie roślinki czekają w kartonach

Ania i róże i cała reszta :) 19:07, 16 maj 2012

Do góry
Wieści z lasku
róża zapocząkowała

no i zżera mnie ciekawość co to za odmiana
Wszystkie pąki są po 3 w grupie, wydaje mi się, że podbarwione na biało, ale jeszcze za małe, żeby dostrzec kolor kwiatu we wnętrzu.

a obok mamy kilka takich widoków

To maliny, takie pola są co kawałek. To tłumaczy obecność kwieciaków na Agness, już kilka zabiłam, a mimo wszystko kilka pąków i tak nie udało mi się uratować.
Takie małe a takie dożarte to.

i przyjemniejszy, polny widok

Puste pole z wysepką kwiatową 19:03, 16 maj 2012

Do góry
Elfiku,z okazji "100-tki" gratulacje. Dołączam żarnowiec w towarzystwie rododendrona.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:01, 16 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Pani pajakowa powila tysiacraczki Tylko czemu przed moim wejsciem do domu Czy ja mieszkam na porodowce???

Ostatnio taka porodówka spadla mi do rękawiczki do środka , brr...
Ania i róże i cała reszta :) 18:58, 16 maj 2012

Do góry
Aniu, gratuluję pierwszych 100 stronek Róże wyślę na 200, teraz w prezencie moja ukochana azalia

Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:57, 16 maj 2012

Do góry
Pani pajakowa powila tysiacraczki Tylko czemu przed moim wejsciem do domu Czy ja mieszkam na porodowce???

Ania i róże i cała reszta :) 18:55, 16 maj 2012

Do góry

młoda sadzonka maliny 'Poranna Rosa'

róża Sympathie.. jak co roku po zimie startuje prawie od zera

Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:55, 16 maj 2012

Do góry
Widoczek Tylko trawki do wymiany bo nie daly rady mrozom

W salatowniku ruszylo - salaty, majeranek i szczypiorek Szczypiorek wymaga juz redukcji

Lobelia - moja duma

I bakopa
Ania i róże i cała reszta :) 18:53, 16 maj 2012

Do góry

Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:50, 16 maj 2012

Do góry
Zurawki staraja sie jak moga

kulki musza sie bardziej postarac

Ania i róże i cała reszta :) 18:50, 16 maj 2012

Do góry

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:48, 16 maj 2012

Do góry
nigdy ale to nigdy nie posłucham jak mnie ciekawość wierci ... to nie mogłam jak biały człowiek 10 pierwszych i 30 ostatnich ... odrobiłam lekcje do 190 !!! ha ... z jakim skutkiem pomroczności to wiemy ... no ale jak doczytałam o sukcesie podróżniczym kożelanki to oddaję palmę pierwszeństwa ...

w trakcie nadrabiania ustaliłam co następuje ...

analiza wieku pokrętnie tutaj liczona pokoleniami bardzo sprytna i choć matematyka ma dla mnie więcej tajemnic niż IPN to po godzinie alpejskich kombinacji ustaliłam sama z sobą bez ściągania, że mam 24 latka uprzejmie 16 - oma uszczęśliwiam Juniorkę ... wynik lokuje w grupie trzymającej władzę

gdybym takim kurduplem nie była to pomogłabym chętnie te szyby myć w zamian za szczepkę bambusa bo sąsiad na wysadzenie dawno zasłużył (np dywan zarzucił na płot !!! musze dodać - mieszkam w mieście !!!) - ale cóż z ziemi do poziomu opanowanego przez panią Zosię ledwo dostanę (i to na pacach i z gazety) ... a drabina ! - o nie - na 10 cm szpilkach mam lęk wysokości dlatego idę przez z życie z wytrzeszczem za okularami skrywanym ...

gotujący małż to więcej niż zielona karta i wygrana w totka razem wzięte ... wiem bo sama posiadam ... ale mój nie miał wyjścia po tym jak podsłuchał konsultacje kulinarną te 16 lat temu "... mamo to co dalej z tą zupa wiśniową bo wywar z kości już mam" ... tak trzymać

przez święta i trudne sprawy z telenowelą w tle dotarłam w tempie TGV do OBI i na wypoczynku zakończyłam ...

skręca mnie w kwestii : wodnej ściany na jakim jest etapie ...? ... grabowy żywopłot ... chyba kcem taki ... nie mam pojęcia jak to na p... wygląda co majstry zadeptały ale wygooglam ... i mam pomysła aby szefowa wprowadziła limit stron na dobę bo mi czasu na literaturę braknie
Ania i róże i cała reszta :) 18:48, 16 maj 2012

Do góry
i trochę różności:

Ania i róże i cała reszta :) 18:45, 16 maj 2012

Do góry
Dziękuję serdecznie za kwiaty , wszystkie piękne, mogłabym wszystkie zgarnąć do swojego ogródka .

Rozkwitł pierwszy mak, ma tak żarówiasty kolor, że bez odpowiedniego światła nie można go dobrze uchwycić. A tu na przekór właśnie dobrej pogody brak.

prawie jak... róża

szykują się irysy

i czosnki

Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:44, 16 maj 2012

Do góry
Kosacce syberyjskie szykuja kwiaty

A konwalie juz pootwieraly dzwoneczki

Clematis dzielnie sie pnie

Cis pieknie rozwinal nowe igielki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies