Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

popcorn 20:10, 20 cze 2012

Justi a moze jakies miskanty? 2? Miedzy starymi a malymi hortensjami? Paskowane Variegata? Bardzo mi sie tam podoba, ale rzcezywiscie cos ciemniejszego moznaby dac... Zurawki piekne, zolte pewnie bylyby lepsze, ale moze wystarczy cos dodac i juz?

pozdrawiam!!

PS pieknie u Ciebie
bociek 20:15, 20 cze 2012

justi napisał(a)
Boćku to jest niezła myśl Variegatusy. Morning obawiam się , ze za niskie i nie byłoby ich widać. Zapiszę to sobie i jak spotkam to chyba kupię. Przed żurawkami jest bukszpan. A pomiędzy białe tulipki, więc wiosną trochę jaśniej. Dołem zapomniałam napisać na całej tej rabacie chciałam dać tojeść. Może to wystarczy?

wkleję takie cosik, będzie lepiej, która wersja lepsza

Miskanty daj nie dwa, ale trzy a tojesc - swietny pomysl Pieknie sie rozjasni
justi 20:15, 20 cze 2012

Ania to mnie postraszyłaś. Ja już ją wszędzie rozmnożyłam jak mogłam. To taka co w tej skrzynce. To ta się rozłazi? Będę przycinać.

Popcarol fajnie, że wpadłaś, dzięki Variegaty juz są w planach. Tylko poczytam czy wyrosną ponad to, żeby je było widać.

Boćku, a gdzie trzeci byś widziała? Tam jest ciasno, a hortensje z roku na rok coraz szersze i pęcherznica też się rozłazi. Wczoraj przycinałam, to teraz jest w ryzach. Przed pęcherznicą pewnie?

Mala_Mi 20:21, 20 cze 2012

Zaraz polecę cyknąc fotkę i Ci pokażę..... towja wygląda na takamasywniejszą..może to nie ta łąjza-szwendaczka.... i poczytam w mądrej książce...
bociek 20:21, 20 cze 2012

Niom, przed pecherznica Ja nie posiadam wiec nie wiem jak mocno sie rozrasta... Po prostu pasuja mi trzy w komplecie
an_tre 20:26, 20 cze 2012

bociek napisał(a)
Justi, proponuje zmienic zurawki z bordowych na zolte i wcisnac pomiedzy hortensje miskanty Variegatusy lub Morning light. Tam masz chyba cien, wiec citronelki by daly rade, albo jeszcze inaczej, przed zurawki dac mocno cieta trzmieline zolta, ale wtedy mus poszerzyc rabate...
Boćku czytałaś w moich myślach też bym tropchę trochę żółci dała w postaci trzmieliny

po przekwitnieniu przytnę ją
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
justi 20:27, 20 cze 2012

An_tre to na zdjęciu to tawułka, a nie trzmielina

Aniu cyknij, poczekam. Dzieki

Boćku jak mi zasugerowałas to teraz i mi pasują

Jak dobrze Was mieć i sie poradzić
an_tre 20:30, 20 cze 2012

justi napisał(a)
An_tre to na zdjęciu to tawułka, a nie trzmielina
Tak, ale chciałam ci pokazać kolor jaki może rozświetliłby tę rabatę u ciebie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
justi 20:33, 20 cze 2012

Achaaa, gapa ze mnie.
Teraz tak pomyslałam, że jak hortensje będą się tak pokładać jak te duże, to w ogóle nie będzie widać tych ciemnych żurawek.

...idę jeszcze zerknąć na tę rabatę, co i gdzie się wciśnie
Mala_Mi 20:36, 20 cze 2012

W książce znalazłam tojeść rozesłaną...jest w odmianie Aurea.... , ja mam tę zwykła (chyba) i dzięki temu wiem, że powinnam ją wyrzucić.... bo ona nie nadaje się na patelnię na sklaniak..dlatego jej przysychaja listki..co nie zmiania faktu, że rozrasta sie błyskawicznie i gdzie tylko sie dotknie ziemi..tam się ukorzenia..... zlazła z murka ze skalniaka (z poziomu ok. 70cm) ..i zaatakowała trawnik.... po prostu gdzie się dotknie tam rośnie.... Jest już szaro na zewnątrz i włączała się głupa lampa błyskowa..

Tu widać ze włazi wszędzie.. zadarnia to fakt..nawet zadarniła jałowca od góry..... którego z tego powodu przesadziłam....bo go zarosła...

A tu w ten sposób ucieka ze sklaniaka.... na dole już zarosła..i podbija terytorium dalej...

Posadz na dole żółte trzmieliny..niskie żurawki.... trawki........ ale jak chcesz miec wąski pasek, a nie nieregularną "plamę"...to .........