Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 14:03, 20 cze 2012

No to mniej owocowo:
Nowy nabytek wczorajszy, już podlałam

Fasolowo-różany zakątek pod świerkiem Inversą Jak często można pryskać przeciw mszycom? Pryskane przedwczoraj, a widzę nadal chodzę i jedzą

Lawendowa obwódka powoli kwitnie... trawa na lewo od niej nie chce rosnąć

Jeżówka powoli się zabiera za kwitnienie - nie wiem która to odmiana, część wymarzła

Nagietki w warzywniku:
Juzia 14:43, 20 cze 2012

popcarol napisał(a)
Justynko - może kto inny podpowie A Ty nie masz u siebie warzywniaczka/pomidorków w ogródku? Nie kojarzę... a może nie pokazywałaś a masz?
Bożenko - zapraszam! To jakieś 40 minut Na kawkę i owoce Dzisiaj jeszcze babeczki z jagodami by były, do jutra pewnie znikną w naszych brzuchach, ale jakby co ukryję dla Cię kilka Przez ładne okolice się jedzie

Nie mam. Planuję tylko zielnik w donicy na tarasie
popcorn 14:52, 20 cze 2012

Szkoda Justynko! Uwielbiam mój warzywniczek Nawet M się przekonał, wyskakuje po świeżą cebulkę i truskawki

No to wrzucam resztę dzisiejszych zdjęć!

Liliowce dają czadu, wszystkie jednakowe: Są wielkie, mają ok 1,6 m wysokości z kwiatostanami...

Pierwsze ogórki nieśmiało kwitną:

I cukinia żółta (zielona moja własna-siana niedawno, dopiero ma zawiązki pączków):

Za nią dwuletnie goździki w warzywniku:

Groszek zielony niedługo dorośnie do 1,5 metra (płot ma 1,8m)

Dzwoniki skupione sobie przywiozłam spod Augustowa - o takie:

Niedawny nabytek - mak wschodni bylinowy

Wiesiołki od Babci - bardzo lubię

Żywopłot z róży jadalnej cieszy oczy:

Jedna zmutowała, bo jest biała

Hakone rosną!
(omijamy wzrokiem lebiodkę, która w ogromnych ilościach kiełkuje w kompoście...)

popcorn 20:00, 20 cze 2012

Buuurza idzie Niech leje, bo mi sie nie chce podlewac...
an_tre 20:28, 20 cze 2012

Karolino podziwiam dzisiaj w ogrodach piękne róże, również u ciebie widzę także wiele innych pięknych kwiatuszkowych okazów
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
betysia 20:39, 20 cze 2012

przepraszam,ze dopiero sie witam i prosze o wyrozumialosc...od 2 dni jestem jak w amoku i obudzic sie nie moge...milion zdjec, ogrodow i co najwazniejsze CUDNYCH ludzi wokol!!!!
owoce, wrzywa, ROZE i cala reszta...pdziwiam i podziwiac bede!!!
ja to jakas niewydarzona calineczka przy tym jestem !!!!
podziwiam, dziekuje i pozdrawiam goraco !!!!!

bociek 20:46, 20 cze 2012

Karol, alez Ci zazdraszczam tych owocow... U mnie nie powisialyby na krzaczkach, bo je jestem straszny owocozerca

Super
popcorn 21:04, 20 cze 2012

Aniu - róże zmarzły w większości, tylko 5 chyba zostało, do tego takich sobie... zadowolona za to jestem z róży pomarszczonej, z której żywopłot (40 krzaczków) Cieszę się że te ostatki i tak cieszą oczy, miło mi!
Betysiu właśnie na ponad pół godzinki utknęłam w Twoim wątku, cudnie mieszkasz! A jakie okazy! Ja też chcę figi i granaty w ogródku!!

Boćku zapraszam, niedaleko masz! Owoce jeszcze niezupełnie dojrzałe... Truskawki prawie zjedzone, poziomki są non-stop, porzeczki i agresty za tydzień może będą
bociek 21:14, 20 cze 2012

Prosze, nie drzaznij mnie poziomkami, bo moje nawet nie kwitnaaaaaaaaaaaaa buuuuuuuuuu A tak pieczolowicie od nasionka I tylko liscie i liscie i liscie

A co ja krolik, zebym liscie jadla
popcorn 08:34, 21 cze 2012

Boćku moje siane w lutym też mają same liście... te owocujące mają 2-3 lata... muszą mieć sporą masę liściową żeby potem owoce mogły wykarmić... cierpliwości! I nadal zapraszam
Pozdrówka!!!

Wczoraj przetoczyły się nad nami 2 burze, Młoda drżącym głosem spytała - czy nasz dom jest ubezpieczony? Jak potwierdziłam odetchnęła, a dam sobie głowę uciąć że nie wie co to znaczy
Prócz silnego deszczu był też grad, dojrzałe owoce morwy sobie leżą w błotku pod drzewem
Ale fajnie wszystko podlało, sama nie musiałam
Miłego dnia!!!

Dzisiaj zaspałyśmy oczywiście, więc z zerknięcia na bazarek nici... a w czwartki są tzw wystawki z Niemiec, można upolować coś fajnego za niedużą kasę... trudno, może za tydzień... w weekend odwozimy Młodą do Babci, na 8 dni - cały lipiec ma zagospodarowany bo przedszkole zamknięte... Młoda się cieszy, my mniej - w jeden weekend 300+300 km, w kolejny 300+450... uff...