Piękne to zdjęcie....
Witaj Monitko.
Zdjęcie w avatarku bardzo interesujące...zawsze zazdrościłam koleżankom, które miały długie nogi
Ogródek zapowiada się bardzo ciekawie... będę zaglądać.
Pozdrawiam
A to część moich zakupów. Lilie św Józefa
po 2,5/szt
liliowiec Joan Senior
i moje rozmnażane w tamtym roku róże - moja duma
Pięknie przezimowały i rosną w oczach. Zastanawiam się tylko czy za jakiś miesiąc będę mogła je przesadzić w miejsce docelowe?
Sebek przybiegłam do ciebie, z pytaniem może wiesz ile Danusia ma posadzonych rh w swoim ogrodzie przy lustrze , Ania strzela że dwa myślę że ma rację a co Ty na to. Pytam bo narobiłam sobie bigosu buuuu
Oj nie wiem - zalezy czy cunnighamów, bo na dole były azalie wiosną
Dla mnie z 4,5 jak nic - spytam się Danusi
Ale z przodu są chyba tylko 2, a pozostałe w drugim rzędzie..i zapytaj sie ile ma długosci to oczko
Te zdjęcia są takie.....urooooocze...., piękne !
Witam Zacienioną, dziękuję za powitanie.
Jaskry też cudowne, nie dziwię się, że wygrały z pomidorkami...
Pozdrawiam
Sebek przybiegłam do ciebie, z pytaniem może wiesz ile Danusia ma posadzonych rh w swoim ogrodzie przy lustrze , Ania strzela że dwa myślę że ma rację a co Ty na to. Pytam bo narobiłam sobie bigosu buuuu
Dla mnie z 4,5 jak nic - spytam się Danusi
Ale z przodu są chyba tylko 2, a pozostałe w drugim rzędzie..i zapytaj sie ile ma długosci to oczko
Pochwalę się jeszcze moimi wcześniejszymi osiągnięciami ogrodowymi. Aż wstyd pokazać jakie miałam zapuszczone bukszpany, ale już jest lepiej, więc pokazuję
w czasie pracy
i po
W tamtym tygodniu kupiłam ciemne bratki i wsadziłam do moich zaimprowizowanych donic.
W czasie ich sadzenia, na moich oczach moja szkodniczka -ogrodniczka ugryzła jednego, jedynego rozwiniętego kwiatka. No po prostu skandal. Reszty dzieła zniszczenia dokonał wstrętny wiatr z deszczem.
A, że jestem niezłomna w swym działaniu, wczoraj zakupiłam nowe bratki, tym razem żółte, żeby bardziej było je widać.
Dziś rano zobaczyłam 2 płatki na chodniku......psina ma areszt!!!!
Tak wygląda moja rabatka przed domem. Na razie bardzo mizernie, ale liczę, że rośłiny się rozrosną.
Teraz jeszcze został środek - choina kanadyjska i ... tu jeszcze myślę. Może coś podpowiecie.
edit - napis ogrodowisko mi podpisy fiołków zasłonił
I przeoczenie - obok podpisu niezapominajki brakuje po lewej ramki z podpisem "miodunka".
Dzisiejszy dzień rozpoczęłam od deszczowego spaceru po ogrodzie i sadzie. Mimo mżawki było fajnie, ciepło no i wreszcie zobaczyłam postępy na roślinach. Wszędzie się zazieleniło, zakwitła nawet morela i inne kwiaty.
Są jeszcze ostatnie krokusy
Pola ....przepraszam, że na Twoim watku, ale wstawiam zdjcie Bogdzi Alfreda po 10 latach Tez mam go posadzonego na rabatce......i myślę co z tym fantem zrobic..... a ma więcej miejsca niż Twój... To jest jeden krzew
Pola, dalej u ciebie, ale musiałam męża zawołćc i pokazać foto, żeby uzmysłowić sobie, jaki wielki krzak rośnie!! Alfreda też posadziliśmy
Dzięki Aniu
Już właśnie napisałam,że Ania kochana że ma czujne oczko